Skip to content

Deze geavanceerde techniek heeft de manier waarop we refractieve chirurgie benaderen revolutionair veranderd. De IntraLasik ooglaserbehandeling heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare en effectieve methoden om zichtproblemen te corrigeren.

Wat is IntraLasik?

Intralasik, ook bekend als ooglaserbehandeling zonder mesje, is een vorm van ooglaser chirurgie die gebruikt maakt van een Femtosecond laser om een dunne flap in het hoornvlies te creëren. Dit in tegenstelling tot de traditionele LASIK, waarbij een microkeratoom wordt gebruikt om de flap te maken. De precisie en veiligheid van de Femtosecond laser maken Intralasik een populaire keuze voor patiënten en chirurgen over de hele wereld.

IntraLasik met Wavefront

Bij deze variant wordt naast het creëren van de flap met de Femtosecond laser ook gebruik gemaakt van geavanceerde wavefront-technologie. Deze technologie maakt een gedetailleerde 3D-kaart van het oog, waardoor de behandeling nog meer gepersonaliseerd kan worden. Hierdoor kunnen zelfs kleine afwijkingen in het hoornvlies worden gecorrigeerd, wat resulteert in een scherper en helderder zicht.

Waarom is deze behandeling betrouwbaar?

Intralasik wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare vormen van ooglaserchirurgie vanwege verschillende factoren:

Precisie: De Femtosecond laser maakt een zeer nauwkeurige flap, waardoor de kans op complicaties zoals flapstoringen aanzienlijk wordt verminderd.

Veiligheid: Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een mesje (zoals bij traditionele LASIK), is het risico op infecties of andere complicaties verminderd. Bovendien minimaliseert de laserprecisie het risico op onbedoelde schade aan het oogweefsel.

Voorspelbare resultaten: Intralasik biedt voorspelbare en consistente resultaten, waardoor patiënten vaak een verbeterd zicht ervaren zonder de noodzaak van bril of contactlenzen.

Herstel en nazorg

De hersteltijd na een Intralasik-behandeling varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen ervaren de meeste patiënten een snel herstel. Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot herstel en nazorg:

Direct na de behandeling: Patiënten ervaren meestal een licht branderig gevoel of irritatie in de eerste paar uur na de behandeling. Het wordt aanbevolen om rust te nemen en de voorgeschreven medicijnen te gebruiken volgens de instructies van de arts.

Eerste dagen na de behandeling: In de dagen na de behandeling kan wazig zicht, droge ogen en lichtgevoeligheid voorkomen. Het is belangrijk om de voorgeschreven oogdruppels te blijven gebruiken en fysieke inspanning te vermijden.

Opvolgafspraken: Patiënten worden geadviseerd om regelmatig opvolgafspraken bij te wonen om de voortgang van het herstel te controleren en eventuele complicaties vroegtijdig te detecteren.

Volledig herstel: Hoewel de meeste patiënten binnen enkele dagen na de behandeling hun normale activiteiten kunnen hervatten, kan het enkele weken duren voordat het zicht volledig stabiel is. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de instructies van de arts op te volgen tijdens het herstelproces.

Lees hier alles over onze werkwijze voor ooglaserbehandelingen.

Kiezen voor IntraLasik

Intralasik is een geavanceerde en betrouwbare vorm van ogen laseren die patiënten wereldwijd helpt om hun zichtproblemen te corrigeren en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Met zijn precisie, veiligheid en voorspelbare resultaten blijft Intralasik een populaire keuze voor diegenen die streven naar een leven zonder afhankelijkheid van brillen of contactlenzen.

Voor degenen die overwegen om een ooglaserbehandeling te ondergaan, kan Intralasik een uitstekende optie zijn om hun visuele beperkingen te overwinnen en een heldere, scherpe toekomst tegemoet te zien.