Skip to content

Het ondergaan van een injectablebehandeling kan een spannende stap zijn naar een verbeterd uiterlijk en meer zelfvertrouwen. Na de behandeling is het echter essentieel om goed voor uw huid te zorgen om een snel en probleemloos herstel te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het herstelproces en tips voor effectieve nazorg.

Direct na de behandeling

Na de behandeling kunnen er lichte zwelling, roodheid en blauwe plekken optreden op de injectieplaatsen. Dit is normaal en meestal van voorbijgaande aard. Het is belangrijk om de behandelde gebieden te koelen met een icepack om zwelling te verminderen en ontstekingen te verminderen. Vermijd echter directe druk op de behandelde gebieden om te voorkomen dat de injectables worden verplaatst.

Hydratatie

Hydratatie is essentieel voor een snel herstel na injectables. Drink voldoende water om uw huid gehydrateerd te houden en vermijd alcohol en cafeïne, die uitdroging kunnen veroorzaken. Het gebruik van een vochtinbrengende crème kan ook helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren na de behandeling.

Vermijd intense lichamelijke activiteit

Gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling is het belangrijk om intense lichamelijke activiteit en zwaar tillen te vermijden, omdat dit de kans op zwelling en blauwe plekken kan vergroten. Probeer rustig aan te doen en geef uw lichaam de tijd om te herstellen.

Nazorgproducten

Gebruik milde, hydraterende huidverzorgingsproducten en vermijd producten die agressieve ingrediënten bevatten, zoals retinol of alfahydroxyzuren. Dit kan irritatie van de behandelde huid voorkomen en het herstelproces bevorderen. Uw cosmetisch arts kan ook nazorgproducten aanbevelen die speciaal zijn geformuleerd voor gebruik na injectablebehandelingen.

Lees hier veelgestelde vragen over injectables.