Ooglaseren herstel

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over ooglaseren herstel? De hersteltijd na een ooglaserbehandeling is kort en kent vrij eenvoudige richtlijnen: rust, tijd, oogdruppels en controles. Afhankelijk van de toegepaste ooglasertechniek gebruikt u enkele weken tot maanden oogdruppels. Oogartsen schrijven verzachtende oogdruppels voor, om de natuurlijke balans van de traanproductie te herstellen. Ooglaseren herstel verloopt bij iedereen in eigen tempo, van bijwerkingen of complicaties is zelden sprake.

Ooglaseren herstel.

Ooglaseren herstel.

Voorspoedig ooglaseren herstel

De hersteltijd na een ooglaserbehandeling is voor iedereen anders en varieert van een dag tot een week. Dit is onder meer afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Daarbij speelt u zelf ook een rol in het herstel. Zowel voor als na een ooglaserbehandeling informeert de oogarts u uitgebreid over hetgeen u wel en juist niet doet na de ingreep. De voorschriften zijn niet gecompliceerd, maar zijn wel van invloed op het uiteindelijke resultaat.

 • Gebruik de voorgeschreven oogdruppels volgens voorschrift van de oogarts.
 • Krijgt u beschermende oogkapjes of een beschermende nachtbril mee? Gebruik deze dan zolang het advies van de oogarts luidt.
 • Voorkom de eerste dagen dat uw ogen nat worden, was uw haren een aantal dagen niet.
 • Gebruik minimaal 2 weken geen oogmake-up en/of mascara.
 • Ga de eerste 2 weken niet zwemmen of naar de sauna.
 • Bescherm uw ogen tijdens het (contact)sporten met een beschermende bril.
 • Neem pas zelfstandig aan het verkeer deel wanneer u scherp ziet.
 • Uw werkzaamheden kunnen in overleg met de oogarts hervat worden. U voelt zelf het beste aan, wanneer u daar toe in staat bent.

De oogarts geeft u zowel oogdruppels als een druppelschema mee. Het is de bedoeling dat u de druppels gebruikt zolang de arts dit adviseert. De druppeltijd verschilt per persoon en wordt onder meer bepaald door de techniek die wordt toegepast. De snelheid waarin uw zicht herstelt is eveneens afhankelijk van het type behandeling. Mensen die de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling laten toepassen hebben vaak na afloop van de ingreep al scherp zicht. Het duurt gemiddeld 48 uur voordat het zicht zich scherp stelt, voordat uw zicht volledig is gestabiliseerd kunnen 6 weken tot 3 maanden verstrijken. Probeer niets te overhaasten en luister naar uw lichaam. Het is goed mogelijk om te lezen, een tijdje naar een beeldscherm of televisie te kijken, maar forceer niets. Geef uw ogen de rust die ze nodig hebben en houdt uzelf aan de voorschriften daarmee verloopt ooglaseren herstel vlot en zonder bijwerkingen.

Risico’s ooglaseren herstel

Na een ooglaserbehandeling kunt u last hebben van droge, geïrriteerde ogen. Om de kans op bijwerkingen en complicaties te verkleinen is het regelmatig druppelen van de ogen van grote invloed. Daarnaast zijn er een aantal punten van aandacht die u tijdens de herstelperiode in acht neemt:

 • Douchen en baden. Een dag na het ooglaseren is douchen toegestaan. Let daarbij op dat u zeker tot een week na de behandeling vermijdt dat er zeep of water in uw ogen komt.
 • Werkhervatting. Het merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling ondergaat, gaat na 2 tot 3 dagen terug aan het werk. Hou bij het plannen van de ingreep rekening met uw werkzaamheden. Iedereen herstelt op eigen manier van de behandeling. De oogarts bespreekt de werkhervatting al tijdens de technische en medische vooronderzoeken. Vaak is de aard van de werkzaamheden hierop van invloed.
 • Sporten en trainen. Na drie dagen kunt u rustige sporten, zoals het gebruik van een hometrainer hervatten. Na een week zijn hardlopen, aerobics en yoga mogelijk. Sporten waarbij een grote inspanning wordt verwacht stelt u 2 tot 4 weken uit. Dit zijn onder meer contactsporten en zwemmen.
 • Reizen of op vakantie gaan. Oogartsen adviseren om niet direct na een ooglaserbehandeling op reis of vakantie te gaan. Uw ogen hebben tijd nodig om te genezen en dit gaat het beste in uw vertrouwde thuisomgeving. Zeker wanneer u te maken heeft met extra controles dan is het beter om een vakantie op een ander moment te plannen. Vliegen na een ooglaserbehandeling komt het resultaat niet ten goede. De atmosfeer in vliegtuigen is droger dan gebruikelijk en dit is van directe invloed op uw ogen.

Het opvolgen van de algemene richtlijnen, komt het ooglaseren herstel ten goede. Iedereen is anders, dus stel de vragen die u heeft altijd aan de oogarts en denk niet dat het allemaal wel goed komt. Ook wanneer u klachten heeft die u voorheen niet had, is het belangrijk om snel contact op te nemen met de arts en eventueel een extra controle toe te laten passen. Meer informatie over een vlotte herstelperiode bespreken de oogartsen van Dutch Clinic graag met u.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider