Ooglidcorrectie Bloemendaal

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving? Bij klachten van afgezakte oogleden, wallen en/of afhangende wenkbrauwen kan een ooglidcorrectie een passende ingreep zijn. Het afhangen van uw bovenoogleden, geeft u een vermoeide blik en een ouder uiterlijk. In ernstige gevallen belemmert de overtollige huid van uw bovenoogleden het zicht, waardoor u klachten als hoofdpijn en vermoeidheid ontwikkeld. Een ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving is een oplossing voor vrouwen en mannen met afhangende oogleden.

Ooglidcorrectie Bloemendaal.

Ooglidcorrectie Bloemendaal.

Cosmetisch en medisch effect

De ooglidcorrectie is een ingreep die zowel een medische als cosmetische reden heeft. Afhangende oogleden en wallen onder de ogen zijn niet alleen om cosmetische redenen niet mooi, regelmatig wordt een ooglidcorrectie met een medische indicatie toegepast. Als een arts kan bevestigen dat de overtollige huid van de oogleden uw zicht zodanig belemmert dat u minder ziet dan normaal, dan kan dat een reden zijn voor een medische indicatie. Het corrigeren van de bovenoogleden met een medische indicatie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Dit geldt echter niet voor een onderooglidcorrectie. Het is niet eenvoudig om voor het laten verwijderen van wallen onder uw ogen een medische indicatie te krijgen. De kosten van de ingreep komen dan voor uw eigen rekening. Een ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving neemt de donkere gezichtsuitdrukking weg en geeft u een frisse uitstraling. Daarnaast worden uw klachten opgelost en kunt u weer zonder problemen van afhangende oogleden zien.

Chirurgische ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving

Zowel een boven- als onderooglidcorrectie worden met een plaatselijke verdoving toegepast. Vooraf heeft de arts de overtollige huid en vetweefsels afgetekend. De incisies worden zoveel mogelijk aangebracht in natuurlijke huidplooien en in uw wimperrand. De overtollige huid wordt weggehaald en kleine vetophopingen worden verwijderd. Na het hechten van de operatiewonden worden hechtpleisters aangebracht. De ingreep duurt ongeveer 45 tot 90 minuten. U mag dezelfde dag de kliniek verlaten. Door de toegepaste ingreep zijn uw oogleden gezwollen, blauw verkleurd en kunt u een wazig zicht hebben. Rij niet zelf naar huis, maar laat u ophalen en thuis brengen door een bekende. Om de zwellingen tegen te gaan, koelt u de ogen regelmatig. Gaat u naar buiten? Kies ervoor om uw ogen de eerste dagen tegen stof en licht te beschermen en draag een zonnebril. Wat zijn de risico’s en complicaties van een ooglidcorrectie?

  • Nabloedingen, ontstekingen en slechte wondgenezing.
  • Problemen met het openen en sluiten van de ogen, waardoor uw zicht tijdelijk minder is dan gebruikelijk.
  • Droge ogen.
  • Allergische reacties.
  • Littekens.

Het herstel verloopt bij het merendeel van de toegepaste ingrepen vlot en zonder problemen. Heeft u na een ooglidcorrectie last van aanhoudende koorts, algehele malaise en aanhoudend pijnlijke ogen? Neem dan contact op met de arts voor een tussentijdse controle. Heeft u geen klachten? Dan worden de hechtingen 4 tot 7 dagen na de ooglidcorrectie verwijderd, en nemen de zwellingen en verkleuringen verder af. Het duurt 10 tot 15 dagen voordat u hersteld bent van de ingreep.

Frisse uitstraling

Met een ooglidcorrectie wordt uw uitstraling verbeterd. Niet alleen nemen klachten als hoofdpijn en vermoeide ogen af, u ziet er ook uitgeruster en frisser uit. De resultaten van een ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving blijven langdurig behouden. Het is helaas niet te voorkomen dat uw huid opnieuw aan elasticiteit verliest en weer afzakt. Hier kan echter jaren overheen gaan. De meeste mensen hebben ruim 15 jaar lang plezier van een ingreep. U kunt later besluiten om de ingreep nogmaals toe te laten passen.

Voorbereiding op een ooglidcorrectie

U ondergaat niet zomaar een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie. U heeft lang over de ingreep nagedacht en u hebt eventuele alternatieven overwogen. Uit verschillende hoeken heeft u informatie ontvangen en gelezen, waarna u het besluit heeft genomen om een ooglidcorrectie toe te laten passen. Vergeet tijdens uw voorbereiding niet met de behandelend arts te spreken over uw gezondheid en eventuele medicatie welke u dagelijks gebruikt. Zeker in geval van bloedverdunners zal een aangepast doseerschema van toepassing zijn rond de periode van de ooglidcorrectie. De arts geeft aan wanneer u op het gebruikelijke schema terug over kan stappen. Voor een ooglidcorrectie in Bloemendaal en omgeving bent u welkom bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Binnen de kliniek worden wekelijks zowel boven- als onderooglidcorrecties toegepast. De artsen hebben uitgebreide ervaring met het verwijderen van de overtollige huid en vetweefsels bij de oogleden.

Afspraak consult ooglidcorrectie

Wilt u weten wat Dutch Clinic u te bieden heeft op het gebied van ooglidcorrecties? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult. U kunt Dutch Clinic telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033, of vul het contactformulier in.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider