Skip to content
Flapoorcorrectie bij Dutch Clinic

Flapoorcorrectie

Flaporen kunnen soms een bron van zelfbewustzijn en ongemak zijn voor mensen van alle leeftijden. Gelukkig biedt DutchClinic een doeltreffende oplossing in de vorm van een flapoorcorrectie, een ingreep die het uiterlijk van flaporen permanent kan verbeteren. Maar wat houdt deze procedure precies in?

Wat zijn flaporen

Flaporen, ook bekend als afstaande oren of zeiloren, zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door aangeboren misvormingen van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Hoewel ze geen negatieve invloed hebben op het gehoor, kunnen ze esthetisch storend zijn. Gelukkig kunnen flaporen effectief worden gecorrigeerd door een plastisch chirurg.

Werkwijze flapoorcorrectie

Een flapoorcorrectie kan al worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van ongeveer 5 jaar. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de individuele situatie. Tijdens de operatie maakt de chirurg een kleine incisie aan de achterkant van de oorschelp en herstructureert het kraakbeen om de oren in een natuurlijke vorm te brengen. Na de ingreep wordt een drukverband aangebracht om de oren in de juiste positie te houden.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Voordelen van een flapoorcorrectie

  • Plaatselijke verdoving: je blijft wakker tijdens de operatie en voelt niets van de ingreep.
  • Direct naar huis: na de behandeling kun je onder begeleiding direct naar huis.
  • Lagere kosten: een flapoorcorrectie onder plaatselijke verdoving is aanzienlijk voordeliger dan onder algehele narcose.

40.000 behandelingen

20 jaar ervaring op oogheelkunde

Nationale en internationale artsen

Keurmerken

Herstel en resultaat

Na de ingreep draag je enkele dagen een strak verband om je hoofd, gevolgd door een haarband die ’s nachts gedragen moet worden voor een aantal weken. Sporten en andere zware inspanningen worden de eerste weken afgeraden om het herstel te bevorderen.

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

We begrijpen dat elke persoon unieke behoeften en doelen heeft als het gaat om oogzorg en esthetische behandelingen. Daarom nodigen we je van harte uit om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

“Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic was voor mij een gamechanger. De vermoeidheid en zwaarte rond mijn ogen verdween als sneeuw voor de zon. Het was een investering in mijn welzijn die ik iedereen zou aanbevelen.”

Sandra Groenboek | Bovenooglidcorrectie

Onze specialiteit, jouw transformatie

Onze patiënten variëren van jong tot oud en hebben uiteenlopende behoeften en doelen. Of het nu gaat om het herstellen van verloren gezichtsvermogen, het verminderen van vermoeide ogen of het bereiken van een jeugdiger uiterlijk, we hebben met trots geholpen bij het vervullen van deze wensen.

Ontmoet onze specialisten

Achter elke succesvolle behandeling bij Dutch Clinic staat een team van toegewijde en ervaren medische professionals. We stellen met trots onze getalenteerde artsen aan je voor, de drijvende krachten achter onze expertise en uitstekende patiëntenzorg.

Guilio Bamonte

VR Chirurg

Deniz Akdoğan

Cosmetisch arts KNMG

Mitzy Vastenhoudt

Receptioniste

Kim Stootman

Hoofd verpleegkundige, OK assistent & consulent

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogheelkundige zorg.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Wij hebben op het gebied van ooglaseren en ooglidcorrecties al ruim 25 jaar ervaring.

Vakkundig en ervaren artsen

Voor alle oogheelkunde bent u bij Dutch Clinic in Hoofddorp aan het juiste adres.

Altijd een gratis consult

Tijdens een gratis consult bekijken we graag de mogelijkheden voor een behandeling.

Veel gestelde vragen flapoorcorrectie

Afstaande oren staan van het hoofd af, terwijl flaporen een gebrek hebben aan vorm. Beide kunnen worden gecorrigeerd door een plastisch chirurg als je je eraan stoort.
De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waardoor je niets voelt van de operatie. De meeste patiënten ervaren geen pijn tijdens of na de ingreep.
Het herstelproces varieert, maar meestal kunnen patiënten na enkele dagen hun normale activiteiten hervatten. Zware inspanningen en sporten worden echter de eerste weken afgeraden om het herstel te bevorderen.
Ja, een flapoorcorrectie geeft een blijvend en natuurlijk resultaat. Hoewel er geen perfectie gegarandeerd kan worden, ervaren de meeste patiënten een duidelijke verbetering van de stand van hun oren.