Skip to content

Heeft u last van hangende oogleden? Hebt u het gevoel dat uw ogen de hele tijd moe zijn? Dan bent u misschien een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie. Deze chirurgische ingreep wordt gebruikt om hangende oogleden te corrigeren en het uiterlijk van de oogzone te verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen over deze ingreep en of ze al dan niet geschikt is voor u!

Een ooglidcorrectie is een behandeling die u kunt doen als u last heeft van vermoeide ogen, hangende oogleden of wallen onder uw ogen. Als uw ogen opmaken lastig en zwaar aanvoelt is het dat vaak omdat de spier of huid rond uw ooglid slapper wordt. Een ooglidcorrectie is dan een oplossing die u kunt gebruiken om weer een frisse, uitgeruste en opgewekte uitstraling te krijgen.

Verschillende soorten ooglidcorrectie

Tijdens een ooglidcorrectie worden uw oogleden weer strakker gespannen, dit zorgt direct voor een blik die open is en uw een frissere uitstraling geeft. Wat er concreet bij een ooglidcorrectie gebeurd is dat het overtollige huid van het ooglid weggehaald wordt. Ook kan het zijn dat de oogspier ingekort wordt of vetweefsel verwijderd. Er zijn verschillende ooglidcorrecties.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het overtollige huid op uw bovenooglid verwijderd. Dit gebeurt met een kleine en snelle ingreep. Hier kunt u meer vinden over een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een snelle en efficiënte correctie die ervoor zorgt dat het overtollige huid en vet onder uw oog verwijderd wordt. Hiermee verdwijnt uw vermoeide blik, lees hier meer over een onderooglidcorrectie.

Boven- en onderooglidcorrectie

Het is ook mogelijk om beide oogleden tegelijk te corrigeren. Een ooglidcorrectie zal altijd onder verdoving plaatsvinden. En de behandeling zal worden uitgevoerd door onze ervaren oogartsen.

Wat is een ooglidcorrectie FAQ?

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de wat is een ooglidcorrectie?. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Een ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastie genoemd, is een cosmetische chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om overtollige huid, vet en soms spierweefsel te verwijderen of aan te passen rond de oogleden. Het doel is om een meer jeugdige uitstraling te creëren en eventuele functionele problemen, zoals belemmerd zicht, te verhelpen.
Mensen overwegen vaak een ooglidcorrectie om tekenen van veroudering te verminderen, zoals hangende oogleden, wallen onder de ogen en rimpels. Daarnaast kan het ook worden uitgevoerd om functionele problemen te verhelpen, zoals beperkt zicht veroorzaakt door overhangende huid.
Tijdens de procedure maakt een plastisch chirurg incisies langs de natuurlijke plooien van de oogleden. Het overtollige weefsel wordt verwijderd of geherpositioneerd, en indien nodig wordt de spier versterkt. De incisies worden zorgvuldig gesloten met hechtingen.

Na de operatie kunnen patiënten last hebben van zwelling, blauwe plekken en ongemak rond de ogen. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg op te volgen, zoals het gebruik van koude kompressen en voorgeschreven medicijnen. Het volledige herstel kan enkele weken duren.

Hoewel een ooglidcorrectie langdurige resultaten kan opleveren, kan het verouderingsproces nog steeds doorgaan. De effecten van de procedure zullen na verloop van tijd vervagen, maar veel patiënten ervaren nog steeds een merkbare verbetering die jarenlang kan aanhouden. De duurzaamheid van de resultaten varieert van persoon tot persoon.