Ooglaseren onder narcose

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren onder narcose’? Oogartsen werken met verschillende, geavanceerde lasertechnieken om uw sterkteafwijking of cilinder te corrigeren. Vertrouwde ooglaserbehandelingen zijn verfijnd en worden dankzij moderne laserapparatuur veilig toegepast. Bestaande technieken zijn de voorbije decennia verbeterd en verder ontwikkeld waardoor het tegenwoordig mogelijk is om een nieuwe kunstlens te laten implanteren. Welke behandeling voor u het beste is, hangt onder meer af van de sterkteafwijking en uw gezondheid. Ooglaseren onder narcose wordt zelden tot nooit toegepast. De oogarts vertelt u hoe de behandeling verloopt en op welke wijze de verdoving wordt toegepast.

Ooglaseren onder narcose.

Ooglaseren onder narcose.

Techniek ooglaseren zonder narcose

Oogartsen die de laserbehandeling adviseren, kiezen altijd voor minst ingrijpende techniek. De sterkteafwijking en cilinder bepalen grotendeels de manier van handelen. Een enkele keer komt het voor dat een oog te veel of te hoge afwijkingen heeft om succesvol behandeld te kunnen worden. Een oogarts kan dan een lensimplantatie als oplossing voorstellen. Er zijn uiteenlopende redenen om een ooglaserbehandeling of lensimplantatie te overwegen zoals:

  •  bent het gebruik van bril of contactlenzen zat. U heeft een beroep waarbij een goed zicht, zonder bril of lenzen, wordt vereist. Beroepen waarbij dit nog regelmatig voorkomt zijn piloten en militairen.
  • U heeft een beroep waarbij gebruik van een bril of lenzen moeilijk is zoals bouwvakkers en koks.
  • Wanneer u een bepaalde sport beoefent, waarbij het gebruik van een bril of lenzen onhandig is.
  • U heeft moeite met het gebruik van contactlenzen.
  • Tussen beide ogen zit een groot verschil in dioptrie.
  • Ooglasertechnieken en behandelmogelijkheden

Dutch Clinic werkt met veilige en effectief bewezen ooglasertechnieken zoals IntraLasik Femtosecond, TransPRK en Lasek. Daarnaast passen de ervaren oogartsen lensimplantaties toe met zowel voorzet- als vervanglenzen. De meeste sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en cilinders tot 6 kunnen door middel van ooglaseren gecorrigeerd worden. Bij afwijkende en hogere sterkte gaat de voorkeur uit naar een lensimplantatie. Een voorzet- of vervanglens wordt via een kleine incisie voor uw pupil geplaatst. Soms is het mogelijk en wordt geadviseerd om een zogenaamde multifocale lens te laten implanteren. Deze ingreep kan zowel met een plaatselijke verdoving als onder volledige narcose worden toegepast. Ooglaserbehandelingen worden aan beide ogen tegelijkertijd toegepast. Dit in tegenstelling tot lensimplantatie en het implanteren van een multifocale lens, waarbij één oog tegelijkertijd wordt behandeld.

Belang van vooronderzoeken

Het corrigeren van sterkteafwijkingen en cilinders is maatwerk. Geen oog is hetzelfde en dat betekent dat niet iedereen met dezelfde ooglasertechniek behandeld kan worden. De ervaren oogartsen van Dutch Clinic hebben meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van de verschillende ooglasertechnieken, en jaarlijks worden meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen bij de kliniek toegepast. Het spreekt voor zich dat veiligheid, kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid daarbij voorop staan. Iedere medische en/of cosmetische ingreep kent bepaalde risico’s. De huidige generatie ooglaserapparatuur is zo geavanceerd dat er nauwelijks sprake is van complicaties. Oogartsen passen ooglaseren onder narcose of met een plaatselijke verdoving alleen toe als u na uitgebreid technisch en medisch vooronderzoek geschikt blijkt voor de behandeling. Ondanks de geavanceerde apparatuur is niet iedereen geschikt voor een ooglaserbehandeling. Een enkele keer moet een oogarts iemand teleurstellen en/of een alternatieve behandelmogelijkheid voorstellen.

Vooronderzoek ooglaseren

De reden om uw ogen uitgebreid te onderzoeken is enerzijds veiligheid en anderzijds om vast te stellen welke lasertechniek in uw situatie het beste past. Deze onderzoeken bestaan onder meer uit diverse metingen. De oogarts onderzoekt en bekijkt uw ogen zowel van binnen als van buiten en krijgt op deze manier een volledig overzicht van het oog. Wat wordt er opgemeten? De dikte van het hoornvlies, de traanproductie en de pupil grootte worden gemeten. Daarnaast worden het hoornvlies, het regenboogvlies en het netvlies uitgebreid bekeken. Over pijn tijdens het technisch en medisch vooronderzoek hoeft u zich geen zorgen te maken. De onderzoeken zijn pijnloos. Alleen bij het medisch onderzoek worden uw ogen gedruppeld en ziet u nog enige tijd wazig. Op basis van de bevindingen geeft de oogarts u een behandelvoorstel. De techniek wordt nader toegelicht en u hoort dat ooglaseren onder narcose niet tot de mogelijkheden behoort. De behandeltijd is beperkt tot enkele minuten en de voorkeur gaat uit naar het verdoven van uw ogen met speciale oogdruppels. Van pijn tijdens het ooglaseren is geen sprake.

Informatie ooglaseren onder narcose

Bent u benieuwd hoe een ooglaserbehandeling eruit ziet? U kunt uzelf laten adviseren door de oogartsen van Dutch Clinic over zowel een ooglaserbehandeling als een lensimplantatie. Na een technisch vooronderzoek kan een oogarts al met aangrenzende zekerheid zeggen of ooglaseren bij u een mogelijkheid is. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen. U kunt ons bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider