Skip to content

Veroudering rond de ogen is vaak erfelijk bepaald en kan resulteren in hangende oogleden, wat niet alleen het uiterlijk kan beïnvloeden maar ook fysiek ongemak kan veroorzaken. Bij Dutch Clinic bieden we een oplossing in de vorm van een blepharoplastiek, ook bekend als een ooglidcorrectie.

Verouderingseffecten en hangende oogleden

Naarmate we ouder worden, ondergaan onze oogleden verschillende veranderingen. Dit komt doordat de dunne huid rond de ogen verliest haar elasticiteit, wat resulteert in fijne lijntjes, rimpels en overtollige huidplooien. Bovendien kan de levatorspier, die verantwoordelijk is voor het liften van de bovenste oogleden, verzwakken, waardoor de bovenste oogleden gaan hangen en mogelijk zelfs over de oogrand heen zakken.

Het gevolg hiervan kan leiden tot een zwaar gevoel op de oogleden en een verminderd gezichtsvermogen, waardoor een ooglidcorrectie een overweging wordt.

Wallen onder de ogen

Verzwakte spieren onder de huid kunnen ook leiden tot de ophoping van vet, vooral bij de onderste oogleden, wat resulteert in wallen onder de ogen. Deze veranderingen kunnen een vermoeide, slaperige of droevige uitstraling veroorzaken en afbreuk doen aan de natuurlijke schoonheid van de ogen.

Een populaire ingreep

Ooglidcorrecties behoren tot een van de meest uitgevoerde cosmetische chirurgische ingrepen, naast liposuctie en borstvergroting. Het aantal mensen dat deze ingreep ondergaat, blijft jaarlijks toenemen. Het is een ingreep die steeds gebruikelijker wordt en die kan helpen bij het herstellen van je jeugdige uitstraling met minimale kosten, risico’s en hersteltijd. Vaak wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met andere procedures zoals een facelift voor een algehele verjonging.

Behandelbare condities

Een ooglidcorrectie kan verschillende condities behandelen, waaronder:

  • Losse of verslapte huid van het bovenste ooglid die plooien creëert of de natuurlijke contouren verstoort.
  • Wallen in de bovenste oogleden veroorzaakt door overmatige vetafzetting.
  • Overtollige huid en fijne rimpels van het onderste ooglid.
  • Wallen onder de ogen.
  • Losse of verslapte huid van het onderste ooglid.

Tijdens het consult met onze plastisch chirurg wordt door middel van lichamelijk onderzoek bepaald wat de oorzaak van de hangende oogleden zou kunnen zijn en in welke mate de oogleden zijn verslapt. Indien nodig worden aanvullende procedures zoals een wenkbrauwlift voorgesteld, die vaak gecombineerd worden met een ooglidcorrectie.

Voor meer informatie over een ooglidcorrectie en om te ontdekken of het geschikt is voor jou, kun je contact opnemen met Dutch Clinic voor een consult.