Ooglidcorrectie voor en na

Bent u benieuwd naar voor en na foto’s van een ooglidcorrectie? Mensen die een boven- of onderooglidcorrectie overwegen, zijn vaak benieuwd naar hetgeen men kan verwachten. Dit zowel op het gebied van de ingreep als van de resultaten die bereikt worden. Online vindt u een ontelbaar aantal ooglidcorrectie voor en na foto’s, ervaringsverhalen en meningen van mensen die ingreep hebben laten toepassen.

Ontwikkeling ooglidcorrectie resultaten

Direct na afloop van een ooglidcorrectie is er nog geen zichtbaar resultaat. Tussen de ooglidcorrectie voor en na foto zit meerdere maanden. De voor foto wordt gemaakt, voor aanvang van de ingreep. De na foto wordt drie tot zes maanden later gemaakt. Het duurt enkele maanden voordat alle zwellingen en verkleuringen volledig zijn weggetrokken en er van een definitief resultaat gesproken kan worden. De resultaten die met een ooglidcorrectie bereikt worden zijn langdurig. Met het verstrijken van de jaren kan de huid opnieuw elasticiteit verliezen en af gaan hangen. De ingreep kan dan herhaald worden. Het merendeel van de mensen dat een ooglidcorrectie toe laat passen is achteraf tevreden met het bereikte resultaat. U ziet er minder moe uit en uw zicht wordt niet langer gehinderd door afhangende oogleden.

Ooglidcorrecties voor en na

Ooglift voor en na
Ooglid voor en na
Bovenooglid voor en na

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Doornemen van uw gezondheid en medische achtergrond. Gebruikt u medicijnen? Neem een overzicht mee naar het consult, dit kan van invloed zijn op de eventuele ingreep. Bespreken van de klachten die u heeft door de afhangende oogleden en/of wallen onder de ogen. De chirurg licht de verschillende behandeltechnieken toe waarmee de oogleden gecorrigeerd kunnen worden. Het consult wordt afgesloten met het overhandigen van een behandelvoorstel. Bent u overtuigd van de ingreep, dan kan eventueel direct een behandeldatum afgesproken worden en kunt u zich voorbereiden op de ooglidcorrectie.

Voor de ooglidcorrectie

Overweegt u een correctie van uw bovenoogleden of onderoogleden? Laat uzelf dan eerst voorlichten door een chirurg. Tijdens een consult worden niet alleen uw vragen beantwoord, er wordt ook aandacht besteed aan uw klachten en de verwachting die u van de ingreep heeft. De plastisch chirurg beoordeelt uw geschiktheid voor een ooglidcorrectie. Hiervoor wordt uiteraard naar uw ogen en oogleden gekeken, maar telt ook uw gezondheid en eventuele aandoeningen of medicijngebruik mee bij een beoordeling.

Met een boven- of onderooglidcorrectie worden overtollige huid en eventueel overtollige vetweefsels verwijderd. Afhangende oogleden behoren tot het verleden en uw zicht wordt verbeterd met het wegnemen van de overtollige huid. Indien gewenst kan een bovenooglidcorrectie gecombineerd worden met een onderooglidcorrectie. Andere combinatiebehandelingen zijn ook mogelijk. Zo wordt regelmatig een correctie van het bovenooglid gecombineerd met een wenkbrauwlift. Dit is echter afhankelijk van uw verwachtingen en de mate waarin de huid van uw oogleden afhangt.

Na de ooglidcorrectie

Door uzelf goed voor te bereiden op een ingreep weet u ongeveer wat u van een ooglidcorrectie voor en na kunt verwachten. Het is goed om te weten dat u er na de ingreep niet echt toonbaar uitziet, omdat uw oogleden gezwollen zijn en rood/blauwe verkleuringen hebben. Hechtingen die niet met oplosbaar hechtdraad zijn aangebracht worden 5 tot 7 dagen na de ingreep door de chirurg verwijderd. De eerste dagen is het noodzakelijk om de oogleden regelmatig te koelen. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen worden op deze manier efficiënt tegengegaan. Voor een goed resultaat zijn er een aantal andere tips die u kunt opvolgen:

 • Houdt uw hoofd zoveel mogelijk rechtop. Slaap de eerste week desgewenst met een extra kussen, hiermee gaat u zwellingen tegen.
 • Belast uw ogen zo min mogelijk. Wees voorzichtig met tillen, bukken en persen.
 • Gebruik tenminste totdat de hechtingen zijn verwijderd geen oogmake-up of mascara.
 • Douchen kan, maar zorg ervoor dat uw oogleden droog blijven.
 • Vermijd de eerste 2 tot 4 weken zoveel mogelijk directe blootstellingen aan het zonlicht en/of andere warmtebronnen zoals een sauna en/of jacuzzi.

Als gevolg van de ingreep en de zwellingen gebeurt het dat u de eerste dagen uw ogen minder goed of niet kunt sluiten. Om het uitdrogen van de ogen te voorkomen, kan de chirurg u verzachtende oogdruppels voorschrijven die u kunt gebruiken. Zodra de zwellingen gaan afnemen worden de resultaten zichtbaar. Van zichtbare littekens is nauwelijks sprake.

Ooglidcorrecties voor en na

Kosten ooglidcorrectie

Een goedkope of betaalbare ooglidcorrectie bij een betrouwbare en ervaren chirurg is zeker mogelijk. Wanneer u kijkt naar de prijs van een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic in Hoofddorp, dan is dat een aangename verrassing. Dutch Clinic heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en bij de kliniek werken uitsluitend ervaren en gespecialiseerde (plastisch)chirurgen. Ooglidcorrecties worden toegepast met behulp van de nieuwste behandelapparatuur en onder plaatselijke verdoving.

> Lees hier alles over de ooglidcorrectie kosten.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom een ooglidcorrectie in Hoofddorp bij Dutch Clinic?

 • Onze ervaren artsen passen de techniek jaarlijks meer dan 500 keer toe.
 • Binnen de kliniek is er meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van ooglidcorrecties.
 • Dutch Clinic werkt met moderne behandelapparatuur.
 • U kunt rekenen op persoonlijke aandacht.
 • In geval van bijwerkingen kunt u de kliniek 24/7 bereiken.
 • Dutch Clinic biedt de beste prijskwaliteitsverhouding van Nederland.
 • Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

Hier komt de inhoud van de toggleMinder vermoeide ogen, hoofdpijn verdwijnt, geen drukkend gevoel op de ogen, beter zicht, pijnloze ingreep, poliklinische ingreep.

Geen of beperkte vergoeding, ongeschiktheid voor de ingreep, resultaat niet direct zichtbaar.

Een ooglidcorrectie in het buitenland is relatief goedkoper, maar als je de reis- en verblijfkosten meerekent dan vallen de totale kosten vaak hoger uit.

Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Ooglidcorrectie Hoofddorp

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een ooglidcorrectie in Hoofddorp?

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com