Skip to content

Na een ooglidcorrectie is het begrijpelijk dat u zich afvraagt wanneer u weer kunt beginnen met sporten. Het herstelproces verschilt namelijk afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat u heeft ondergaan. Hier zullen we u informeren over het sporten na een onderooglidcorrectie en een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie met de nieuwe laserlift methode kunt u al na 2 dagen weer aan het sporten gaan. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een dunne fiber, waardoor er geen wonden ontstaan en er geen hechtingen nodig zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het openen van de wond. Wel raden we aan om gedurende 2 weken niet in uw ogen te wrijven, omdat dit de zwelling onder de ogen kan vertragen.

Bovenooglidcorrectie

Na een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om wat meer geduld te hebben. De tweede dag na de behandeling kunt u rustig een korte wandeling maken, maar alle sportactiviteiten, zoals hardlopen, paardrijden, tennis, squash en voetbal, moeten nog 2 weken worden vermeden. In de eerste week na de behandeling is het belangrijk om lichamelijke inspanning te vermijden, omdat dit het risico op complicaties kan vergroten. Rust nemen is dus van groot belang voor een spoedig herstel.

Contactsport

Voor echte contactsporten zoals boksen en karate adviseren we om minstens een maand te wachten na de behandeling voordat u weer kunt deelnemen. Deze sporten brengen een verhoogd risico met zich mee, omdat harde klappen op het litteken het herstelproces kunnen vertragen.

Zwemmen en sauna

Zwemmen, vooral in natuurwater, wordt pas aanbevolen na 2 weken na de behandeling. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan de sauna. De warmte kan namelijk leiden tot extra zwelling van de oogleden en het eventueel openen van de wondjes.

Douchen

Na 14 dagen na de behandeling kunt u rustige sporten hervatten en na het sporten kunt u onder de douche stappen. Het is belangrijk om te wachten tot de hechtingen na 4 tot 6 dagen zijn verwijderd voordat u de ogen weer nat maakt.

Rust nemen

Na een bovenooglidcorrectie is het cruciaal om voldoende rust te nemen, vooral op de dag van de behandeling. Probeer kalm te blijven en zo min mogelijk te praten. Het is handig om huishoudelijke taken aan anderen over te laten en eventueel een oppas te regelen als u kinderen heeft. Schakel uw telefoon uit, vermijd hoesten en kuchen, en zorg voor een comfortabele stoel. ’s Nachts is het aan te raden om met een verhoogd hoofdeinde te slapen.

Volg advies

Het naleven van deze richtlijnen zal bijdragen aan een succesvol herstel na uw ooglidcorrectie. Sport verantwoord en geniet snel weer van een frissere oogopslag.