Onderooglidcorrectie

Geven afhangende oogleden u een vermoeide gezichtsuitdrukking of heeft u wallen onder uw ogen?

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Onderooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie.

Denkt u na over een onderooglidcorrectie? Geven afhangende oogleden u een vermoeide gezichtsuitdrukking of heeft u wallen onder uw ogen? Heeft u het idee dat u uw oogleden zwaar aanvoelen? Deze klachten zijn vaak een gevolg van het ouder worden en het afnemen van de huidelasticiteit. De spieren worden slapper en uw huid gaat hangen. Dat is onder uw ogen niet anders en dit uit zich in de vorming van wallen en/of afgezakte oogleden. Een onderooglidcorrectie geeft u snel een frisse, uitgeruste uitstraling. Belangrijk is dat een zo natuurlijk mogelijk resultaat wordt bereikt. De plastisch chirurgen van Dutch Clinic zijn specialisten op het gebied van ooglidcorrecties.

Wat zijn de voordelen van een onderooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 200 onderooglidcorrecties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Jonge, frisse uitstraling met een onderooglidcorrectie

Wallen onder uw ogen geven uw gezicht een norse, vaak vermoeide uitdrukking. Wordt u geregeld gevraagd of u boos of moe bent? Dan kunt u daar een vervelend gevoel bij ervaren. U voelt zich niet moe en waarom zou u boos zijn? Een ooglidcorrectie biedt mogelijk uitkomst. Welke behandeltechniek bij u wordt toegepast, hangt af van uw wensen en de mogelijkheden. Zo worden de bekende donkere kringen onder de ogen meestal niet met een chirurgische onderooglidcorrectie behandeld. Tijdens een intakegesprek bekijkt en bespreekt de chirurg met u de oorzaak van de wallen en worden de behandelmethodes nader toegelicht:

  • Onderooglidcorrectie. Chirurgische ingreep die meestal met plaatselijke verdovingen wordt toegepast. Deze techniek wordt toegepast als er sprake is van overtollig huid- en/of vetweefsel die wallen onder uw ogen tot gevolg hebben. Onder de onderste wimperrand wordt een kleine incisie gemaakt, waarna de overtollige huid wordt weggesneden. De wond wordt gehecht, omdat er incisie onder wimperrand is gemaakt is het litteken later nauwelijks zichtbaar.
  • Onderooglidcorrectie met behandeling vetpockets. In sommige gevallen kan een onderooglidcorrectie worden toegepast waar bij ook het overtollige, verslapte vetweefsel wordt verwijderd. Eventueel kan de arts er ook voor kiezen om de vetkussentjes wat meer naar de binnenkant van uw oog en neus te verplaatsen. Zo gaan uw ogen er later niet hol uitzien.
  • Onderooglidcorrectie met een ooglidverstrakking. Uw ooglid kan zover afhangen dat een onderooglidcorrectie niet voldoende is. De arts overlegt met u een combinatie ingreep, waarbij het onderooglid gelijktijdig strak wordt getrokken. Om dit te bereiken wordt uw buitenste oogkringspier losgemaakt en verderop aan het bot vastgemaakt. Uw onderste ooglid krijgt daardoor een mooiere vorm en de wallen zijn verdwenen.
  • Niet chirurgische onderooglidcorrectie met fillers. Gaat uw voorkeur uit naar een behandeling zonder snijden en hechten? Dan kunnen de oogleden met behulp van fillers gecorrigeerd worden. De filler, bestaande uit onder andere hyaluronzuur, wordt onderhuids geïnjecteerd en geeft meer volume. Effecten die met fillers bereikt worden zijn altijd tijdelijk. Om het resultaat te behouden, moet u herhaalbehandelingen toe laten passen.

Vlot herstel onderooglidcorrectie

Een chirurgische correctie van de onderste oogleden wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. De ingreep duurt 45 tot 90 minuten en vindt op poliklinische basis plaats. Geadviseerd wordt om u door een bekende of familielid naar de kliniek te laten brengen. U heeft dan na afloop van de ingreep iemand die u veilig thuis kan brengen. De oogleden zijn gezwollen en u bent niet in staat om zelfstandig achter het stuur van een auto plaats te nemen. Naast zwellingen doen zich blauwe en rode verkleuringen van de huid voor. Voor een vlot herstel is het belangrijk om de eerste week na de onderooglidcorrectie geen zware activiteiten te ondernemen en ook geen zware dingen op te tillen. Bukken beperkt u tot een minimum. Voorkom dat er veel druk op de oogleden komt te staan. Gedurende 2 weken na de ingreep draagt u uw contactlenzen niet, een bril is uiteraard wel toegestaan. Het uiteindelijke resultaat wordt 6 tot 12 maanden na de ingreep zichtbaar.

Bijwerkingen en complicaties onderooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie is een relatief kleine chirurgische ingreep. Iedere operatie brengt risico’s en mogelijke complicaties met zich mee. Dat is bij een onderooglidcorrectie niet anders. Het is een veilige ingreep, maar in geval van complicaties kunnen deze een grote impact hebben op uw dagelijks leven. De behandelend arts wijst u al tijdens het consult op mogelijke bijwerkingen en complicaties zoals bloeduitstortingen, allergische reacties, infecties, slechte wondgenezing, het niet meer volledig kunnen openen en sluiten van de ogen, een te strak getrokken onderooglid, een groot opvallend litteken, asymmetrie en in zeldzame gevallen slechtziendheid. Ondanks dat de kans op ernstige complicaties uiterst klein is, kunt er zelf heel wat aan doen om de kans verder te beperken. Zo wordt rokers met klem geadviseerd om al ruim voor de geplande ingreep te stoppen met roken. Roken is van nadelige invloed op de doorbloeding en geeft een grotere kans op ernstige nabloedingen en een slechte wondgenezing. Roken na de ingreep doe u ook de eerste zes weken niet.

Blijvende resultaten

Na de onderooglidcorrectie heeft u de eerste tijd last van zwellingen. In de weken die verstrijken, nemen de zwellingen af en herstellen de littekens zich. De meeste mensen zijn tevreden met de resultaten die bereikt worden. U oogt jonger en u ziet er fris en uitgerust uit. De bereikte resultaten zijn meestal blijvend. Met het verstrijken van de tijd en dus de jaren kan uw huid verder verslappen, waardoor een nieuwe onderooglidcorrectie wenselijk is.

Gratis persoonlijk consult

Wallen laten verwijderen voor een uitgeruste uitstraling. Dat kan bij Dutch Clinic. Wij beschikken over een team van ervaren en deskundige plastisch chirurgen, die gebruik maken van moderne technieken en state-of-the-art apparatuur. De ingreep wordt van begin tot eind met u doorgenomen tijdens een gratis consult. U weet vooraf precies wat u kunt verwachten. De arts neemt samen met u uw klachten, wensen en verwachtingen van een onderooglidcorrectie door. Dutch Clinic staat voor kwaliteit en zorgvuldigheid, korte wachtlijsten en moderne behandelmethodes en persoonlijke aandacht. Tijdens het consult wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en welke techniek bij u het beste resultaat biedt. U ontvangt een persoonlijk behandelplan met een overzichtelijke prijsopgave. Overweegt u een wallencorrectie en wilt u zich vrijblijvend voor laten lichten? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. U bereikt ons door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com