Skip to content

Bij DutchClinic willen we enkele veelvoorkomende misverstanden over lensimplantatie of RLE (refractive lense exchange) uit de weg ruimen. Hier volgen de belangrijkste feiten:

Leeftijd is maar een getal

Veel mensen denken dat ze te oud zijn voor een oogcorrectie, maar dat is niet altijd het geval. Ouderdomsverziendheid kan goed worden behandeld met een lensvervanging, zelfs op latere leeftijd. Bij DutchClinic raden we personen boven de 50 jaar vaak een lensvervanging aan, omdat dit kan helpen bij ouderdomsverziendheid en andere refractie-afwijkingen.

Pijnvrije behandeling

Een lensvervangende operatie is niet pijnlijk. Tijdens de ingreep wordt het oog plaatselijk verdoofd, waardoor u geen pijn voelt. De operatie duurt slechts 10 tot 15 minuten per oog en wordt vaak als minder ongemakkelijk ervaren dan een tandartsbezoek. De meeste mensen kunnen de volgende dag alweer aan het werk, let wel op dat u ook een nacontrole heeft.

Kostenplaatje

Hoewel een lensvervanging als een grote investering kan worden gezien, biedt het op lange termijn juist voordelen. Er zijn geen terugkerende kosten voor brillen of lenzen, wat de behandeling uiteindelijk kosteneffectief maakt. Bovendien zijn er betalingsmogelijkheden beschikbaar voor wie de kosten wil spreiden.

Lees hier meer over de kosten.

Gericht op de lange termijn

De geïmplanteerde lens heeft een levensduur van minstens 150 jaar, wat betekent dat het effect van de lensvervanging blijvend is. Hoewel het geen garantie biedt tegen alle toekomstige oogproblemen, kan het de ontwikkeling van grauwe staar voorkomen, de meest voorkomende oogziekte op latere leeftijd.

Astigmatisme

Een veelvoorkomende misvatting is dat astigmatisme niet kan worden gecorrigeerd met een lensvervanging. Bij DutchClinic gebruiken we torische lenzen om astigmatisme te corrigeren, samen met andere refractie-afwijkingen. Indien nodig kan een aanvullende ooglaserbehandeling worden uitgevoerd om het astigmatisme verder te corrigeren.

Snel herstel

In de meeste gevallen kunnen patiënten al de dag na de operatie weer aan het werk. De enige uitzondering is als men in een vuile omgeving werkt, waarbij extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn om infecties te voorkomen.

Bij DutchClinic staan we klaar om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw zicht. Met lensvervanging bieden we een effectieve oplossing voor verschillende oogproblemen, ongeacht leeftijd. Maak een vrijblijvende afspraak voor een vooronderzoek en ontdek hoe u kunt genieten van een helderder zicht en een leven zonder afhankelijkheid van brillen of lenzen.