Skip to content

Bij DutchClinic begrijpen we dat een ooglidcorrectie niet alleen draait om het verbeteren van uw uiterlijk, maar ook om uw comfort en veiligheid tijdens de ingreep.

Veel mensen vragen zich af hoe een ooglidcorrectie er precies uitziet, oftewel wat is de werkwijze bij een ooglidcorrectie. Ook zijn ze benieuwd of ze tijdens de behandeling iets zullen kunnen zien. We leggen graag uit waarom die angst ongegrond is. We beginnen met een toelichting vande verschillende ooglidcorrecties.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie, ook wel bekend als een ooglift of blepharoplastiek, richt zich op het verwijderen van overtollige huid rond de bovenste oogleden, soms in combinatie met het aanpassen van spier- en/of vetweefsel.

Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt slechts een deel van de bovenste laag van het ooglid verwijderd. Uw oogbol blijft veilig beschermd achter andere lagen, waardoor het onmogelijk is om tijdens de behandeling iets te zien van wat er gebeurt. Mocht u op een bepaald moment toch uw ogen willen openen, dan is dat geen probleem en kunnen we een korte pauze inlassen.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie wordt de verslapte huid onder de ogen verwijderd, soms in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel.

Tijdens een onderooglidcorrectie houdt u gedurende de hele ingreep uw ogen gesloten, dankzij uw bovenoogleden. Zelfs als u uw ogen zou willen openen, is het stukje direct onder de ogen niet zichtbaar, niet voor, tijdens of na de correctie.

Het is belangrijk te vermelden dat u tijdens de ingreep niet volledig afgedekt zult liggen. We creëren een steriel veld rond uw hoofd, zodat uw gezicht vrij blijft. Dit zorgt ervoor dat u zich niet opgesloten voelt en gewoon met de chirurg kunt communiceren tijdens de ingreep.

Lokale verdoving

Bij DutchClinic voeren we ooglidcorrecties altijd uit onder lokale verdoving. Dit is niet alleen veiliger, maar verkort ook de herstelperiode. Onder lokale verdoving bent u weliswaar wakker, maar voelt u geen pijn en kunt u ontspannen tijdens de ingreep.

Het herstelproces na de ingreep kan variëren, maar de meeste mensen kunnen na ongeveer een week hun normale activiteiten hervatten. We adviseren wel om gedurende de eerste twee tot drie weken na de ingreep zware fysieke inspanning te vermijden.

Conclusie

Kortom, u zult tijdens de ooglidcorrectie niets kunnen zien van de ingreep. U kunt vertrouwen op onze ervaren artsen die met precisie te werk gaan om u een zichtbaar resultaat te bieden, zonder dat u iets van de ingreep voelt of ziet. Onze chirurgen zijn er ook om u gerust te stellen en door de ingreep heen te praten. Uw gezicht blijft vrij tijdens de ingreep dankzij het steriele veld dat we rond uw hoofd creëren.

Lees hier meer ervaringen over een ooglidcorrectie.