Ooglaseren ipv leesbril

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ooglaseren ipv leesbril? Een van de gevolgen van het ouder worden is dat uw natuurlijke ooglens minder flexibel wordt. Dichtbij scherp zien wordt daardoor minder vanzelfsprekend en het lezen van een boek of de krant is lastig. Ouderdomsverziendheid of presbyopie begint ongeveer rond het 40e levensjaar. Veel mensen ontkomen op een gegeven moment niet aan het gebruik van een lees- en/of computerbril. Steeds vaker wordt ooglaseren ipv leesbril overwogen en toegepast.

Ooglaseren ipv leesbril.

Ooglaseren ipv leesbril.

Presbyopie corrigeren

Presbyopie of ouderdomsverziendheid kan goed gecorrigeerd worden. De meeste mensen die moeite krijgen met lezen laten een leesbril op sterkte aanmeten. Alleen ooglaseren ipv leesbril is niet mogelijk. Wel kan ouderdomsverziendheid in combinatie met bijziendheid, slecht zien in de verte, met behulp van een ooglaserbehandeling gecorrigeerd worden. Heeft u alleen te maken met presbyopie, maar voelt u weinig voor het gebruik van een leesbril? Eventueel kunt u een lensvervangende ingreep overwegen. Na het implanteren van een vervanglens heeft u geen lees- of computerbril meer nodig en ziet u zowel dichtbij als veraf goed. De keuze voor ooglaseren of het implanteren van een kunstlens is afhankelijk van verschillende factoren. De sterkteafwijking en eventuele cilinder bepalen in grote mate de manier van handelen. Lensimplantaties hebben de voorkeur bij grotere afwijkingen. Kunstlenzen worden geadviseerd bij hoge bijziend- en verziendheid en cilinderafwijkingen.

Lezen zonder leesbril op sterkte

Een kunstlens kan ook gebruikt worden wanneer u als gevolg van presbyopie een leesbril nodig heeft. Het natuurlijke proces waarbij uw natuurlijke lens minder flexibil wordt is helaas niet te voorkomen. Dat betekent dat uw oogspieren blijvend verharden, waardoor u dichtbij minder goed ziet. Veel mensen denken dat een leesbril de enige oplossing is. Ondanks het feit dat ouderdomsverziendheid niets heeft te maken met het hoornvlies en dus niet met een ooglaserbehandeling verholpen kan worden, betekent dat niet dat u aangewezen bent op een leesbril. Met accommoderende of multifocale lensimplantaten is een leesbril overbodig. De kunstlens maakt dat u zonder (lees)bril op diverse afstanden scherp ziet. Weet u niet zeker of u kunt wennen aan een kunstlens? In praktijk is het mogelijk om de lenzen eerst te proberen, voordat ze definitief geïmplanteerd worden. Het voordeel van een lensimplantatie is dat de ingreep, in tegenstelling tot een ooglaserbehandeling, ongedaan gemaakt kan worden. De geïmplanteerde kunstlens kan verwijderd worden. Uw hoornvlies blijft bij een lensimplantatie onbehandeld en dus intact.

Ooglaseren ipv leesbril soorten lenzen

Geen oog is hetzelfde en dat maakt dat er ook op het gebied van kunstlenzen keuzes gemaakt kunnen worden. De meest gebruikte implantlenzen zijn:

  • Artisan Refractieve Implantlens, dit is een kunststoflens die voor uw natuurlijke ooglens wordt geïmplanteerd.
  • Torische kunstlens die geschikt is om cilinderafwijkingen te corrigeren.
  • Artiflex lenzen, de zachte vouwbare kunstlens.

Welke lens het beste bij u past, bespreekt de oogarts met u tijdens het vooronderzoek. Kunstlenzen hebben doorgaans één sterkte. In praktijk betekent dat dat mensen die bijziend zijn en die een kunstlens laten plaatsen soms toch een leesbril nodig hebben. Met de ontwikkeling en introductie van een nieuwe generatie multifocale kunstlenzen wordt het gebruik van een bril overbodig gemaakt. Het nadeel van multifocale lenzen is dat ze niet voor iedereen geschikt zijn en de kostprijs voor een behandeling is duur. Daar staat tegenover dat multifocale brillenglazen ook niet goedkoop zijn. Laat uzelf adviseren door een gespecialiseerde oogarts die u het verschil tussen de verschillende kunstlenzen kan uitleggen.

Mogelijkheden ooglaseren ipv leesbril

Bent u het gebruik van een leesbril moe? Vergeet u regelmatig uw leesbril mee te nemen? Met behulp van een kunstlensimplantatie kan dit worden opgelost. Het laseren van een leesbril correctie is (nog) niet mogelijk. Ouderdomsverziendheid is geen gevolg van bijziend- en/of verziendheid. Het is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Met behulp van een kunstlens implantatie heeft u blijvend scherp zicht op variabele afstanden, dus ook tijdens het lezen en beeldschermwerkzaamheden. Bang voor het gebruik van lenzen? De kunstlenzen worden in uw oog geïmplanteerd, het is niet noodzakelijk en/of mogelijk om ze uit het oog te halen. U kunt weer alles doen zonder dat u daarbij te maken heeft met een verminderd zicht.

Advies kunstlensimplantatie

Bekijkt u de mogelijkheden om leesbril vrij door het leven te gaan? Laat uzelf informeren en adviseren door de ervaren oogartsen van Dutch Clinic. Tijdens een vrijblijvend consult wordt de lensimplantatie toegelicht. U krijgt de verschillende lenzen te zien en de oogarts adviseert de kunstlens die het beste bij u past. Indien gewenst worden uw ogen technisch en medisch onderzocht, zodat een behandelplan op maat kan worden samengesteld. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider