Ooglidcorrectie Noordwijk

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Noordwijk en omgeving? Naarmate u ouder wordt krijgen veel mensen te maken met hangende oogleden. De natuurlijke huidelasticiteit neemt af, waardoor uw ooglid of oogleden verslappen en af gaan hangen. Dit hoeft niet altijd hinderlijk of problematisch te zijn, toch horen mensen vaak dat ze er vermoeid en ouder uitzien dan de werkelijke leeftijd. Afhangende oogleden hebben een negatief effect op uw gezichtsuitdrukking, maar u kunt ook fysieke klachten ontwikkelen. Zo kan het gezichtsveld beperkt worden en heeft u regelmatig hoofdpijn of vermoeide ogen. Een ooglidcorrectie in Noordwijk kan een geschikte oplossing zijn.

Ooglidcorrectie Noordwijk.

Ooglidcorrectie Noordwijk.

Ontstaan hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan als er sprake is van overtollige huid boven uw bovenoogleden. De huid zakt langzaam over het ooglid en uiteindelijk wordt uw zicht beperkt omdat het ooglid over het oog hangt. Het is een van de opvallende tekenen van het ouder worden, waar vrijwel niemand aan ontkomt. Artsen maken onderscheid tussen afhangende oogleden:

  • Dermatochalasis, de meest voorkomende vorm van afhangende oogleden. Als gevolg van het ouder worden, verouderd en verslapt de huid. Tegelijkertijd kan er ook vetweefsel uit de oogkas ‘gedrukt’ worden, omdat de onderhuidse bindweefsels verslappen.
  • Ptosis, de spier die uw ooglid optrekt is verzwakt. Daardoor gaat het ooglid afhangen. Ook dit kan een gevolg zijn van het ouder worden, maar ptosis kan ook aangeboren zijn.

Vaak worden afhangende oogleden gezien als gevolg van het verouderingsproces. In combinatie met uw levensstijl heeft de een hier op eerdere leeftijd mee te maken dan de ander. Naast het ouder worden zijn er andere oorzaken waardoor de oogleden kunnen afzakken:

  • Aangeboren afwijkingen.
  • Ontstekingen en/of vochtophopingen.
  • Spierziekten.
  • Het verkeerd gebruik van contactlenzen.
  • Slecht functionerende oogzenuwen.

Gelukkig kunt u afhangende bovenoogleden vrij eenvoudig laten behandelen met een ooglidcorrectie in Noordwijk en omgeving. Bij de ingreep worden overtollige huid en vetweefsels verwijderd.

Behandeling ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Het injecteren van de verdovende vloeistoffen kan als gevoelig worden ervaren, daarna voelt u nagenoeg niets meer van de ingreep. De ervaren arts tekent voorafgaand aan de ingreep, de overtollige huid af. Incisies worden zoveel mogelijk in de natuurlijke huidplooien gemaakt, zodat er later nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Daar waar nodig verwijderd de arts gelijktijdig het overtollige vetweefsel. De operatiewonden worden gehecht en afgeplakt met hechtpleisters. Om zwellingen zoveel mogelijk tegen te gaan wordt al in de kliniek begonnen met het koelen van de oogleden. Het is niet nodig om in de kliniek opgenomen te worden, u mag kort na het afronden van de ooglidcorrectie naar huis. Door de ingreep zijn uw ogen gezwollen en kan het zicht wazig zijn. U mag daarom niet zelf autorijden en het is raadzaam om uzelf op te laten halen door een bekende.

Herstelperiode na bovenooglidcorrectie

De arts geeft u koelinstructies mee die u thuis zoveel mogelijk opvolgt. De eerste dagen zijn uw ogen gezwollen en zijn er bloeduitstortingen zichtbaar. U kunt wat moeite ervaren met het sluiten en openen van de ogen. Heeft u hier last van neem dan contact op met de arts. Deze kan verzachtende oogdruppels voorschrijven, om te voorkomen dat uw ogen uitdrogen. De hechtingen worden 4 tot 7 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd. De arts bekijkt uw ogen en bespreekt de eerste resultaten met u. De zwellingen zijn op dat moment grotendeels verdwenen en de meeste mensen hervatten hun dagelijkse werkzaamheden. Verricht u zwaar werk? Vraag dan aan de arts of het verantwoord is uw werk te hervatten of dat het wellicht beter is om uw werkschema langzaam op te bouwen. Het resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 tot 6 maanden optimaal. De overtollige huid is verwijderd en u ziet er uitgerust en fris uit. De resultaten zijn langdurig, 10 tot 15 jaar, daarna kan als gevolg van het verouderingsproces de huid opnieuw aan elasticiteit verliezen.

Consult ooglidcorrectie in Noordwijk en omgeving

Heeft u vaak last van vermoeide ogen of hoofdpijn door het optrekken van uw bovenoogleden? Wellicht dat een ooglidcorrectie ook bij u het gewenste resultaat heeft. Wanneer u woont in de omgeving van Noordwijk is Dutch Clinic in Hoofddorp goed te bereiken. De ervaren artsen passen wekelijks ooglidcorrecties toe en werken in een moderne kliniekomgeving met state-of-the-art behandelapparatuur. Tijdens een gratis consult wordt u geïnformeerd over de ooglidcorrectie en hoe deze ingreep bij u kan worden toegepast. De arts besteed aandacht aan de resultaten die bereikt worden, maar ook de risico’s en complicaties die aan de ingreep zijn verbonden worden toegelicht. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider