Wat is een ooglidcorrectie?

Heeft u last van hangende oogleden? Hebt u het gevoel dat uw ogen de hele tijd moe zijn? Dan bent u misschien een goede kandidaat voor een ooglidcorrectie. Deze chirurgische ingreep wordt gebruikt om hangende oogleden te corrigeren en het uiterlijk van de oogzone te verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen over deze ingreep en of ze al dan niet geschikt is voor u!

Een ooglidcorrectie is een behandeling die u kunt doen als u last heeft van vermoeide ogen, hangende oogleden of wallen onder uw ogen. Als uw ogen opmaken lastig en zwaar aanvoelt is het dat vaak omdat de spier of huid rond uw ooglid slapper wordt. Een ooglidcorrectie is dan een oplossing die u kunt gebruiken om weer een frisse, uitgeruste en opgewekte uitstraling te krijgen.

Verschillende soorten ooglidcorrectie

Tijdens een ooglidcorrectie worden uw oogleden weer strakker gespannen, dit zorgt direct voor een blik die open is en uw een frissere uitstraling geeft. Wat er concreet bij een ooglidcorrectie gebeurd is dat het overtollige huid van het ooglid weggehaald wordt. Ook kan het zijn dat de oogspier ingekort wordt of vetweefsel verwijderd. Er zijn verschillende ooglidcorrecties.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het overtollige huid op uw bovenooglid verwijderd. Dit gebeurt met een kleine en snelle ingreep. Hier kunt u meer vinden over een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een snelle en efficiënte correctie die ervoor zorgt dat het overtollige huid en vet onder uw oog verwijderd wordt. Hiermee verdwijnt uw vermoeide blik, lees hier meer over een onderooglidcorrectie.

Boven- en onderooglidcorrectie

Het is ook mogelijk om beide oogleden tegelijk te corrigeren. Een ooglidcorrectie zal altijd onder verdoving plaatsvinden. En de behandeling zal worden uitgevoerd door onze ervaren oogartsen.

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.