Ooglaseren narcose

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

De vraag of ooglaseren narcose mogelijk is, is een van de meest gestelde van mensen die een ooglaserbehandeling overwegen. Het idee om volledig bij kennis te zijn, wanneer u aan uw ogen wordt behandeld klinkt, spreekt niet direct tot de verbeelding. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De laserbehandeling verloopt dankzij een plaatselijke verdoving pijnloos. Ooglaseren onder narcose wordt niet toegepast.

Ooglaseren narcose.

Ooglaseren narcose.

Pijnloos ooglaseren zonder narcose

De verschillende ooglasertechnieken worden uitgevoerd met geavanceerde apparatuur. Het corrigeren van sterkteafwijkingen duurt enkele minuten, waarbij u geen pijn voelt. Voorafgaand aan de laserbehandeling verdooft een oogarts uw ogen met speciale verdovingsdruppels. Er worden geen naalden in uw oog gestoken om de verdovingsvloeistoffen te injecteren. Om te voorkomen dat uw ogen knipperen tijdens de behandeling, wordt een ooglidspreider aangebracht. De laserapparatuur volgt de bewegingen van uw oog nauwkeurig en de behandeling stopt op het moment dat uw oog beweegt. Op uiterst nauwkeurige wijze corrigeert de ooglaser zowel een sterkteafwijking als een cilinder. Na een paar minuten wordt de ingreep afgerond en controleert de oogarts uw ogen een eerste keer. Ook na het uitwerken van de plaatselijke verdovingen is er nauwelijks sprake van pijn. Uw ogen kunnen wat geïrriteerd aanvoelen. Om zowel ontstekingen als het geïrriteerde gevoel tegen te gaan, krijgt u van de oogarts oogdruppels voorgeschreven. Gebruik deze volgens voorschrift en zolang de arts u dat adviseert.

Waarom geen ooglaseren narcose?

Een cosmetische of medische ingreep wordt vaak als ingrijpend ervaren. De vraag om ooglaseren onder narcose klinkt begrijpelijk, maar is niet altijd even logisch. Algehele narcose bevat een zeker risico op ongewenste complicaties. Daarnaast is de ooglaserbehandeling van zo’n korte duur dat een narcose niet wenselijk is. Om op een veilige manier een behandeling onder narcose toe te kunnen passen, duurt het toepassen van alle stappen totdat u in slaap bent gebracht langer dan de ooglaserbehandeling zelf. Bent u erg nerveus voorafgaand aan de behandeling? Bespreek dit met de oogarts, het is mogelijk om een kalmerend middel te nemen zodat op ontspannen wijze op de behandeltafel plaatsneemt.

Ooglaseren korte behandeltijd

Het verloop van een ooglaserbehandeling is net zo effectief en vlot als wordt omschreven. Zorg ervoor dat u zich op tijd meldt in de kliniek, zodat de ingreep nogmaals kort met u kan worden doorgenomen.

  • Aanmelden in kliniek.
  • U wordt naar een ruimte gebracht waar u wordt voorbereidt op de ooglaserbehandeling en waar de ingreep nogmaals met u wordt besproken.
  • Het oog dat wordt behandeld wordt met behulp van druppels verdoofd.
  • De oogarts brengt een ooglidspreider aan.
  • Afhankelijk van de lasertechniek wordt het epitheel losgemaakt en omgeslagen of verwijderd.
  • U kijkt naar een lichtpuntje, terwijl de ooglaserapparatuur binnen een paar minuten uw sterkteafwijking en cilinder corrigeert.
  • Eventueel wordt een ter bescherming een bandagelensje aangebracht. Dit blijft een paar dagen zitten.
  • Het flapje van het hoornvlies wordt teruggeplaatst. Dit is alleen van toepassing bij de IntraLasik Femtosecond ooglasertechniek.
  • De oogarts druppelt en controleert uw ogen.

Vervolgens kunt u de kliniek verlaten. Aangezien u nog wat wazig kunt zien door de verdovingen en de behandeling, wordt aangeraden om iemand mee te nemen die u veilig thuis brengt. Heeft de oogarts u richtlijnen gegeven en oogdruppels voorgeschreven? Gebruik deze dan volgens voorschrift. Het komt de herstelperiode en uw zicht ten goede. Mede omdat de ingreep zonder narcose wordt toegepast, herstellen de meeste mensen vlot en zonder complicaties van de ooglaserbehandeling.

Behandeladvies op maat

Geen oog is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen en verwachtingen ten aanzien van een ooglaserbehandeling. En alhoewel u online veel informatie vindt over ooglaserbehandelingen en ervaringen van mensen die de ingreep hebben laten toepassen, bent u gebaat bij een behandeladvies op maat. Waar u wellicht een minimale sterkteafwijking wilt laten corrigeren, kunnen ook hogere sterktes en cilinders gecorrigeerd worden. Wat is dan de beste techniek? Hoe is het vooruitzicht? Is uw sterkte niet te hoog voor een ooglaserbehandeling? Dit soort vragen worden beantwoord door ervaren oogartsen tijdens een consult bij een kliniek. Het doel van deze consulten is dat u een oogarts zich een goed beeld kan vormen van uw ogen aan de binnen- en buitenzijde. Hiervoor worden verschillende, pijnloze, onderzoeken en metingen verricht. De arts krijgt een nauwkeurig overzicht van de diverse sterktes, diktes en groottes. Op basis hiervan kan met zekerheid gezegd worden of uw ogen al dan niet gelaserd kunnen worden. Een behandeladvies op maat, krijgt u van de oogartsen van Dutch Clinic. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033 of door het contactformulier in te vullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider