Ooglaseren narcose

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

De vraag of ooglaseren narcose mogelijk is, is een van de meest gestelde van mensen die een ooglaserbehandeling overwegen. Het idee om volledig bij kennis te zijn, wanneer u aan uw ogen wordt behandeld klinkt, spreekt niet direct tot de verbeelding. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De laserbehandeling verloopt dankzij een plaatselijke verdoving pijnloos. Ooglaseren onder narcose wordt niet toegepast.

Ooglaseren narcose.

Ooglaseren narcose.

Pijnloos ooglaseren zonder narcose

De verschillende ooglasertechnieken worden uitgevoerd met geavanceerde apparatuur. Het corrigeren van sterkteafwijkingen duurt enkele minuten, waarbij u geen pijn voelt. Voorafgaand aan de laserbehandeling verdooft een oogarts uw ogen met speciale verdovingsdruppels. Er worden geen naalden in uw oog gestoken om de verdovingsvloeistoffen te injecteren. Om te voorkomen dat uw ogen knipperen tijdens de behandeling, wordt een ooglidspreider aangebracht. De laserapparatuur volgt de bewegingen van uw oog nauwkeurig en de behandeling stopt op het moment dat uw oog beweegt. Op uiterst nauwkeurige wijze corrigeert de ooglaser zowel een sterkteafwijking als een cilinder. Na een paar minuten wordt de ingreep afgerond en controleert de oogarts uw ogen een eerste keer. Ook na het uitwerken van de plaatselijke verdovingen is er nauwelijks sprake van pijn. Uw ogen kunnen wat geïrriteerd aanvoelen. Om zowel ontstekingen als het geïrriteerde gevoel tegen te gaan, krijgt u van de oogarts oogdruppels voorgeschreven. Gebruik deze volgens voorschrift en zolang de arts u dat adviseert.

Waarom geen ooglaseren narcose?

Een cosmetische of medische ingreep wordt vaak als ingrijpend ervaren. De vraag om ooglaseren onder narcose klinkt begrijpelijk, maar is niet altijd even logisch. Algehele narcose bevat een zeker risico op ongewenste complicaties. Daarnaast is de ooglaserbehandeling van zo’n korte duur dat een narcose niet wenselijk is. Om op een veilige manier een behandeling onder narcose toe te kunnen passen, duurt het toepassen van alle stappen totdat u in slaap bent gebracht langer dan de ooglaserbehandeling zelf. Bent u erg nerveus voorafgaand aan de behandeling? Bespreek dit met de oogarts, het is mogelijk om een kalmerend middel te nemen zodat op ontspannen wijze op de behandeltafel plaatsneemt.

Ooglaseren korte behandeltijd

Het verloop van een ooglaserbehandeling is net zo effectief en vlot als wordt omschreven. Zorg ervoor dat u zich op tijd meldt in de kliniek, zodat de ingreep nogmaals kort met u kan worden doorgenomen.

  • Aanmelden in kliniek.
  • U wordt naar een ruimte gebracht waar u wordt voorbereidt op de ooglaserbehandeling en waar de ingreep nogmaals met u wordt besproken.
  • Het oog dat wordt behandeld wordt met behulp van druppels verdoofd.
  • De oogarts brengt een ooglidspreider aan.
  • Afhankelijk van de lasertechniek wordt het epitheel losgemaakt en omgeslagen of verwijderd.
  • U kijkt naar een lichtpuntje, terwijl de ooglaserapparatuur binnen een paar minuten uw sterkteafwijking en cilinder corrigeert.
  • Eventueel wordt een ter bescherming een bandagelensje aangebracht. Dit blijft een paar dagen zitten.
  • Het flapje van het hoornvlies wordt teruggeplaatst. Dit is alleen van toepassing bij de IntraLasik Femtosecond ooglasertechniek.
  • De oogarts druppelt en controleert uw ogen.

Vervolgens kunt u de kliniek verlaten. Aangezien u nog wat wazig kunt zien door de verdovingen en de behandeling, wordt aangeraden om iemand mee te nemen die u veilig thuis brengt. Heeft de oogarts u richtlijnen gegeven en oogdruppels voorgeschreven? Gebruik deze dan volgens voorschrift. Het komt de herstelperiode en uw zicht ten goede. Mede omdat de ingreep zonder narcose wordt toegepast, herstellen de meeste mensen vlot en zonder complicaties van de ooglaserbehandeling.

Behandeladvies op maat

Geen oog is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen en verwachtingen ten aanzien van een ooglaserbehandeling. En alhoewel u online veel informatie vindt over ooglaserbehandelingen en ervaringen van mensen die de ingreep hebben laten toepassen, bent u gebaat bij een behandeladvies op maat. Waar u wellicht een minimale sterkteafwijking wilt laten corrigeren, kunnen ook hogere sterktes en cilinders gecorrigeerd worden. Wat is dan de beste techniek? Hoe is het vooruitzicht? Is uw sterkte niet te hoog voor een ooglaserbehandeling? Dit soort vragen worden beantwoord door ervaren oogartsen tijdens een consult bij een kliniek. Het doel van deze consulten is dat u een oogarts zich een goed beeld kan vormen van uw ogen aan de binnen- en buitenzijde. Hiervoor worden verschillende, pijnloze, onderzoeken en metingen verricht. De arts krijgt een nauwkeurig overzicht van de diverse sterktes, diktes en groottes. Op basis hiervan kan met zekerheid gezegd worden of uw ogen al dan niet gelaserd kunnen worden. Een behandeladvies op maat, krijgt u van de oogartsen van Dutch Clinic. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033 of door het contactformulier in te vullen.

Ooglaseren narcose FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren narcose. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Nee, de ingreep wordt uitsluitend gedaan met plaatselijke verdovingen.

Nee, de oogarts maakt gebruik van speciale oogdruppels. Er worden geen injecties in de ogen gegeven. Het druppelen van de ogen kan even prikkelen, daarna voelt u geen pijn meer.

De behandeling duurt per oog een aantal minuten. U verblijft een aantal uren in de kliniek. Na een eerste controle en het voorschrijven van oogdruppels geeft de oogarts u toestemming om naar huis te gaan. Als gevolg van de ingreep en de gebruikte druppels kunt u niet zelf autorijden.

Echte pijn doet zich zelden voor. Uw ogen kunnen geïrriteerd aanvoelen. Dit gevoel kan een aantal dagen aanhouden.

In de weken na de ooglaserbehandeling gebruikt u verschillende oogdruppels. De druppels hebben een antibacteriële werking en gaan de kans op ontstekingen en infecties tegen. Gebruik de druppels volgens voorschrift en zolang de oogarts dit aangeeft.

Ja, u bent bij bewustzijn tijdens de ingreep. De oogarts zegt telkens wat er gebeurt en hoe de ingreep verloopt. U kunt voor de behandeling een kalmerend middel krijgen, zodat u minder gespannen bent.

Nee, net zoals bij een ooglaserbehandeling wordt een lensimplantatie met plaatselijke verdovingen gedaan. De lensimplantatie duurt niet lang en de oogarts legt stapsgewijs uit hoe de ingreep gaat.

Ja, ooglaserbehandelingen worden wereldwijd toegepast. De kans op bijwerkingen of complicaties is klein. Zeker als u zichzelf goed voorbereidt en de tips van de oogarts opvolgt, verloopt het behandeltraject probleemloos.

Online vindt u reviews en ervaringen van mensen die een ooglaserbehandeling hebben laten toepassen. U leest hoe men de ingreep heeft ervaren en hoe het verdoven van de ogen is gegaan. Een ruime meerderheid van de mensen zegt achteraf dat de behandeling enorm is meegevallen en dat er van pijn geen sprake is geweest.

Ja, al wordt het knipperen onmogelijk gemaakt door de ooglidspreider. De geavanceerde laserapparatuur is voorzien van een eyetracker die de bewegingen van uw oog nauwlettend volgt. Kijkt u weg? Dan stopt de laser en wordt het laseren hervat als u weer recht kijkt. Zo wordt het hoornvlies op precies de goede plaats gecorrigeerd.

Nee. Ooglaserbehandelingen worden zonder hechtingen uitgevoerd. Afhankelijk van de toegepaste techniek, herstelt het epitheel zich binnen een aantal dagen tot weken. De gezondheid en ontwikkeling van uw ogen wordt tijdens de controles nauwgezet opgevolgd.

Uw ogen worden met een ooglidspreider opengehouden. Knipperen is niet mogelijk. Pas na het afronden van de behandeling en het verwijderen van de ooglidspreider is knipperen weer mogelijk.

Nee, de gebruikte verdoving is bij elke ooglasertechniek hetzelfde. Voordat u op de behandelstoel plaatsneemt zijn de verdovende druppels aangebracht. Uw zicht is wazig en u voelt geen pijn in de ogen tijdens het laseren. De ingreep is afgerond voordat u het goed en wel beseft.

De gebruikte middelen zijn bewezen veilig en effectief. Een enkele keer ontstaat een allergische reactie. Dit is echter een zeldzaamheid.

De eerste dagen en weken kan het fijn zijn om uw ogen te beschermen met een zonnebril. Pas de eerste dagen op dat er geen water in uw ogen komt tijdens het douchen. In stoffige ruimtes is het gebruik van een stofbril aan te raden. Na 6 weken zijn uw ogen herstelt, al kan ook dan het gebruik van een zonnebril als prettig worden ervaren.

Enkele uren na de ingreep is de verdoving uitgewerkt en kan een geïrriteerd gevoel in uw ogen ontstaan.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com