Skip to content
Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic

Ooglidcorrectie voor en na

Bent u benieuwd naar voor en na foto’s van een ooglidcorrectie? Mensen die een boven- of onderooglidcorrectie overwegen, zijn vaak benieuwd naar hetgeen men kan verwachten. Dit zowel op het gebied van de ingreep als van de resultaten die bereikt worden.

Online vindt u een ontelbaar aantal ooglidcorrectie voor en na foto’s, ervaringsverhalen en meningen van mensen die ingreep hebben laten toepassen.

Ontwikkeling ooglidcorrectie resultaten

Direct na afloop van een ooglidcorrectie is er nog geen zichtbaar resultaat. Tussen de ooglidcorrectie voor en na foto zit meerdere maanden. De voor foto wordt gemaakt, voor aanvang van de ingreep. De na foto wordt drie tot zes maanden later gemaakt. Het duurt enkele maanden voordat alle zwellingen en verkleuringen volledig zijn weggetrokken en er van een definitief resultaat gesproken kan worden.

De resultaten die met een ooglidcorrectie bereikt worden zijn langdurig. Met het verstrijken van de jaren kan de huid opnieuw elasticiteit verliezen en af gaan hangen. De ingreep kan dan herhaald worden. Het merendeel van de mensen dat een ooglidcorrectie toe laat passen is achteraf tevreden met het bereikte resultaat. U ziet er minder moe uit en uw zicht wordt niet langer gehinderd door afhangende oogleden.

Ooglidcorrecties voor en na

Bij een ooglidcorrectie is duidelijk het verschil te zien van voor en na. Het resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 maanden zichtbaar, bij een onderooglidcorrectie ligt dat op 6 maanden.

Kosten ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Snel en effectief
Uitmuntend resultaat

Bovenooglid

 • Beide ogen €899.- NU € 699,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

Onderooglid

 • Beide ogen* Vanaf € 1.499,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

Beide oogleden

 • Boven&onder* Vanaf € 2.299,-
 • Incl creme Gratis
 • Nacontroles Gratis

*Meerprijs voor canthopexie en vet repositie.

Waarom een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

 • Onze ervaren artsen passen de techniek jaarlijks meer dan 500 keer toe.
 • Binnen de kliniek is er meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van ooglidcorrecties.
 • Dutch Clinic werkt met moderne behandelapparatuur.
 • U kunt rekenen op persoonlijke aandacht.
 • In geval van bijwerkingen kunt u de kliniek 24/7 bereiken.
 • Dutch Clinic biedt de beste prijskwaliteitsverhouding van Nederland.
 • Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.
Minder vermoeide ogen, hoofdpijn verdwijnt, geen drukkend gevoel op de ogen, beter zicht, pijnloze ingreep, poliklinische ingreep.
Geen of beperkte vergoeding, ongeschiktheid voor de ingreep, resultaat niet direct zichtbaar.

Een ooglidcorrectie in het buitenland is relatief goedkoper, maar als je de reis- en verblijfkosten meerekent dan vallen de totale kosten vaak hoger uit.

 

Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).
Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.
Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.
Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.
De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.
De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leven, geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.
Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.
Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.
Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.
Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème.
Zoals elke chirurgische ingreep heeft ook een ooglidcorrectie risico’s en kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwellingen en blauwe plekken rondom de ogen. Deze verdwijnen na een aantal dagen tot weken. Complicaties die kunnen optreden zijn nabloedingen, infecties en een vertraagde wondgenezing. In zeldzame gevallen is er sprake van een asymmetrisch resultaat of een verminderde functie van het ooglid.