Skip to content

Cosmetische injectables zijn een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar niet-chirurgische methoden om hun uiterlijk te verbeteren. Met verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften. 

Botox

Botox, een afkorting voor Botulinum Toxin Type A, staat bekend om zijn vermogen om spiersamentrekkingen te verminderen en zo rimpels en fijne lijntjes te verzachten. Het werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieren ontspannen en de huid gladder wordt.

Botox wordt vaak gebruikt voor het behandelen van fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Het is een snelle en effectieve behandeling met minimale downtime, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een jeugdige uitstraling zonder operatie.

Fillers

Fillers zijn injectables die worden gebruikt om volume toe te voegen, contouren te verbeteren en rimpels op te vullen. Ze worden vaak gemaakt van hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die vocht vasthoudt en de huid hydrateert.

Hyaluronzuurfillers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het vergroten van lippen, het opvullen van wangen, het verminderen van neus-lippenplooien en het verjongen van de handen.

Andere soorten fillers, zoals calciumhydroxylapatiet en polymelkzuur, worden gebruikt voor langdurigere resultaten en het stimuleren van collageenproductie.

Kybella

Kybella is een injectable op basis van deoxycholzuur, een natuurlijk voorkomend molecuul dat vetcellen afbreekt. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onderkinvet, ook wel bekend als submentaal vet.

Kybella wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de vetcellen onder de kin, waar het de celmembranen afbreekt en het vet geleidelijk afbreekt. Het resulteert in een strakkere kaaklijn en een meer gedefinieerde hals, zonder dat er een operatie nodig is.

Sculptra

Sculptra is een injectable op basis van poly-L-melkzuur dat de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Het wordt gebruikt voor het herstellen van volumeverlies en het verminderen van diepe rimpels en plooien.

Sculptra biedt geleidelijke, natuurlijk ogende resultaten die langdurig kunnen aanhouden. Het wordt vaak gebruikt voor het herstellen van volume in de wangen, het verbeteren van de contouren van het gezicht en het verjongen van de huid op de lange termijn.

Met deze verscheidenheid aan injectables is er een oplossing voor bijna elk cosmetisch probleem. Het is belangrijk om een consult te plannen met een ervaren cosmetisch arts om de beste behandelingsopties voor uw specifieke behoeften te bespreken.