Skip to content

Het verbeteren van de uitstraling van je ogen kan een wereld van verschil maken in hoe je eruitziet en je zelfvertrouwen vergroten. Maar welke correctie past het beste bij jouw specifieke behoeften? Dutch Clinic legt het onderscheid tussen de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie uit, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Bovenooglidcorrectie: frisse blik

Een bovenooglidcorrectie richt zich voornamelijk op het verminderen van hangende huid boven de ogen. Naarmate we ouder worden, verliest de huid haar elasticiteit, waardoor het bovenste ooglid kan gaan hangen. Dit kan resulteren in een vermoeide uitstraling en zelfs functionele klachten zoals een beperkt gezichtsveld, tranende ogen of hoofdpijn.

Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep die onder lokale verdoving kan worden uitgevoerd en wordt vaak gekozen vanwege zijn voorspelbare en fraaie resultaten.

Onderooglidcorrectie: weg wallen

Bij de onderooglidcorrectie ligt de focus op het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen. Deze wallen ontstaan doordat een beetje vet uitpuilt uit de oogkas, waardoor een schaduw ontstaat die de indruk van vermoeidheid kan geven. De beste behandeling hiervoor is vaak het verplaatsen of verwijderen van dit uitpuilende vet om een egale contour te creëren.

Een ander probleem dat kan worden aangepakt met een onderooglidcorrectie zijn vochtzakjes onder de ogen, maar deze komen minder vaak voor.

De behandeling

Welke ooglidcorrectie u ook kiest, zowel de bovenooglidcorrectie als de onderooglidcorrectie zijn over het algemeen geen ingrijpende procedures. De bovenooglidcorrectie kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd, terwijl de onderooglidcorrectie iets complexer is.

Een mogelijk risico bij de onderooglidcorrectie is dat het onderooglid na de operatie iets open blijft staan, maar dit kan meestal worden voorkomen door een slijmvliesoperatie aan de binnenkant van het ooglid. Hierdoor ontstaat geen zichtbaar litteken in de huid.

Lees hier meer over de werkwijze bij een ooglidcorrectie.

Heeft u last van een vermoeide blik en wilt u weten welke ingreep het meest geschikt is voor u? Kom dan gerust eens op consult bij een van onze artsen. Wij staan klaar om u te adviseren en te begeleiden naar een frisse en jeugdige uitstraling van uw ogen.