Ooglaseren flapje

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren flapje’? De diverse ooglasertechnieken worden op uiteenlopende manieren toegepast. Zo zit er verschil in de techniek, het herstel en de kenmerken van een ooglaserbehandeling. Van de volledig computergestuurde techniek waarbij uw ogen niet worden aangeraakt, tot ooglaseren flapje waarbij een flapje van het hoornvlies wordt losgemaakt. Ooglasertechnieken hebben elk uiteenlopende voor- en nadelen.

Ooglaseren flapje.

Ooglaseren flapje.

Ooglaser technieken

Het grootste verschil tussen de diverse ooglasertechnieken is met name de manier waarop het zogenaamde epitheel wordt verwijderd en al dan niet teruggeplaatst. Het doel van de ooglaserbehandeling is het aanpassen en corrigeren van het hoornvlies, zodat het licht na de behandeling weer op de goede manier wordt gebroken. Alleen de eerste laag van uw hoornvlies, het epitheel, wordt voor de ooglaserbehandeling tijdelijk verwijderd. De manier waarop de ingreep wordt toegepast verschilt, deze wordt afgestemd op uw sterkteafwijking, de cilinder en eventuele werk- en/of sport activiteiten. Onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende methodes:

  • IntraLasik Femtosecond, waarbij ooglaseren flapje van toepassing is. De oogarts maakt een flapje van het epitheel los, waarna het omgeslagen kan worden. De computergestuurde laser corrigeert vervolgens de sterkteafwijking, en het ooglaseren flapje wordt terug geplaatst. Deze ooglasertechniek kent een snel herstel en nauwelijks tot geen ongemakken.
  • TransPRK en Lasek, waarbij het epitheel handmatig of computergestuurd met een speciale alcoholoplossing wordt verwijderd. Na het verwijderen van het epitheel wordt de sterkteafwijking gecorrigeerd. Het epitheel herstelt zichzelf binnen 3 tot 4 dagen na de ooglaserbehandeling. Het herstel kan een vervelend gevoel, alsof er zand in uw ogen zit, veroorzaken.

IntraLasik Femtosecond ooglaseren flapje

De moderne IntraLasik Femtosecond methode is geschikt voor het corrigeren van sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en een cilinder tot 6. De behandeling verloopt volgens een overzichtelijk stappenplan:

  • Plaatselijke verdoving. Voorafgaand aan de laserbehandeling worden uw ogen met speciale oogdruppels verdoofd. Hiervoor worden geen injecties gebruikt. Na het inwerken van de verdoving wordt uw oog met jodium ontsmet. De oogarts brengt een ooglidspreider aan, zodat het oog dat behandelt wordt open blijft. Uw andere oog wordt afgedekt.
  • Losmaken epitheel. Met behulp van de IntraLasik Femtosecond laser maakt de oogarts een flapje van het hoornvlies los. Het flapje blijft aan één kant vastzitten. Dit losmaken gebeurt binnen een minuut en is geheel pijnloos.
  • Omslaan ooglaseren flapje. Vervolgens wordt het losgemaakte flapje omgeslagen en de laserbehandeling kan worden toegepast.
  • Laserbehandeling. Tijdens het laseren kijkt u naar een lichtpuntje. De geavanceerde laserapparatuur is zo ontworpen dat de bewegingen van uw oog nauwkeurig gevolgd worden. Wanneer uw oog te veel beweegt, stopt de laser. Kijkt u weer naar het lichtpuntje dan gaat de laser verder. Binnen een paar seconden wordt de sterkteafwijking gecorrigeerd.
  • Afronden ooglaserbehandeling. Na het corrigeren van de sterkte wordt het flapje teruggeplaatst. Binnen een paar minuten zit het flapje vast. Uw ogen worden door de oogarts gedruppeld met ontstekingsremmers en antibiotica. Hiermee wordt het genezingsproces versneld. Voordat u de kliniek verlaat, worden uw ogen gecontroleerd en krijgt u een afspraak voor de volgende controle.

Voordelen ooglaseren flapje

De IntraLasik Femtosecond lasertechniek is een veel toegepaste behandelmethode met uitstekende resultaten. De behandeling wordt met geavanceerde laserapparatuur toegepast, waardoor de kans op bijwerkingen uiterst klein is. In tegenstelling tot andere ooglasertechnieken verloopt het herstel vlotter, de meeste mensen hebben binnen 2 dagen scherp, stabiel zicht. U bent na afloop niet langer afhankelijk van bril of contactlenzen. IntraLasik Femtosecond is minimaal invasief en kent een korte behandelduur. De laserbehandeling neemt slechts enkele minuten in beslag. Het enige nadeel van deze ooglasertechniek is dat mensen met droge ogen niet behandeld kunnen worden. Daar past een andere techniek beter bij.

Advies ooglaserbehandeling

De oogartsen van Dutch Clinic passen naar de ‘ooglaseren flapje’ methode ook de TransPRK en Lasek ooglasertechniek toe. Bij grotere sterkteafwijkingen wordt een lensimplantatie voorgesteld. Bent u benieuwd of de IntraLasik Femtosecond methode ook voor uw ogen een oplossing biedt? Maak dan een afspraak voor een technisch en medisch vooronderzoek bij Dutch Clinic. Uw ogen worden uitgebreid onderzocht waarbij onder meer de dikte van het hoornvlies, de oogdruk en de traanproductie worden gemeten. Op basis van de onderzoeksresultaten kan de oogarts u de ooglasertechniek voorstellen die het beste bij uw situatie past. Bij deze situatie kan ook rekening worden gehouden met uw beroep en/of andere omstandigheden die van invloed zijn op de lasertechniek. U dient er rekening mee te houden dat er tijdens het medisch onderzoek pupil verwijdende oogdruppels worden gebruikt en dat u achteraf niet zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider