Facelift

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en verslapt ze door de zwaartekracht. Een facelift kan deze tekenen van veroudering helpen verlichten door de spieren en de gezichtshuid aan te spannen. Hierdoor worden ook uw hals en kaaklijn hersteld.

Dutch Clinic, dé kliniek voor een facelift

Voor een uitstekende ervaring en excellent resultaat van een facelift gaat u naar de Dutch Clinic in Hoofddorp. Hier vindt u de meest ervaren artsen in Nederland die samen al vele behandelingen hebben uitgevoerd. Onder meer dankzij hun nationale en internationale expertise en het gebruik van de meest hightech apparatuur waarmee we in onze kliniek werken, zijn de ingrepen bij de Dutch Clinic zeer doeltreffend.

Verschillende technieken facelift

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden beschreven inzake gelaatsverjonging. Ontdek welke techniek uw gelaat in een jeugdigere positie kan brengen.

Klassieke

Een klassieke facelift verbetert het uiterlijk van uw voorhoofd, wangen, kaaklijn en hals door losgeraakte of verslapte huid aan te spannen. Dit is de klassieke behandeling zoals de meeste mensen een facelift herkennen.

Bij deze klassieke facelift behandeling maakt de plastisch chirurg eerst een incisie langs de haarlijn voor de oorschelpen. Daarna gaan ze verder achter de oren en in de haarlijn. Vervolgens trekt de behandeld arts de huid, het bindweefsel en de spieren strak voordat hij het teveel aan huid wegsnijdt en de wond dichtnaait voor een strak resultaat van de klassieke behandeling.

MASK

De MACS lift biedt verlichting voor wanneer de wangen verslappen en rimpels rond de neus en mond veroorzaken. Hierbij wordt de kaaklijn vanaf de kaakhoek tot aan de kin gelift, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.

Een kleine snede wordt gemaakt vanaf de bakkebaarden en loopt langs de voorkant van je oor naar je oorlel. Vervolgens maken we de huid los op uw wangen, onder uw kaaklijn en in uw hals. Vervolgens heffen we het bindweefsel of de spieren op met hechtingen voordat we het teveel aan huid wegsnijden. Tenslotte sluiten we de incisie netjes met hechtingen.

Mini. Facelift

De mini-facelift, ook bekend als de S-lift, is een huidlifttechniek die alleen het huidweefsel op de wangen en de kaaklijn aanpakt. Er wordt geen bindweefsel of spierweefsel gelift zoals bij de MACS-lift, de Eric Auclair facelift of de klassieke liftmethoden. Deze methode is het meest geschikt voor mensen met zeer lichte huidverslapping.

Bij deze procedure maakt de plastisch chirurg een deel van de huid los van het onderliggende weefsel aan weerszijden van het gezicht voor het oor. De resterende huid wordt dan naar het oor toe getrokken en gehecht.

Wanneer is een facelift nodig?

Sommige mensen willen graag mooi oud worden, maar anderen voelen zich ouder dan ze zijn of vinden dat ze er oud uitzien voor hun leeftijd. In de praktijk besluiten meestal mannen en vrouwen tussen de 40 en 70 jaar tot gezichtsverjonging. Zij merken vaak een diepe huidplooi op tussen de mondhoek en de wang – wat sommigen “hamsterwangen” noemen De verslapping kan met de leeftijd ook rond de kaaklijn vrij prominent worden.

Gezichtsbehandelingen zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden, deels omdat ze heel anders zijn dan vroeger. Vroeger was het enige wat een gezichtsbehandeling deed, je huid liften en strakker maken, wat een onrealistische uitstraling gaf. Tegenwoordig doen plastische chirurgen het echter rustig aan door alleen huidweefsel te herstellen, evenals bindweefsel en spierweefsel, wat resulteert in een meer ontspannen uiterlijk. De mini-facelift is een uitzondering, waarbij alleen de huid wordt gelift. Deze methode tilt het huidweefsel iets op, waardoor het resultaat van deze behandeling natuurlijker wordt.

Facelift voor en na

Transparante kosten voor onze verschillende technieken

Een facelift behandeling is per definitie persoonlijk. Tijdens het gratis consult vertellen we u graag uw mogelijkheden. Na het gesprek krijgt u een prijsopgave op maat.

  • Behandeling
  • Klassieke facelift
  • MACS facelift
  • Mini facelift
  • Kosten
  • Vanaf € …
  • Vanaf € …
  • Vanaf € …

Nazorg facelift

Onze behandelingen zijn poliklinisch en kunnen onder plaatselijke of algehele verdoving worden uitgevoerd. Na de behandeling wordt een drukverband aangelegd, dat u na 2 dagen zelf mag verwijderen. Onze verpleegkundigen wassen uw haar na de behandeling indien nodig.

Meestal melden mensen dat ze tijdens het slapen een strak gevoel of spanning voelen rond het gezicht in de buurt van hun oorlellen. Het is belangrijk dat u uw hoofd niet te veel beweegt om de hechtingen niet te veel te belasten. Het gevoel van spanning rond uw mond kan het ook moeilijk maken om te eten of uw tanden te poetsen tijdens de eerste week na de operatie. Helaas betekent dit dat u voorlopig moet afzien van hard en taai voedsel zoals hamburgers of harde snoepjes.

Het gevoel in de mond wordt gedurende de week beter verdraagbaar, en eten is minder moeilijk. Houd er ook rekening mee dat gedurende twee weken geen zware activiteiten qua werk is toegestaan. Na vier weken mag u echter weer sporten of andere arbeidsintensieve activiteiten ondernemen

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van een facelift?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veiligheid en kwaliteit

In onze kliniek staan veiligheid en kwaliteit vanzelfsprekend centraal. Met nationaal en internationaal gerenommeerde artsen, uiterst moderne apparatuur en een betrokken team dat steeds voor u klaarstaat kunnen we dat ook altijd bieden. En naar volle tevredenheid van onze klanten die hier hun ogen lieten laseren.

Ervaringen van onze klanten

Maak kennis met de artsen

Een facelift is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren artsen. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

Verpleegkundige

Merel Aalbers

Huidtherapeut

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Facelift veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een facelift. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Neem contact met ons op als u meer vragen heeft.

We maken allemaal wel eens mee dat ons spiegelbeeld niet meer overeenkomt met hoe we ons voelen. Dit gebeurt vaak als we ouder worden en onze huid begint te verslappen. Wanneer dit gebeurt is voor iedereen verschillend, maar een facelift kan u helpen de beste resultaten te behalen.

Het effect van een facelift is nooit definitief. De klok wordt teruggedraaid, niet stilgezet. Over het algemeen kan de huid over een periode van 8 tot 10 jaar weer uitrekken en verslappen en krijgt uw gezicht weer hetzelfde aanzien als voor de eerste operatie.

Na uw facelift kunt u enige pijn ervaren. Tijdens de procedure wordt u verdoofd en voelt u geen pijn. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u echter ongemak ervaren.

Hoewel een facelift enkele risico’s met zich meebrengt, zijn deze niet groter dan die van andere cosmetische ingrepen. Het is mogelijk dat de operatie leidt tot zenuwschade, haaruitval of gevoelloosheid van het gezicht, maar dit komt slechts bij een klein percentage van de patiënten voor.

Een facelift verwijdert de verslapte huid die door de leeftijd is ontstaan. Het proces houdt in dat de huid van uw gezicht en de spieren en het bindweefsel eronder worden gelift en strakgetrokken. Het resultaat is een zichtbaar jeugdiger uiterlijk met een gedefinieerde kaaklijn.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van een facelift?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com