Ooglaseren leeftijd

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over een geschikte ooglaseren leeftijd? Wanneer u het zat bent om gebruik te maken van een bril of contactlenzen en veel geld aan het zoveelste nieuwe montuur te besteden, dan kan een alternatief zoals ooglaseren een uitkomst zijn. Ooglaserbehandelingen bieden uitstekende resultaten en kunnen bij sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 toegepast worden. Maar hoe zit het met de juiste ooglaseren leeftijd en komt iedereen voor de ingreep in aanmerking?

Ooglaseren leeftijd.

Ooglaseren leeftijd.

Ideale ooglaseren leeftijd

Bij Dutch Clinic werken de oogartsen met de nieuwste generatie ooglaserapparatuur en worden geavanceerde ooglasertechnieken toegepast. Zowel verziendheid, bijziendheid als astigmatisme kunnen met behulp van lasertechnieken gecorrigeerd worden. De resultaten die bereikt worden zijn blijvend, dus in principe kunt u uw leven lang dichtbij en veraf scherp zien zonder gebruik van een hulpmiddel. Dat het natuurlijke verouderingsproces met een ooglaserbehandeling niet kan worden stopgezet, wordt helaas nogal eens over het hoofd gezien. Dat betekent dat u, ondanks een ooglaserbehandeling, vanaf ongeveer uw 45e jaar een toenemende kans heeft op ouderdomsverziendheid waarvoor u uiteindelijk een leesbril nodig heeft. Oogartsen passen liever geen ooglaserbehandelingen toe bij jongvolwassenen onder 21 jaar. Uw ogen ontwikkelen zich gedurende uw kinder- en tienerjaren. Pas rond de leeftijd van 21 zijn uw ogen stabiel. Om een ooglaserbehandeling verantwoord uit te kunnen voeren moeten uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Wilt u toch op jongere leeftijd een ooglaserbehandeling laten toepassen, dan vraagt een arts om aan te tonen dat uw zich minimaal 2 jaar onveranderd is geweest.

Bovengrens ooglaseren leeftijd

In principe is er geen maximale leeftijdsgrens voor een ooglaserbehandeling. Naarmate u ouder wordt, wordt uw geschiktheid voor de behandeling niet zozeer bepaald door uw leeftijd, maar door uw gezondheid en de gezondheid van uw ogen. Wanneer er sprake is van een aandoening als glaucoom dan wordt de ingreep afgeraden. Ook patiënten die bekend zijn met instabiele diabetes, reuma of lupus moeten rekening houden met het feit dat een oogarts een ooglaserbehandeling af kan raden. Met name auto-immuunaandoeningen staan erom bekend dat ze de genezing na een ooglaserbehandeling nadelig beïnvloeden. Overigens wordt iedereen die een ooglaserbehandeling overweegt, individueel beoordeelt en onderzocht op geschiktheid. Naarmate u ouder wordt neemt ook de kans op staar toe. Oogartsen controleren vanaf middelbare leeftijd extra op tekenen van staar. Heeft u staar? Dan kan een oogarts in plaats van een ooglaserbehandeling een lensimplantatie voorstellen. Lensimplantaties hebben bij mensen vanaf ongeveer 60 jaar meestal de voorkeur boven ooglaseren.

Ooglaseren leeftijd van invloed

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt dan worden uw ogen op verschillende manieren technisch en medisch onderzocht. Oogartsen doen dit zowel bij twintigers, als dertigers, als zestigers. Heeft u een medische aandoeningen en/of gebruikt u medicatie? Maak hiervan dan altijd melding. Een ooglaserbehandeling is een veilige ingreep, mits deze onder de juiste omstandigheden en na grondig vooronderzoek wordt toegepast. Iedereen is anders en dat geldt ook voor uw ogen. Diverse metingen, waaronder de dikte van het hoornvlies, uw traanproductie en de grootte van uw pupil worden gedaan en de oogarts bekijkt uw netvlies aandachtig. U dient er rekening mee te houden dat bij het medisch onderzoek uw ogen worden gedruppeld, waardoor u nog een tijdje wazig ziet. Geadviseerd wordt om iemand mee te nemen naar het onderzoek, zodat u naderhand veilig thuis wordt gebracht. Zijn uw ogen eerder onderzocht en heeft u toen een negatief behandeladvies gekregen? Als uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn, dan kunt u eventueel een nieuw onderzoek overwegen. Omstandigheden kunnen veranderen en dat is ook voor een sterkteafwijking of astigmatisme het geval.

Ooglaseren op minderjarige leeftijd?

Ooglaserbehandeling worden niet bij minderjarigen toegepast. De ogen zijn niet volledig volgroeid en datzelfde geldt voor het zicht. Minderjarigen die te maken hebben met grote sterkteafwijkingen zijn vooralsnog eerst aangewezen op het gebruik van visuele hulpmiddelen zoals een bril. Wanneer uw oogsterkte op jongvolwassen leeftijd 1 tot 2 jaar stabiel is, kunt u advies inwinnen bij een gespecialiseerde oogarts. Deze kan een behandeladvies geven en/of een ooglaserbehandeling voorstellen.

Consult ooglaseren

Bent u tussen 18 en 60 jaar en bent u uw bril regelmatig zat? Laat uzelf adviseren over de mogelijkheden van een ooglaserbehandeling. De kortdurende ingreep corrigeert verziendheid, bijziendheid en astigmatisme op effectieve wijze. Van pijn tijdens de correctie is geen sprake en al binnen enkele uren verbeterd uw zicht. De oogartsen van Dutch Clinic hebben meer dan 15 jaar ervaring met de ooglasertechniek. Jaarlijks worden bij de kliniek meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen toegepast. Meer weten of direct een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider