Skip to content
Facelift bij Dutch Clinic

Facelift

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en verslapt ze door de zwaartekracht. Een facelift kan deze tekenen van veroudering helpen verlichten door de spieren en de gezichtshuid aan te spannen. Hierdoor worden ook uw hals en kaaklijn hersteld.

Wanneer een facelift?

Sommige mensen willen graag mooi oud worden, maar anderen voelen zich ouder dan ze zijn of vinden dat ze er oud uitzien voor hun leeftijd. In de praktijk besluiten meestal mannen en vrouwen tussen de 40 en 70 jaar tot gezichtsverjonging. Zij merken vaak een diepe huidplooi op tussen de mondhoek en de wang – wat sommigen “hamsterwangen” noemen De verslapping kan met de leeftijd ook rond de kaaklijn vrij prominent worden.

Gezichtsbehandelingen zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden, deels omdat ze heel anders zijn dan vroeger. Vroeger was het enige wat een gezichtsbehandeling deed, je huid liften en strakker maken, wat een onrealistische uitstraling gaf. Tegenwoordig doen plastische chirurgen het echter rustig aan door alleen huidweefsel te herstellen, evenals bindweefsel en spierweefsel, wat resulteert in een meer ontspannen uiterlijk. De mini-facelift is een uitzondering, waarbij alleen de huid wordt gelift. Deze methode tilt het huidweefsel iets op, waardoor het resultaat van deze behandeling natuurlijker wordt.

Video afspelen

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Verschillende soorten facelifts

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden beschreven inzake gelaatsverjonging. Ontdek welke techniek uw gelaat in een jeugdigere positie kan brengen.

Klassieke

Een klassieke facelift verbetert het uiterlijk van uw voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals door losgeraakte of verslapte huid aan te spannen. Dit is de klassieke behandeling zoals de meeste mensen een facelift herkennen.

Bij deze klassieke facelift behandeling maakt de plastisch chirurg eerst een incisie langs de haarlijn voor de oorschelpen. Daarna gaan ze verder achter de oren en in de haarlijn. Vervolgens trekt de behandeld arts de huid, het bindweefsel en de spieren strak voordat hij het teveel aan huid wegsnijdt en de wond dichtnaait voor een strak resultaat van de klassieke behandeling.

MACS

De MACS lift biedt verlichting voor wanneer de wangen verslappen en rimpels rond de neus en mond veroorzaken. Hierbij wordt de kaaklijn vanaf de kaakhoek tot aan de kin gelift, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.

Een kleine snede wordt gemaakt vanaf de bakkebaarden en loopt langs de voorkant van je oor naar je oorlel. Vervolgens maken we de huid los op uw wangen, onder uw kaaklijn en in uw hals. Vervolgens heffen we het bindweefsel of de spieren op met hechtingen voordat we het teveel aan huid wegsnijden. Tenslotte sluiten we de incisie netjes met hechtingen.

Mini facelift

De mini-facelift, ook bekend als de S-lift, is een huidlifttechniek die alleen het huidweefsel op de wangen en de kaaklijn aanpakt. Er wordt geen bindweefsel of spierweefsel gelift zoals bij de MACS-lift, de Eric Auclair facelift of de klassieke liftmethoden. Deze methode is het meest geschikt voor mensen met zeer lichte huidverslapping.

Bij deze procedure maakt de plastisch chirurg een deel van de huid los van het onderliggende weefsel aan weerszijden van het gezicht voor het oor. De resterende huid wordt dan naar het oor toe getrokken en gehecht.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Nazorg facelift

Onze behandelingen zijn poliklinisch en kunnen onder plaatselijke of algehele verdoving worden uitgevoerd. Na de behandeling wordt een drukverband aangelegd, dat u na 2 dagen zelf mag verwijderen. Onze verpleegkundigen wassen uw haar na de behandeling indien nodig.

Meestal melden mensen dat ze tijdens het slapen een strak gevoel of spanning voelen rond het gezicht in de buurt van hun oorlellen. Het is belangrijk dat u uw hoofd niet te veel beweegt om de hechtingen niet te veel te belasten. Het gevoel van spanning rond uw mond kan het ook moeilijk maken om te eten of uw tanden te poetsen tijdens de eerste week na de operatie. Helaas betekent dit dat u voorlopig moet afzien van hard en taai voedsel zoals hamburgers of harde snoepjes.

Het gevoel in de mond wordt gedurende de week beter verdraagbaar, en eten is minder moeilijk. Houd er ook rekening mee dat gedurende twee weken geen zware activiteiten qua werk is toegestaan. Na vier weken mag u echter weer sporten of andere arbeidsintensieve activiteiten ondernemen

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Johan Vermeer | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhout

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.