Skip to content
Een behandeling bij Dutch Clinic

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Of een ooglidcorrectie wordt vergoed, hangt af van uw specifieke situatie en de aard van de behandeling. Over het algemeen wordt een onderooglidcorrectie nooit vergoed, omdat dit als een cosmetische ingreep wordt beschouwd. Aan de andere kant kan een bovenooglidcorrectie in bepaalde gevallen vergoed worden door de verzekeraar, maar dit gebeurt alleen als de klachten aantoonbaar fysiek ongemak veroorzaken en het dagelijks functioneren belemmeren.

Wanneer krijg ik een vergoeding?

De kosten voor een ooglidcorrectie kunnen worden vergoed door de zorgverzekering, maar dit is afhankelijk van bepaalde medische criteria. Een belangrijke indicator is dat het bovenooglid minstens 1 millimeter over de pupil moet hangen en het gezichtsveld moet belemmeren om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Als de reden voor de behandeling echter puur cosmetisch is, zal de verzekeraar de kosten doorgaans niet vergoeden. Het is echter mogelijk dat ze wel een korting aanbieden voor de ingreep. Gedetailleerde informatie over deze en andere mogelijkheden vind u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar, zowel voor de basisverzekering als eventuele aanvullende dekkingen.

Basisverzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering moeten de bovenoogleden aanzienlijk verslapt of verlamd zijn, wat leidt tot ernstige beperking van het gezichtsveld. Als de klacht echter slechts bestaat uit hoofdpijn of vermoeidheid, wordt een bovenooglidcorrectie niet gedekt door de basisverzekering.

Uw basisverzekering kan een maximale vergoeding bieden, maar voor specifieke details raadpleeg je het best de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Als de ingreep medisch noodzakelijk is, dien je eerst naar de huisarts te gaan om een verwijsbrief te verkrijgen. Vervolgens zal de behandelende arts een aanvraag indienen bij de betreffende verzekeraar. Deze aanvraag wordt beoordeeld, en bij goedkeuring krijg je recht op vergoeding.

Aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat een aanvullende zorgverzekering de kosten van een bovenooglidcorrectie vergoedt, maar dit kan per verzekeraar verschillen. Wilt u weten of uw verzekering de ingreep dekt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met je verzekeraar of grondig de polisvoorwaarden door te nemen.

Indien uw verzekeraar een ooglidcorrectie vergoedt, begin dan met het verkrijgen van een verwijsbrief van uw huisarts en breng deze mee naar de kliniek. De behandelende arts zal vervolgens een aanvraag indienen bij uw verzekeraar, en na goedkeuring wordt de vergoeding toegekend.

Vergoeding behandeling door verzekeraar

Afhankelijk van uw verzekeraar, de polis die u heeft afgesloten en de indicatie voor de behandeling wordt een behandeling wel of niet vergoed. U kunt dat altijd navragen bij uw verzekeraar.

Verschillende soorten ooglidcorrecties

Bij Dutch Clinic begrijpen we dat geen twee ogen hetzelfde zijn en dat de behoeften van onze patiënten variëren. Daarom streven we ernaar om altijd de meest geschikte behandelmethode te kiezen op basis van de unieke situatie van elke patiënt. Onze benadering van oogzorg is persoonlijk, afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft u een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Snel en effectief
Uitmuntend resultaat

Bovenooglid

  • Beide ogen €899.- NU € 699,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

Onderooglid

  • Beide ogen* Vanaf € 1.499,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

Beide oogleden

  • Boven&onder* Vanaf € 2.299,-
  • Incl creme Gratis
  • Nacontroles Gratis

*Meerprijs voor canthopexie en vet repositie.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.