Wallencorrectie

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een wallencorrectie? Wallen onder uw ogen, of verslapte onderoogleden, geven uw gezicht een vermoeide, norse uitstraling. Dit kan als vervelend ervaren worden. Een onderooglidcorrectie of wallencorrectie biedt uitkomst.

Wallen effectief verwijderen

Een wallencorrectie is een chirurgische ingreep voor mannen en vrouwen die moeite hebben met de opvallende wallen onder de ogen. Wallen bestaan uit een opeenhoping van vet- en huidweefsel. Tijdens een onderooglidcorrectie worden zowel de vetophoping als de overtollige huid verwijderd. De ingreep kan al dan niet in combinatie met een bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd. Het laten corrigeren van de onderste oogleden is een ingreep die uw uitstraling verbeterd. Na de ingreep heeft u een frisse, uitgeruste blik en ziet u er jeugdiger uit. Een wallencorrectie kan op verschillende manieren toegepast worden:

  • Onderooglidcorrectie waarbij de overtollige huid wordt weggesneden. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts tekent de overtollige huid af, maakt kleine incisies, in de wimperrand, en verwijderd de overtollige huid. De wond wordt met behulp van oplosbare hechtingen en hechtpleisters gehecht. Door de incisies net onder de wimperrand te maken ziet u later nauwelijks een litteken terug.
  • Onderooglidcorrectie waarbij zowel overtollige huid als vetophopingen worden verwijderd. Wanneer u niet alleen last heeft van afgezakte, overtollige huid maar ook van opgehoopt vetweefsel dan kan dit goed behandeld worden. Tijdens de ingreep, die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, verwijderd een ervaren chirurg zowel de overtollige huid als het opgehoopte vetweefsel. Een enkele keer verschuift de chirurg de vetophopingen naar de binnenkant van uw neus en het oog. Hiermee wordt voorkomen dat uw ogen een holle uitstraling krijgen.
  • Onderooglidcorrectie met fillers, waarbij een volumetekort onder de oogkas wordt opgevuld. In plaats van een chirurgische correctie kan de voorkeur ook uitgaan naar een niet operatieve wallencorrectie. Dit kan door middel van een filler behandeling. Het volumetekort wordt met behulp van lichaamsvriendelijke hyaluronzuur fillers opgevuld. De effecten die hiermee bereikt worden zijn tijdelijk. Een fillerbehandeling dient regelmatig herhaald te worden om het bereikte effect te behouden.

Herstel na wallencorrectie

Een wallencorrectie is een veilige chirurgische ingreep die zo’n 1 à 2 uur duurt en op poliklinische basis wordt uitgevoerd. Na de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en blauw verkleurd. U gaat de zwellingen tegen door actief te koelen. Dit koelen begint vaak al in de kliniek en vervolgt u thuis met behulp van de ontvangen koelinstructies. Binnen een week trekken de ergste zwellingen en blauwe plekken geleidelijk weg, het kan 2 tot 3 weken duren voordat deze helemaal weg zijn. De chirurg geeft u tips mee waar u de eerste dagen en weken rekening mee houdt. Voor een vlot herstel is het van belang om de eerste week na de onderooglidcorrectie niet te bukken of zwaar te tillen, waardoor er onnodig veel druk op uw ogen ontstaat. De meeste mensen die een onderooglidcorrectie laten toepassen, gaan na een week weer aan het werk. Het laten corrigeren van wallen onder de ogen is een veilige ingreep met een kleine kans op complicaties. U dient rekening te houden met de kans op grote bloeduitstortingen, nabloedingen, slechte wondgenezing, wondinfecties, littekenvorming en het niet volledig kunnen openen en sluiten van de ogen. In uitzonderlijke gevallen is er achteraf sprake van een asymmetrisch resultaat en blijvend zichtbare littekens. U bent zelf van invloed op het ontstaan van bijwerkingen. Wanneer u zich niet of onvoldoende houdt aan de instructies van de arts, dan kan dit een negatief effect hebben op het eindresultaat. Resultaten van een wallencorrectie zijn niet direct zichtbaar. Dit kan pas beoordeeld worden nadat de zwellingen volledig zijn verdwenen en de littekens zijn hersteld. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. Al met al moet u rekening houden met een periode van ongeveer 3 maanden. Resultaten die bereikt worden zijn over het algemeen langdurig. Het is echter onmogelijk om lichaamsveroudering te stoppen. Met het verstrijken van de jaren kan de huid opnieuw elasticiteit verliezen en verslappen.

Persoonlijk advies wallencorrectie

Stoort u zich aan de wallen onder uw ogen en bent u benieuwd of u voor een onderooglidcorrectie in aanmerking komt? De chirurgen van Dutch Clinic helpen u graag verder. Tijdens een gratis consult in onze moderne kliniek in Hoofddorp worden uw oogleden en wallen nauwkeurig bekeken. De chirurg kan vrij nauwkeurig aangeven welk resultaat u van een chirurgische correctie kunt verwachten. U heeft gelegenheid om vragen te stellen en de arts licht de behandeltechniek uitgebreid toe. Het gesprek wordt afgesloten met het overhandigen van een persoonlijk behandelplan. Meer weten of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider