Skip to content

Een ooglidcorrectie is niet alleen voor oudere mensen. Sommige jonge mensen krijgen het ook! Je kunt zich afvragen waarom iemand zijn ogen wil laten herstellen als hij nog op de middelbare school of universiteit zit.

Soms zijn er erfelijke problemen die tot deze beslissing kunnen leiden – zoals wallen omdat u de hele dag in de buurt van je computerscherm rondhangt zonder met je ogen te knipperen.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Niet iedereen kan een ooglidcorrectie ondergaan. Tijdens uw gratis consult zal onze oogarts een medische vragenlijst met u doornemen en vragen stellen over uw gezondheidshistorie, welke medicijnen u op dit moment gebruikt voor de behandeling en of er bijwerkingen zijn van deze medicijnen die van invloed kunnen zijn op het veilig opereren tijdens de ingreep.

Er zijn twee verschillende typen ooglidcorrecties. We spreken van een bovenooglidcorrectie wanneer een arts hangende oogleden verhelpt met een chirurgische ingreep. Bij een onderooglidcorrectie verwijdert de arts uw wallen om een frisse blik terug te krijgen.

Bovenooglidcorrectie

De arts maakt een insnijding in uw oogleden om een hangend ooglid te corrigeren. Je krijgt tijdens een bovenooglidcorrectie een plaatselijke verdoving en de snede is horizontaal van aard, dus u voelt geen pijn!

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een eenvoudige en ongecompliceerde ingreep. De arts maakt een insnijding onder uw oog, net onder waar u de haartjes bovenop voelt voor begeleiding tijdens het genezingsproces dat na afloop zwelling zal veroorzaken maar nauwelijks merkbare littekens die binnen enkele weken of maanden verdwijnen, afhankelijk van hoe goed ze werden uitgevoerd.

Is een ooglidcorrectie veilig?

De cosmetische kant van een ooglidcorrectie is belangrijk, maar dat geldt ook voor de mogelijke negatieve effecten op de knipperreflex en de kwaliteit van de traanfilm. Een oogchirurg moet zich ervan bewust zijn dat deze veranderingen kunnen optreden na een operatie – vooral bij het uitvoeren van niet-corrigerende ingrepen zoals blepharoplastie of ooglidoperaties waarin zij gespecialiseerd zijn.

Als u bijvoorbeeld aanleg heeft voor “droge”ogen kunnen deze klachten door een ooglidcorrectie toenemen. Daarom besteedt de oogarts-oogchirurg als geen ander hier extra aandacht aan en zal hij zo nodig bij u bijvoorbeeld de traanproductie meten. Het kan voorkomen dat een ooglidcorrectie wordt afgeraden, maar gelukkig kan meestal de techniek van de ooglidcorrectie hierop worden aangepast. Dit alles maakt een ooglidcorrectie in handen van een oogchirurg een veilige ingreep. Eventuele complicaties zijn hier te vinden.

Ooglidcorrectie leeftijd FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglidcorrectie leeftijd. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Over het algemeen wordt aangeraden te wachten tot de gezichtskenmerken volledig zijn ontwikkeld. Meestal wordt ooglidcorrectie overwogen bij volwassenen, meestal vanaf 18 jaar of ouder.
Het wachten tot latere leeftijd kan helpen ervoor te zorgen dat het resultaat van de correctie langer meegaat, aangezien het verouderingsproces dan al verder is gevorderd.
Het is raadzaam om een consultatie te hebben met een gekwalificeerde plastisch chirurg. Zij kunnen uw individuele situatie beoordelen en advies geven op basis van uw leeftijd en specifieke behoeften.
Er is over het algemeen geen strikte bovengrens voor de leeftijd waarop een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd, zolang de patiënt in goede gezondheid verkeert en geschikt wordt geacht door een plastisch chirurg.
Ja, sommige jongere patiënten kunnen om medische redenen eerder in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie, bijvoorbeeld als ze aangeboren afwijkingen hebben die hun zicht beïnvloeden.