Skip to content

Toch wel zenuwachtig of een beetje spannend. Dat zijn de woorden die we regelmatig horen wanneer we een eerste consult hebben met iemand die interesse heeft in een ooglidcorrectie. Dat is begrijpelijk, want u bezoekt niet elke dag een kliniek voor een consult met een chirurg.

We begrijpen dat u mogelijk enige twijfels heeft over een ooglidcorrectie, en we willen graag uw vragen en zorgen bespreken. Laten we beginnen met het wegnemen van enkele veelvoorkomende misvattingen, want die kunnen de procedure onnodig spannend maken.

Geloof niet alle verhalen

De wereld van cosmetische en plastische chirurgie heeft vaak te maken met onjuiste verhalen en gedeeltelijke waarheden. In combinatie met de waarde die mensen hechten aan hun uiterlijk, kunnen deze verhalen onterechte angsten veroorzaken. Bijna iedereen die onze specialisten raadpleegt, heeft vooraf wel iets gehoord dat hen aan het twijfelen heeft gebracht, via via of na wat onderzoek via bijvoorbeeld Google.

Gelukkig gaan de meesten na ons gesprek naar huis met duidelijke antwoorden op hun vragen. Dus voordat we enkele veelvoorkomende misvattingen behandelen, is hier ons eenvoudige advies: heeft u een vraag of twijfel? Stel deze dan vrijblijvend aan onze medewerkers tijdens het telefonisch contact of aan de artsen tijdens het consult.

Pijn & ongemak

Laten we meteen beginnen met het grootste misverstand. Een ooglidcorrectie is namelijk niet zo pijnlijk als vaak wordt gedacht. Zowel bij een boven- als een onderooglidcorrectie ervaart u tijdens de behandeling geen pijn.

Een bovenooglidcorrectie duurt ongeveer een half uur en wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. U voelt hoogstens een drukkend gevoel. Vaak kunt u tijdens de ingreep zelfs een gesprek voeren met onze chirurg, Dr. Deniz Akdogan.

Bij een onderooglidcorrectie, die iets langer duurt, wordt u onder narcose of sedatie gebracht. Over het algemeen is er weinig napijn na de behandeling. We voorzien u ook altijd van handige tips om snel te herstellen.

Verlies van uw zicht

Veel mensen die een ooglidcorrectie overwegen, maken zich zorgen over schade aan hun gezichtsvermogen. Maar met grondig onderzoek en de keuze voor een erkende chirurg hoeft u zich geen zorgen te maken. Een ooglidcorrectie heeft geen invloed op uw gezichtsvermogen.

In de eerste periode na de ingreep kunt u wellicht even moeten wennen aan het feit dat er meer licht in uw ogen valt, omdat er geen hangende oogleden meer zijn. Dit verdwijnt echter na korte tijd vanzelf. Hier kunt u meer lezen over het herstel van een ooglidcorrectie.

Vergoeding en kosten

Een ooglidcorrectie wordt niet per definitie door uw zorgverzekering vergoed? Onjuist. De voorwaarden voor vergoeding in de basisverzekering zijn streng, maar een bovenooglidcorrectie kan worden vergoed als er sprake is van verslapte of verlamde bovenoogleden als gevolg van een afwijking, chronische ziekte of ernstige gezichtsveldbeperking.

Daarnaast bieden sommige aanvullende verzekeringen ook vergoedingen. Dit varieert per verzekeraar en polis, dus raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien of dit op u van toepassing is.

Herstel na behandeling

Wees gerust, na een ooglidcorrectie bent u geen wekenlang uitgeschakeld. De meeste mensen kunnen gemiddeld na een week weer aan het werk, waarbij de eerste week thuis vooral prettig is omdat uw ogen nog wat gezwollen, blauw of gevoelig kunnen zijn. U kunt ook lichte activiteiten ondernemen, zoals lichte huishoudelijke taken of rustige wandelingen.

Na ongeveer een maand zijn uw ogen volledig hersteld en kunt u weer zwaardere lichamelijke inspanningen verrichten. Wij besteden veel aandacht aan de juiste nazorg. Onze tips en adviezen helpen bij het voorkomen van blauwe plekken en zwellingen, zodat u snel weer uzelf bent met een frissere oogopslag.