Kosten ooglaseren

Beste zorg voor uw ogen

Op kwaliteit in de zorg mag nooit concessies worden gedaan, zeker niet als het de zorg van uw ogen betreft. Daarom gebeurt het ooglaseren in onze kliniek met geavanceerde hightech apparatuur en door uiterst ervaren oogartsen die gerenommeerd zijn in binnen- en buitenland. Deze oogartsen voeren niet alleen de behandeling zelf uit maar doen ook de medisch onderzoeken en alle nacontroles. Zo bent u bij de Dutch Clinic verzekerd van de beste zorg voor uw ogen in elk opzicht.

Ooglaseren kosten.

Ooglaseren kosten.

Betaalbare ooglaser behandelingen

Bij de Dutch Clinic krijgt u de beste zorg door ervaren oogartsen die met de meest geavanceerde apparatuur werken op het gebied van oogzorg. Desondanks zijn wij een van de meest betaalbare oogklinieken voor iedereen in de regio Haarlemmermeer, Amsterdam en daarbuiten.

Kosten ooglaseren

De kosten voor het ooglaseren in onze oogkliniek in Hoofddorp zijn gebaseerd op de volgende all-in tarieven:

OoglaserbehandelingenTarieven
TransPRK (ALL-IN) no-touch laser twee ogen€ 1.590
Lasek (ALL-IN) twee ogen€ 1.590
IntraLase (ALL-IN) twee ogen€ 1.795
Medisch vooronderzoek€ 95,-
Technisch vooronderzoekGratis
Lensimplantatie (per oog)Vanaf € 2.100
Lensvervangende operatie (per oog)Vanaf € 2.250

 

De kosten voor een medisch vooronderzoek zijn € 95. Bij ongeschiktheid voor ooglaseren worden deze kosten geretourneerd. Zijn uw ogen wel geschikt voor een laserbehandeling, worden deze kosten in mindering gebracht bij een laserbehandeling.

Het all-in tarief omvat:

  • Een technisch en medisch vooronderzoek
  • Laserbehandeling
  • 7 nacontroles in het eerste jaar
  • Zichtgarantie; mits medisch verantwoord krijgt u een gratis herbehandeling als het gewenste resultaat niet is bereikt.

Hoogste eisen

Een ooglaserbehandeling is weliswaar kostbaar maar daarmee bent u verzekerd van apparatuur en oogartsen die aan de hoogste eisen voldoen. Zo bewaken we de veiligheid van uw behandeling en het te bereiken resultaat. Daarnaast is er bij onze oogkliniek ook altijd een 24-uurs bereikbaarheidsdienst.

Meer weten over ooglaseren? Vraag het ons!

Wilt u een afspraak maken voor een gratis vooronderzoek? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. En voor meer informatie over de kosten van het ooglaseren bent u altijd welkom om te bellen of te mailen naar onze oogkliniek in Hoofddorp.

Ooglaseren kosten veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de kosten van een ooglaser behandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Is een ooglaserbehandeling voordeliger dan contactlenzen of een bril?

Het laten laseren van beide ogen kost zo’n € 2.495, voor datzelfde bedrag draagt u zowel contactlenzen als een bril zo’n 8 tot 10 jaar. De ooglaserbehandeling betaalt u in een keer, maar u bent niet langer afhankelijk van een bril of lenzen.

2. Bestaat een goedkope ooglaser behandeling?

Pas op met goedkope ooglaserbehandelingen. Hoogwaardige laserapparatuur dient constante kwaliteit te waarborgen en wordt voortdurend onderhouden. Deze ultramoderne apparatuur die Dutch Clinic gebruikt, bestaande uit onder meer een lenssysteem en een laserbuis, moeten perfect afgestemd zijn en worden indien nodig tijdig vervangen. Behandelend oogartsen moeten over de nodige ervaring beschikken om een succesvolle ooglaserbehandeling toe te kunnen passen. Bij Dutch Clinic zijn zowel de artsen als verpleegkundigen op de hoogte van de nieuwste technieken, kwaliteitskeurmerken en regelgeving op het gebied van medische zorg. Kwaliteit en ervaring zijn bij de kostprijs inbegrepen.

3. Wordt een ooglaserbehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De basisverzekering heeft vrijwel geen vergoedingsmogelijkheden. Een aantal zorgverzekeraars biedt vanuit aanvullende verzekeringspakketten wel beperkte mogelijkheden. Om op een vergoeding aanspraak te kunnen maken, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient een arts BIG-geregistreerd en lid van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap, NOG, te zijn. Zorgverzekeraars kunnen ook afspraken maken met klinieken, dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke hoogte van de vergoeding. Het is echter niet gezegd dat een gecontracteerde kliniek goedkoper is dan andere aanbieders. Veel informatie over de vergoedingsmogelijkheden en bedragen vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering.

4. Kan ik de kosten van ooglaseren aftrekken van de belasting?

Bepaalde medische kosten die niet vergoed worden en die u zelf betaalt, kunnen onder strenge voorwaarden van de belastingaangifte afgetrokken worden. Wet- en regelgeving is strikt en wijzigt bovendien regelmatig. Laat u adviseren of bijstaan door een ervaren belastingconsulent.

5. Kan ik de kosten voor een ooglaserbehandeling in termijnen betalen?

Ja, al dient u zich wel te realiseren dat een kredietverstrekker extra kosten in rekening brengt. Daarnaast worden zowel uw financiële achtergrond als kredietverleden bekeken. Diverse kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in het financieren van medische en cosmetische ingrepen.

6. Krijg ik met een medische indicatie wel een volledige vergoeding?

Medische indicaties zijn van toepassing met een verschil van 4 dioptrieën tussen het linker en rechter oog. Tegelijkertijd moet er sprake zijn van intolerantie voor contactlenzen. Alleen in zeldzame situaties wordt een ooglaserbehandeling door uw basisverzekering vergoed.

7. Is het mogelijk om de kosten voor een ooglaserbehandeling te vergelijken?

Ja. Online zijn verschillende websites actief waar u overzichtelijk de verschillende prijzen in beeld krijgt. Een ooglaserbehandeling is een technisch gespecialiseerde ingreep die op uw ogen wordt afgestemd. Om een objectief beeld te krijgen van de beschikbare mogelijkheden, kunt u ook bij een aantal klinieken en oogartsen naar een medisch vooronderzoek gaan.

8. Wat is er bij een ooglaserbehandeling inbegrepen?

Dutch Clinic rekent all-in tarieven die bestaan uit een medisch en technisch vooronderzoek, de laserbehandeling en 7 nacontroles gedurende het eerste jaar na de behandeling. Ook krijgt u zichtgarantie. Dit houdt in dat als het gewenste resultaat niet wordt bereikt en het medisch verantwoord is, u een gratis herbehandeling kan overwegen.

9. Is ooglaseren in het buitenland voordeliger?

Prijsverschillen tussen binnen- en buitenlands ooglaserbehandelingen zijn mogelijk. Vergelijkt u de tarieven met elkaar, let dan op welke laserapparatuur en techniek wordt toegepast en of beide ogen behandeld worden.

10. Wat kan ik verwachten van een ooglaserbehandeling?

Afhankelijk van de ooglaserbehandeling die bij u wordt toegepast, herstelt uw zicht binnen een aantal uren tot enkele weken. In de uren en dagen na de laserbehandeling kan lichte tot matige napijn optreden. De meeste mensen gaan na 5 dagen weer volledig aan het werk. Uw zicht is na 1 week tot 3 maanden optimaal.

11. Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

De ingreep duurt afhankelijk van de behandelmethode zo’n 20 tot 30 minuten. U verblijft in de oogkliniek tot de oogarts toestemming geeft om de kliniek te verlaten. Geadviseerd wordt om voor vervoer zorg te dragen. U kunt na een laserbehandeling niet zelfstandig achter het stuur van de auto plaatsnemen, omdat uw zicht vertroebeld is.

12. Waarom zijn de prijzen zo divers?

Oogklinieken hanteren ieder hun eigen prijzen. Let goed op de voorwaarden die aan een behandeling zijn verbonden en wat er al dan niet in de prijs is inbegrepen. Kies voor een ooglaserbehandeling die wordt uitgevoerd door een ervaren oogarts die lid is van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Hiermee bent u zeker van een hoge standaard.

13. Is ooglaseren veilig?

De kans op bijwerkingen of complicaties als gevolg van een ooglaserbehandeling is klein. Het uitgebreide medisch vooronderzoek dat door een ervaren oogarts wordt uitgevoerd, is altijd van groot belang. Als gedurende dit onderzoek blijkt dat er een verhoogd risico op complicaties bestaat, dan wordt de ooglaserbehandeling afgeraden. Onze oogartsen beschikken over ruime ervaring met het toepassen van ooglaserbehandelingen en maken gebruik van hoogwaardige behandelapparatuur.

14. Worden allebei mijn ogen op dezelfde dag gelaserd?

Ja, de ingreep bevat beide ogen. In overleg met de behandelend oogarts kan hier eventueel van afgeweken worden.

15. Zijn de resultaten blijvend of moet de behandeling herhaald worden?

In principe zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling bij een gezond oog blijvend. De behandeling kan echter niet voorkomen dat u op latere leeftijd eventueel een leesbril nodig heeft. Ooglaserbehandelingen hebben eveneens geen invloed op de mogelijke ontwikkeling van staar of cataract. Staar kan met behulp van een implantlens verholpen worden.

16. Hoelang kan ik na een ooglaserbehandeling niet sporten?

Na de laserbehandeling mag u de ogen de eerste twee weken niet aanraken. Ook wrijven in de ogen is niet toegestaan. De eerste twee weken na de ingreep worden zwemmen en het bezoeken van de sauna afgeraden. Eventueel kunt u in overleg met de oogarts een veiligheidsbril dragen bij zogenaamde contactsporten. Fitness en licht sporten kunt u weer doen, zodra u daar zin in heeft en u zich goed voelt.