Ervaringen

Om een goed beeld te krijgen van de uitmuntende kwaliteit die Dutch Clinic biedt, tonen we graag diverse video’s en ervaringen die mensen delen over ons.

 

Hieronder leest u enkele referenties van mensen die wij bij onze ooglaserkliniek hebben mogen behandelen.Dhr. Bruno Simonis

Tot in de details scherp zien. Vakmanschap.

In december zijn mijn ogen gelasered. Het team heeft mijn vertrouwen volledig gewonnen. Professioneel, duidelijke communicatie, duidelijk over het te verwachten resultaat en over risico’s. De nazorg is uitstekend en maak daar ook gebruik van, goed druppelen en naar de checks. Het resultaat is dat ik nu scherper zie dan ik had durven hopen. Van mijn 16de tot mijn 44ste heb ik lenzen gebruikt, maar nu is dat verleden tijd. Het is nu 11 februari en ik geniet elke dag van de kleinste details. Kijken is een genot geworden. Hartelijke groet, Bruno Simonis.

Samantha Tvn

Fantastisch

De Dutch Clinic in hoofddorp is echt een aanrader om je ogen te laten laseren. Tijdens het eerste gesprek (quickscan) werd heel duidelijk uitgelegd wat er gedaan werd. Mijn vader die op dat moment mee was mocht zelfs even meekijken hoe het er uitzag en wat hij ermee bedoelde. Daarna gelijk een afspraak gemaakt voor het vooronderzoek, laserbehandeling en nacontrole. Zelf was ik al bij meerdere instanties geweest waar zij niet duidelijke antwoorden gaven op mijn vragen. Deze meneer stond mij heel goed te woord en heeft alles uitgelegd met de wat en waarom erbij waardoor ik een heel fijn gevoel kreeg bij deze kliniek. De dag van de laserbehandeling was ik onwijs zenuwachtig en ook de arts en dezelfde man van de intake gingen hier goed mee om. Mij werd verteld voordat wij de OK in gingen dat ik eerst 2 testjes zou krijgen en dat daarna de laserbehandeling zou plaatsvinden. Dit nam voor mij de zenuwen weg en ik heb niks doorgehad van het feit dat zij mij eventjes voor de gek hielden. Toen ik opstond vroeg hij of ik hem kon zien en dat hij mij een beetje om de tuin had geleid omdat ik zou zenuwachtig was. Het was namelijk al gebeurd! Daarna nog even een controle gehad maar dat was helemaal super. De tip gekregen om 2 paracetamol in te nemen en dat dus bij thuiskomst ook gedaan. Savonds zat ik lekker op de bank tv te kijken! Geweldig! De dag van de nacontrole voelde ik mij super, nergens last van gehad qua pijn en mijn ogen voelde ook erg goed. Bij de metingen kwam ik uit op sterktes van +0,25 & – 0,25 wat natuurlijk een perfect resultaat is! Alle artsen dan ook super bedankt voor dit mooie resultaat, ik ben er super blij mee en ook de manier waarop ik geholpen ben is super! Ga vooral zo door met jullie kliniek zodat er nog veel meer mensen kunnen genieten waar ik nu ook van geniet!

Johan Jongeneel

Helemaal super!

Na een jaar lang getwijfeld te hebben, toch maar de knoop doorgehakt. Met knikkende knieën kwam ik binnen en werd uiterst vriendelijk ontvangen. Mijn behandelend arts was Dhr. Rolf Zandbergen. Wat ik begreep is hij een pionier in laserbehandelingen. Voordat de echte behandeling begon heeft dhr. Zandbergen nog een laatste meting/controle gedaan. De cijfers waren goed en we gingen richting de behandelkamer. Ik kwam in een mooie steriele ruimte waar je direct een haarnetje, een blauwe medische jas en zakjes om de schoenen. Ik moest gaan liggen op een stoel en werden mijn ogen gedruppeld met verdoving. Toen kon ik naar de behandelkamer. Als eerste moest ik onder het eerste apparaat gaan liggen welke het flapje zou gaan maken. Dit was best eng, want er werd een soort van dopje/cilinder op je oog gelegd waar vervolgens het laserapparaat op aan sloot. Die drukte de cilinder aan op het oog wat niet een heel prettig gevoel was, maar voor ik er erg in had was het klaar. Het ergste was achter de rug zij Dhr. Zandbergen. Daarna werd ik begeleid naar de 2e laser en moest ik naar een groen lampje blijven kijken. Ondertussen zie je dat de arts het flapje opzij legt en je oog schoonmaakt. Hier zag in ontzettend tegen op, maar dat viel echt reuze mee en je voelt er niets van. Toen begon het daadwerkelijke laseren. Ook dit stelt echt niets voor. Na 10 seconden legde hij het flapje weer terug en streek het glad met een soort kwastje. In het zelfde tempo gelijk het andere oog erna en klaar was ik. Alles was nog een beetje blurry en werd ik begeleid naar de uitrustkamer. Na 10 minuten even lekker met de ogen dicht gelegen (deed totaal geen pijn door de verdoving) mocht ik naar beneden. Even een afspraak gemakt voor de volgende dag voor de controle en ik mocht naar huis. Tijdens de rit naar huis merkte ik wel dat de verdoving begon uit te werken en leek het of er wat zand in je oog zat. Dit heeft bij mij c.a. 2 uurtjes geduurd. Gewoon lekker op bed liggen in een donkere kamer, muziekje aan en de tijd vliegt voorbij. Toen maar even naar beneden gegaan en de TV aangezet. De ondertiteling was bloedscherp! wat een genot. Ook even naar buiten gelopen en de kentekenplaten achter in de straat kon ik perfect lezen. Geen pijn, geen irritatie helemaal top! Ook het regelmatig druppelen valt reuze mee, gewoon even een timer zetten op ieder uur. Vanmorgen controle gehad en mijn zicht was 110% en alles zag er goed uit. Al met al heb ik mij

afgelopen jaar veel te druk gemaakt om niets en had ik het eigenlijk al veel eerder moeten doen. Topservice en vriendelijke mensen bij de Dutch Clinic! Ik kan het iedereen aanraden.

Tim de Vries

Ik kan Dutch Clinic iedereen aanraden!

De ooglaser behandeling bij Dutch Clinic is mij erg goed bevallen. Wanneer uit het intake gesprek blijkt dat je ogen geschikt zijn, kan ik een behandeling bij Dutch Clinic zeker aanraden! Vrijdag 30 oktober heb ik mijn beide ogen laten laseren. Voor de behandeling was mijn zicht voor afstand erg slecht en moest ik altijd een bril dragen. Na de behandeling ben ik door mijn oogarts goed begeleid en kon ik na 3 uur al verder kijken dan ooit te voren. De dag na mijn behandeling ben ik op controle geweest en zijn mijn ogen opnieuw gemeten. Dit heeft mij een heel veilig gevoel gegeven omdat je toch heel benieuwd bent de volgende dag of alles goed is gegaan. Ook deze controle wordt door de oogarts uitgevoerd. Na twee weken wordt een 2de check uitgevoerd. Over 6 weken zal en nog een controle plaatsvinden. Dit geeft een goed gevoel. Ik kan Dutch Clinic iedereen aanraden! Ik ben goed voorgelicht. Professioneel, persoonlijk en vriendelijk behandeld. Tijdens het traject is er voldoende tijd voor de patiënt.

M. van der Veen

Zeer tevreden

Na wikken en wegen een afspraak gemaakt, op advies van een collega. Uitgebreid vooronderzoek met allerlei tests en evaluatie met de oogarts, dr. Zandbergen. De uitkomst eerlijk en duidelijk besproken, wederom uitleg over de behandeling en de behandelafspraak gemaakt. Op de behandeldatum

nemen de medewerkers nogmaals alle tijd om de gang van zaken rondom de behandeling uit te leggen en vragen meerdere keren hoe het gaat. Het laseren zelf is me ontzettend meegevallen, geen pijn, de sfeer is uiterst relaxt en binnen het kwartier is het klaar. Daarna de nacontrole bij de oogarts en de controleafspraak voor de volgende dag. ’s Middags wordt ik gebeld door een medewerker hoe het met me gaat: in één woord: geweldig! Ik zie alles scherp, het lijkt wel tovenarij! Al met al ben ik heel erg tevreden, mocht je nog over het laseren twijfelen: doe het!

heer Ramazan Mercimek

Uitstekend!

Ik ben er heel erg blij mee! Uitstekend resultaat. Ik raad het jullie zeker aan!

Bianca Slagter

Fijne ooglaserkliniek met vakkundige mensen, maar soms wat rommelig in de gang van zaken

Vooronderzoek was zeer uitgebreid en ik kreeg veel informatie, ook naderhand kon ik per mail of telefonisch contact opnemen met alle vragen die ik nog had. Tijdens het vooronderzoek werd ik eenmaal door elkaar gehaald met een andere patient en de oogarts wees hier de medewerker op in

mijn bijzijn, dat kwam niet zo vakkundig over. Verder was mijn behandeling 1 keer uitgesteld, omdat de apparatuur geupdate moest worden. Daarna was ik de eerste patient en toen wilde de apparatuur niet helemaal goed. Dit gaf mij een onprettig gevoel toen ik daar op die stoel lag. Naderhand is mij uitgelegd wat er aan de hand was, maar toch voelt het op dat moment niet fijn. Nacontroles verlopen allemaal prima, er wordt zelf rekening gehouden met de planning als ik mijn kinderen bij me heb. Ondanks wat kleine strubbelingen kijk ik er positief op terug..ik had het jaren eerder moeten doen!

Mevr. B. Breij

Geweldig…

Zeer goede ervaring met de kliniek en de behandeling. Voelde me zeer veilig en in bekwame handen. Alles werd rustig en duidelijk uitgelegd. En vragen werden goed beantwoord. Ik was bijziend, had een cilinderafwijking die niet zo makkelijk was en ik had een leesbril nodig. Nu heb ik zeer scherp zicht zonder lenzen en geen leesbril meer nodig. Het resultaat is nog beter dan verwacht. Ik ben zeer tevreden en kan iedereen deze kliniek aanraden.

F De Vries

Er gaat een wereld voor je open

Ervaren medewerkers. Helder en duidelijke communicatie. Achteraf is het heel erg meegevallen. Ben er erg blij mee !

De heer A. Naveed

Perfect

Geweldig resultaat. Duidelijke uitleg. En een geweldige service.

Charly van Hal

De behandeling viel 100% mee.

De behandeing is per oog misschien 5 minuten. Viel 100% mee en ’s avond meteen geen bril meer nodig. Ook de nazorg is goed geregeld. Ben helemaal tevreden.

De heer Stefan Wagenmans

Prima behandeld! (Intralasik Femtosecond)

Het is redelijk vlot gegaan. Het zicht is nagenoeg perfect, hoewel ik de afgelopen 5 dagen wel heb gemerkt dat ik redelijk gevoelige ogen heb (alsof ik lenzen te lang in heb gehouden). Ook heb ik nog moeite om lange tijd (meerdere uren) achter een scherm geconcentreerd te blijven kijken. De pijn achteraf was toch wel heviger dan verwacht, maar verdween na 3-4 uur grotendeels. Dezelfde dag nog gewoon kunnen coachen en training geven. Wat betreft de service, een tikkeltje chaotisch maar vanuit een goed hart. Zelfs met een auto thuisgebracht na de behandeling. Zelfs de receptioniste probeert mee te denken.

Mevrouw M. Wesseling

Goede ontvangst, deskundige begeleiding

Prettig en snel behandeld. De laserbehandeling is me ontzettend meegevallen, alleen na de behandeling had ik een paar uur last van branderige en pijnlijke ogen. s ‘Avonds kon ik de ondertiteling op de TV zien. Ik had -6!! Nu nog wat last van droge ogen, maar ik ben superblij met het resultaat. Prijs/kwaliteit is erg goed..

Mevrouw L. Kolff

Goede ervaring en een goed team.

Ik heb 12 jaar lang zitten tobben of ik mijn ogen zou laten laseren. Ik heb me bij diverse klinieken laten voorlichten, in Nederland maar ook in het buitenland. De ervaring van Drs. Rolf Zandbergen en de aandacht van het team er om hem heen, (je kan altijd met vragen bij hun terecht) heeft mij doen besluiten om het bij de Dutch Clinic te doen. Ik ben van -5.5 naar 120% zicht gegaan, ik heb geen moment spijt.

Wouter Stapel

Erg vlotte procedure

Het personeel is hier erg vriendelijk en houdt ruimte voor al uw vragen. De procedure zelf is snel en je voelt je ten alle tijden gerustgesteld. Kortom een erg fijne ervaring en het resultaat mag er zijn! Iedere dag zeer tevreden met mijn nieuwe zicht!

Hanneke Schutte

Zeer deskundig

Wat heerlijk dat ik gewoon de krant, een boek kan lezen of mijn werk weer doen: zonder bril!! En dit alles dankzij de deskundige en professionele inzet van de Dutch Clinic. Wat ook niet onvermeld mag blijven is dat er van de modernste apparatuur gebruik wordt gemaakt en dat de laserbehandeling op korte termijn kon worden uitgevoerd! Team van de Dutch Clinic: heel veel dank!!!

Denise van Duuren

Heel erg goed

Ik ben ontzettend tevreden! Ik had -6,5 en zie nu haarscherp. Van tevoren veel onderzoeken gehad en veel ingelicht. Er was ruimte voor vragen. De onderzoeken werden heel secuur uitgevoerd. De operatie en nazorg waren ook goed. Ik kan het iedereen aanraden.

A.S.: Er gaat een nieuwe wereld voor mij open

Na 31 jaar lenzen te hebben gehad, heb ik 3 weken geleden op internet informatie gezocht over ooglaseren. Na 3 dagen kon ik al voor onderzoek terecht en nu 2 weken later is het al gebeurd. Ik was hartstikke zenuwachtig maar dat is echt nergens voor nodig! De service en het personeel zijn super. Alles is me 200% meegevallen! Er gaat een nieuwe wereld voor me open zonden lenzen en bril.

Allen succes die dit lezen.

R van B: Fantastische ervaring

Het is een fantastische ervaring om weer gewoon het in te kijken. Geen lenzen, geen bril het is gewoon wennen na 40 jaar. De behandeling verliep voorspoedig. Op weg naar huis las ik alle kentekens onderweg. Verbazingwekkend. Geen pijn, geen tranen. Gewoon fantastisch zicht. Hartelijk dank.

P.s. behulpzaam personeel. Zeer aardig.

G.P: Ik zie nu fantastisch

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn ogen zou laten laseren. Maar uiteindelijk heb ik de stap toch gewaagd. De operatie liep zo snel dat ik er bijna geen erg in had. Kort voordien was ik best wel zenuwachtig.

De Volgende dag had ik rode ogen en was ik nogal in paniek. Maar de dokter zei dat dit vanzelf over zou gaan en hij had gelijk. Nu zie ik fantastisch, beter dan voordien. Bedankt!

E.J.: En toen werd ik piloot

Na mijn behandeling heb ik een halve dag last gehad van mijn ogen en daarna alleen nog maar last gehad van een prima zicht.
En toen werd ik piloot…

De diensten
van
De
Oogpolikliniek
worden door de klanten beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 18 recensies.