Wallencorrectie

Overweegt u een wallencorrectie? Wallen onder uw ogen, of verslapte onderoogleden, geven uw gezicht een vermoeide, norse uitstraling. Dit kan als vervelend ervaren worden. Een onderooglidcorrectie biedt uitkomst. Lees hier de mogelijkheden en de kosten van een wallencorrectie.

Wallen effectief verwijderen

Een wallencorrectie is een chirurgische ingreep voor mannen en vrouwen die moeite hebben met de opvallende wallen onder de ogen. Wallen bestaan uit een opeenhoping van vet- en huidweefsel. Tijdens een onderooglidcorrectie worden zowel de vetophoping als de overtollige huid verwijderd. De ingreep kan al dan niet in combinatie met een bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd. Het laten corrigeren van de onderste oogleden is een ingreep die uw uitstraling verbeterd. Na de ingreep heeft u een frisse, uitgeruste blik en ziet u er jeugdiger uit. Een wallencorrectie kan op verschillende manieren toegepast worden:

  • Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts tekent de overtollige huid af, maakt kleine incisies, in de wimperrand, en verwijderd de overtollige huid. De wond wordt met behulp van oplosbare hechtingen en hechtpleisters gehecht. Door de incisies net onder de wimperrand te maken ziet u later nauwelijks een litteken terug.
  • Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd. Wanneer u niet alleen last heeft van afgezakte, overtollige huid maar ook van opgehoopt vetweefsel dan kan dit goed behandeld worden. Tijdens de ingreep, die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, verwijderd een ervaren chirurg zowel de overtollige huid als het opgehoopte vetweefsel. Een enkele keer verschuift de chirurg de vetophopingen naar de binnenkant van uw neus en het oog. Hiermee wordt voorkomen dat uw ogen een holle uitstraling krijgen.
  • Onderooglidcorrectie met fillers, waarbij een volumetekort onder de oogkas wordt opgevuld. In plaats van een chirurgische correctie kan de voorkeur ook uitgaan naar een niet operatieve ingreep. Dit kan door middel van een filler behandeling. Het volumetekort wordt met behulp van lichaamsvriendelijke hyaluronzuur fillers opgevuld. De effecten die hiermee bereikt worden zijn tijdelijk. Een fillerbehandeling dient regelmatig herhaald te worden om het bereikte effect te behouden.

Kosten wallencorrectie Hoofddorp

Veel mensen zoeken naar de goedkoopste prijs voor een onderooglidcorrectie. Kortingsacties, groepskortingen en scherpe aanbiedingen voor het laten corrigeren van de boven- of onderoogleden zijn gemeengoed geworden. Toch kan een op het eerste gezicht goedkope wallencorrectie aan het einde van de rit veel duurder uitvallen.

Als u overweegt om gebruik te maken van een goedkope aanbieding, zorg dan dat u van tevoren precies weet wat u voor het behandeltarief kunt en mag verwachten. Wat is bij de kostprijs inbegrepen en welke kosten worden achteraf extra in rekening gebracht? Wordt de behandeling toegepast in Nederland of gaat u naar een kliniek in het buitenland? Door vooraf de behandelmogelijkheden en tarieven op een rijtje te zetten, kunt u onaangename verrassingen achteraf vermijden. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Wallencorrectie kosten vergelijken

De kostprijs van een wallencorrectie kan verschillen. Om de kosten betaalbaar te houden is het van belang om uzelf van tevoren voor te bereiden op de ingreep en de kosten per kliniek met elkaar te vergelijken. Onderooglidcorrecties hebben vrijwel nooit een medische indicatie, wat betekent dat u niet hoeft te rekenen op een kostenvergoeding van uw zorgverzekeraar. De basisverzekering heeft geen mogelijkheden en vergoedingsmogelijkheden vanuit aanvullende zorgpakketten is zeer beperkt. U bent in dat geval zelf verantwoordelijk voor de kosten die de ingreep met zich meebrengt. Hoe kunt u dan de behandelmogelijkheden met elkaar vergelijken?

U kunt behandelaars selecteren op locatie, prijs en naamsbekendheid. Hecht u veel waarde aan de ervaring van een chirurg? Vraag tijdens een consult naar aantoonbaar bereikte resultaten of probeer online meer informatie over een behandelaar te vinden. Lees hier de ervaringen van onze cliënten.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van wallencorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wallencorrecties voor en na

Ooglift voor en na
Ooglid voor en na
Bovenooglid voor en na

Herstel na wallencorrectie

Een wallencorrectie is een veilige chirurgische ingreep die zo’n 1 à 2 uur duurt en op poliklinische basis wordt uitgevoerd. Na de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en blauw verkleurd. U gaat de zwellingen tegen door actief te koelen. Dit koelen begint vaak al in de kliniek en vervolgt u thuis met behulp van de ontvangen koelinstructies. Binnen een week trekken de ergste zwellingen en blauwe plekken geleidelijk weg, het kan 2 tot 3 weken duren voordat deze helemaal weg zijn. De chirurg geeft u tips mee waar u de eerste dagen en weken rekening mee houdt. Voor een vlot herstel is het van belang om de eerste week na de onderooglidcorrectie niet te bukken of zwaar te tillen, waardoor er onnodig veel druk op uw ogen ontstaat. De meeste mensen die een onderooglidcorrectie laten toepassen, gaan na een week weer aan het werk.

Complicaties

Het laten corrigeren van wallen onder de ogen is een veilige ingreep met een kleine kans op complicaties. U dient rekening te houden met de kans op grote bloeduitstortingen, nabloedingen, slechte wondgenezing, wondinfecties, littekenvorming en het niet volledig kunnen openen en sluiten van de ogen. In uitzonderlijke gevallen is er achteraf sprake van een asymmetrisch resultaat en blijvend zichtbare littekens. U bent zelf van invloed op het ontstaan van bijwerkingen. Wanneer u zich niet of onvoldoende houdt aan de instructies van de arts, dan kan dit een negatief effect hebben op het eindresultaat.

Resultaat

Resultaten van een wallencorrectie zijn niet direct zichtbaar. Dit kan pas beoordeeld worden nadat de zwellingen volledig zijn verdwenen en de littekens zijn hersteld. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. Al met al moet u rekening houden met een periode van ongeveer 3 maanden. Resultaten die bereikt worden zijn over het algemeen langdurig. Het is echter onmogelijk om lichaamsveroudering te stoppen. Met het verstrijken van de jaren kan de huid opnieuw elasticiteit verliezen en verslappen.

Persoonlijk advies

Stoort u zich aan de wallen onder uw ogen en bent u benieuwd of u voor een wallencorrectie in aanmerking komt? De chirurgen van Dutch Clinic helpen u graag verder. Tijdens een gratis consult in onze moderne kliniek in Hoofddorp worden uw oogleden en wallen nauwkeurig bekeken. De chirurg kan vrij nauwkeurig aangeven welk resultaat u van een chirurgische correctie kunt verwachten. U heeft gelegenheid om vragen te stellen en de arts licht de behandeltechniek uitgebreid toe. Het gesprek wordt afgesloten met het overhandigen van een persoonlijk behandelplan. Meer weten of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Waarom een wallencorrectie in Hoofddorp bij Dutch Clinic?

  • Onze ervaren artsen passen de techniek jaarlijks meer dan 500 keer toe.
  • Binnen de kliniek is er meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van ooglidcorrecties.
  • Dutch Clinic werkt met moderne behandelapparatuur.
  • U kunt rekenen op persoonlijke aandacht.
  • In geval van bijwerkingen kunt u de kliniek 24/7 bereiken.
  • Dutch Clinic biedt de beste prijskwaliteitsverhouding van Nederland.
  • Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Maak kennis met de artsen

Een wallencorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over wallencorrecties

Wilt u meer lezen over de wallencorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een wallencorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen wallencorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een wallencorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een wallencorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een wallencorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van wallencorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen wallencorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

1. Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden. 2. Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd. 3. Onderooglidcorrectie met fillers.

De behandeling duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.

Een wallencorrectie kost bij Dutch Clinic € 999,-.

Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Wallencorrecties Hoofddorp

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een ooglidcorrectie in Hoofddorp?

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com