Skip to content
Wenkbrauwlift bij Dutch Clinic

Wenkbrauwlift

Naarmate de jaren verstrijken, kunnen de wenkbrauwen geleidelijk gaan zakken, wat vaak resulteert in een voortdurende fronsende uitdrukking. Het neerhangen van de wenkbrauwen kan bovendien vaak leiden tot een drukkend gevoel op de ogen.

In sommige gevallen is een ooglidcorrectie niet de oplossing bij een vermoeide blik. De wenkbrauwen kunnen tot op de rand van de oogkas of zelfs eronder gezakt zijn. Dit kan ook een oorzaak zijn van een drukkend, zwaar gevoel op de oogleden.

Soorten wenkbrauwlift

Directe wenkbrauwlift: Met deze techniek wordt de wenkbrauw een flink stuk gelift. Echter, maakt deze techniek gebruik van een incisie direct boven de wenkbrauw. Het is mogelijk dat dit incisie na de operatie iets meer zichtbaar is. Deze techniek is daarmee meer geschikt voor mensen die fors hangende wenkbrauwen hebben in combinatie met wat meer uitgesproken rimpels ter plaatse van het voorhoofd. Dit helpt namelijk om het incisie te verbergen.

Laterale subcutane wenkbrauwlift: Bij deze techniek wordt de wenkbrauw gelift vanuit de haargrens, door de haargrens worden de uiteindelijke littekens meer verborgen onder de haren.
Wanneer u kalend bent, is deze ingreep niet geschikt. De littekens kunnen in dit geval, vanwege de terugtrekkende haargrens, juist in het zicht komen.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Onze werkwijze bij een wenkbrauwlift

Voor de ingreep: U mag 24 uur voor de ingreep geen alcohol meer nuttigen. Indien u bloed verdunnende medicatie
gebruikt, dient u dit te melden bij de arts. Wij vragen u twee weken voor de ooglidcorrectie te stoppen met pijnstillers en bloedverdunners (in overleg met de trombosedienst en uw arts).

De ingreep: De wenkbrauwlift vindt plaats onder lokale verdoving. De totale behandeling duurt circa 1 uur. Voor de ingreep worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna begint de arts met het aftekenen van te verwijderen huidweefsel met een steriele stift. Als de arts klaar is zal er uitleg volgen over de te verwijderen huidweefsel. Daarna volgt een verdoving in de huid. Sommige mensen vinden de verdovingsinjecties even vervelend, maar na de verdoving voelt u niks van de ingreep. De arts snijdt
vervolgens het afgetekende stukje weefsel open en brandt het overtollig huidweefsel met een elektrisch apparaat weg. Op bepaalde plekken kan het wat gevoelig zijn, uiteraard indien het gevoelig is verdoven wij voor u bij. De onderliggende huidlagen zullen worden gehecht met een oplosbare hechtdraad, die tussen de drie en zes maanden vanzelf opgelost is. De buitenzijde wordt met een hechtdraad gehecht die wij na 7 dagen voor u zullen verwijderen. Na de ingreep blijft u nog een half uur bij ons om te monitoren hoe het gaat en ook zal er op dat moment begonnen worden met koelen.

Na de ingreep: Het behandelde gebied kan gezwollen zijn door de verdoving en van de ingreep. U mag niet zelf naar huis
rijden. Eenmaal thuis raden wij u aan om de eerste 24 uur minimaal ieder uur 10 minuten te koelen, u krijgt van ons een koelpack mee naar huis. Wij raden ook aan om gebruik te maken van diepvries doperwten en deze in twee boterhamzakjes te verdelen. De doperwten koelen het gehele gebied, op die manier kan het vocht sneller afgevoerd worden en gaat het blauwheid tegen. Bij eventuele napijn kunt u paracetamol gebruiken. De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd. Na 14 dagen hebben

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Resultaat wenkbrauwlift

De genezingsperiode ligt onderhuids tot een jaar na de ingreep, tussen de drie en zes maanden is het resultaat zichtbaar. Houd er rekening mee dat het behandelde gebied de eerste weken erg gezwollen kunnen zijn. Uiteindelijk zal u af zijn van het drukkende en vermoeide uiterlijk!

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Johan Vermeer | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.