Ooglaseren buitenland

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar informatie over ooglaseren buitenland? Veel mensen die afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen denken erover na om hun ogen te laten laseren. Bril of contactlens onafhankelijk zijn, is een reden om ooglaseren te overwegen. Ooglaserbehandelingen worden in binnen- en buitenland aangeboden en uitgevoerd. Is ooglaseren buitenland goedkoper? Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglaserbehandeling in het buitenland?

Ooglaseren buitenland.

Ooglaseren buitenland.

Ooglaseren buitenland goedkoop

Ooglaserbehandelingen, maar ook andere cosmetische en medische ingrepen, zijn populair. De voorbije jaren is het aantal reizen naar buitenlandse (oog)klinieken fors gestegen. Enerzijds vergoeden Nederlandse zorgverzekeraars niet altijd als vanzelfsprekend de kosten voor een ingreep. Zonder medische indicatie wordt ook een ooglaserbehandeling als cosmetisch en niet medisch noodzakelijk gezien. Hoge behandelkosten maken uitwijken naar een buitenlandse kliniek voor sommige behandelingen interessant. Zo was een ooglaserbehandeling in het buitenland jarenlang aanmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Het aantal (oog)klinieken in Nederland is flink toegenomen, de bestaande lasertechnieken zijn verder ontwikkeld en ook op prijstechnisch gebied is er wat veranderd. Het verschil in prijs tussen ooglaseren buitenland of Nederland is vrijwel volledig verdwenen.

Kosten ooglaseren buitenland

Een ooglaserbehandeling is niet afgerond op het moment dat u na het laseren de kliniek verlaat. Het eerste jaar volgt de oogarts de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet op. Dat betekent dat er zeker 7 nacontroles plaatsvinden. Wanneer de behandeling bij een buitenlandse kliniek plaatsvindt, moet u voor iedere controle eveneens naar het buitenland. Zeker wanneer een bestemming alleen met het vliegtuig bereikbaar is, kan een ooglaserbehandeling nog zo goedkoop worden aangeboden. De reis-, en vaak ook extra bijkomende verblijfskosten, doen dit prijsverschil snel reduceren. Telt u alle kosten bij elkaar op, dan blijkt de ingreep in het buitenland weliswaar iets goedkoper, maar door de extra kosten bent u veel meer geld kwijt dan wanneer u dichter bij huis zou zijn gebleven.

Voordelig ooglaseren

Voor een voordelige ooglaserbehandeling is een buitenlandse oogkliniek niet altijd geschikt. Wanneer u niet de hoofdprijs wilt betalen en toch wilt kunnen rekenen op ervaring, kwaliteit en hoogwaardige behandelapparatuur kunt u ook in Nederland terecht. Dutch Clinic in Hoofddorp, doet geen concessies op de kwaliteit van de (oog)zorg. Het ooglaseren gebeurt met state-of-the-art ooglaserapparatuur en door ervaren en gespecialiseerde oogartsen. De behandelend oogarts past ook het technisch en medisch vooronderzoek toe en volgt de ontwikkeling van uw ogen tijdens de verschillende controles. U bent bij Dutch Clinic verzekerd van de beste oog zorg. Desondanks is Dutch Clinic één van de voordeligste aanbieders van ooglaserbehandelingen in de regio. Afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast wordt de behandeling aangeboden vanaf € 1.590 voor twee ogen. Bij het tarief zijn inbegrepen:

  • Technisch en medisch vooronderzoek.
  • TransPRK, IntraLasik Femtosecond of Lasek laserbehandeling.
  • 7 nacontroles in het eerste jaar na de ooglaserbehandeling.
  • Zichtgarantie, een eventuele restwaarde wordt indien medisch verantwoord gratis nabehandeld.

Bereikbaarheid ooglaseren buitenland

Het laseren van de ogen gebeurt nauwkeurig en snel. De ingreep duurt niet langer dan 5 tot 10 minuten. Uw ogen worden door middel van speciale oogdruppels verdoofd, zodat u geen pijn voelt. Na afloop mag u de kliniek verlaten. Omdat uw zicht nog niet scherp en stabiel is, kunt u niet zelfstandig naar huis rijden. Vraag een familielid of bekende om u veilig thuis te brengen. Vaak vindt de volgende dag al een eerste controle plaats. De korte duur van de ingreep en de diverse controlemomenten verspreid over de jaren heen, maken dat een buitenlandse oogkliniek niet altijd de juiste keuze blijkt. Datzelfde geldt voor nazorg. Nu is een ooglaserbehandeling een veilige ingreep, met een kleine kans op complicaties. Toch is het voor uw gevoel belangrijk dat u op de kliniek of behandeld oogarts kunt terugvallen met vragen en/of klachten. Bij Dutch Clinic is er altijd een 24-uurs beschikbaarheidsdienst waar u terecht kunt. Nazorg in het buitenland valt soms tegen en u bent aangewezen op uw huisarts en/of de oogarts in het plaatselijke ziekenhuis. Deze beschikken vaak niet over de nodige documentatie over de laserbehandeling die is toegepast en dat maakt het lastig om bij klachten met een gerichte oplossing en/of behandeling te komen. De bereikbaarheid van een oogkliniek is iets waar u al in de voorbereidende fase aandacht aan kunt besteden.

Informatie ooglaseren

Vergelijkt u ooglaserbehandelingen in het buitenland en Nederland met elkaar? De oogartsen van Dutch Clinic lichten de verschillende technieken graag toe tijdens een persoonlijk consult. Uw ogen worden technisch onderzocht en indien uw ogen geschikt zijn om te laseren, stelt de arts een behandelplan voor. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com