Nazorg ooglaseren

De ooglaserbehandeling

Een ooglaserbehandeling is een medische ingreep. Daarom is de nazorg ook van groot belang. In onze oogkliniek begint die nazorg al direct na de behandeling met een eerste nacontrole. Vervolgens vinden er in het eerste jaar nog eens 6 controles plaats. Zo weet u in onze oogkliniek zeker dat u hier niet alleen de beste behandelingen voor uw ogen en heel ervaren artsen vindt, u kunt bij ons ook altijd rekenen op de beste nazorg.

Herstel na het ooglaseren

Het herstel na een ooglaserbehandeling is verschillend per persoon en per behandeling. Meestal herstellen jonge mensen wat sneller dan ouderen. En na de IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling heeft u na een paar uur meestal al geen last meer van uw ogen terwijl het herstel na de Lasek-behandeling wel een paar dagen kan duren.

Zeker 7 nacontroles na een ooglaserbehandeling

De nazorg bij een ooglaserbehandeling voeren wij heel zorgvuldig en consequent uit. Wij plannen daarom in ieder geval 7 nacontroles in na het ooglaseren. De eerste al binnen 1 uur na de behandeling. Vervolgens controleren we uw ogen op de volgende momenten:

  • 1 dag na de behandeling
  • 2 weken later
  • Na 1 maand
  • 3 maanden later
  • Na een half jaar
  • 1 jaar na uw ooglaserbehandeling

Wilt u tussentijds meer controles dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.

Voorschriften voor medicatie

Na het ooglaseren is het van belang dat u de voorschriften die uw oogarts u meegeeft goed opvolgt. Zo zult u zeker nog enkele weken uw ogen moeten druppelen. De uitleg over het gebruik van de oogdruppels ontvangt u op de dag van de ooglaserbehandeling van uw oogarts of een van de assistentes. De medicatie zelf hebben wij dan al voor u besteld bij uw apotheek.

Niet sporten, zwemmen of naar de sauna

Naast de voorschriften die uw oogarts aan u persoonlijk meegeeft, kunt u er in ieder geval van uitgaan dat u in de eerste weken na de ooglaserbehandeling niet kunt zwemmen of de sauna mag bezoeken. Gedurende de eerste week na het ooglaseren mag u ook niet sporten.

Meer weten over de nazorg na ooglaserbehandelingen?

Wilt u meer informatie over een ooglaserbehandeling of de specifieke nazorg zoals wij die geven in de Dutch Clinic in Hoofddorp? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer!