Knijp reeds aanwezige puistjes niet uit. Het uitknijpen van puistjes zorgt ervoor dat de onderhuidse ontsteking toeneemt en de kans op littekens groter wordt. Ga met acne ook niet onder zonnebank. In het begin kunnen de Uv-stralen een verbeterende werking hebben op de acne, later maken de Uv-stralen uw huid dikker. Dit heeft mee-eters tot gevolg. Reinig uw huid dagelijks met milde verzorgingsproducten.
De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen
Veel huidaandoeningen hebben ingrijpende gevolgen op uw leven. Ze kunnen pijnlijk zijn of ontsierend en daarmee uw zelfvertrouwen ondermijnen. Bij de Dutch Clinic helpen wij u deze aandoeningen aan te pakken met geavanceerde technieken, state-of-the-art apparatuur en zeer ervaren artsen.
Standaard de beste kwaliteit
Een huidaandoening laten behandelen of een ingreep aan uw gezicht laten uitvoeren is niet iets wat u zomaar laat doen. En terecht vinden wij, u mag tenslotte niets minder dan kwaliteit verwachten. Vandaar dat u bij ons standaard kunt rekenen op de beste kwaliteit met uitstekende producten, onze ervaren artsen en op een persoonlijke, hoogstaande service. U mag ons dus altijd bellen met al uw vragen. Wilt u nu alvast het een en ander weten? Dan vindt u uw antwoord misschien hier al bij de veelgestelde vragen.
Wat kost een behandeling bij de Dutch Clinic?
Elke behandeling is verschillend en geheel afgestemd de aandoening die u heeft of op het product dat wordt verbruikt. U krijgt dus altijd de beste kwaliteit en betaalt slechts voor dat wat voor u wordt gedaan of gebruikt. Meer informatie hierover vindt u op onze website onder Tarieven. Of neem contact op voor een persoonlijk consult.
Kan ik zonder verwijzing een huidaandoening laten behandelen?
Ja dat kan. Heeft u echter geen verwijzing, dan is het afhankelijk van het type huidaandoening en de mate waarin u verzekerd bent, of uw verzekeraar het vergoedt. U kunt altijd eerst bij ons in een eerste consult vragen welke behandeling nodig is waarna u bij uw verzekeraar kunt checken of uw polis dat dekt.
Wat kost een behandeling aan een huidaandoening?
Dit verschilt per huidaandoening en het aantal behandelingen dat nodig is. Boekt u eerst een gratis, persoonlijk consult dan kunnen onze artsen uw huid beoordelen en u meer vertellen over de mogelijke behandeling en de daarbij behorende kosten.
Hoe lang moet ik wachten voordat ik bij de Dutch Clinic een behandeling aan een huidaandoening kan laten uitvoeren?
U kunt bij ons altijd binnen een week terecht. Afhankelijk van de behandelmethode is het soms zelfs al mogelijk om direct na het eerste consult de behandeling te laten uitvoeren.
Wat als ik niet zeker weet wat mijn huidaandoening is?
Voordat een behandeling wordt gestart of zelfs maar geadviseerd, heeft u altijd eerst een vrijblijvend consult met een van onze artsen. Deze beoordeelt uw huid, de aandoening en uw conditie. U weet daardoor precies wat uw huidaandoening is.
Hoe weet ik welke behandeling het beste is?
Na een eerste consult adviseert uw arts u welke behandeling het beste is voor uw huid en de aandoening die u heeft.
Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?
Dit verschilt per aandoening.
Hoe lang is het resultaat van een behandeling zichtbaar?
Dit is afhankelijk van het type behandeling, hoe vaak de behandeling is herhaald en de aard van de aandoening.
Wat moet ik voor de behandeling doen?
Dit verschilt per behandeling. Uw arts zal u hier in ieder geval over inlichten. Of lees onze algemene richtlijnen hierover. Twijfelt u nog? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wat mag ik na een behandeling wel of juist niet doen?
Dit verschilt per behandeling. Uw arts zal u hier in ieder geval over inlichten. Of lees onze algemene richtlijnen hierover. Twijfelt u nog? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wordt de behandeling van een huidaandoening vergoed?
Dit verschilt per verzekeraar en per verzekering. In sommige gevallen worden behandelingen wel vergoed, zoals bijvoorbeeld bij het verwijderen van sommige pigmentvlekken. Om zeker te zijn of uw behandeling vergoed wordt, adviseren wij u om met dit bij uw verzekeraar na te vragen.
Wat kosten injectables?
Een indicatie van de prijzen van behandelingen met injectables vindt u op onze site. Wat het exact voor u zal kosten is afhankelijk van het aantal zones dat we moeten behandelen. Dit bepaalt immers de hoeveelheid van het product dat gebruikt wordt. Bij de Dutch Clinic betaalt u namelijk geen standaard tarieven maar slechts voor het verbruikte product. Op deze manier garanderen we u de beste kwaliteit tegen de meest eerlijke prijs.
Wat kost een filler?
Een indicatie van de prijzen van filler-behandelingen staat op onze site. Wat u precies zal moeten betalen is afhankelijk van de hoeveelheid milliliters die we zullen gebruiken. Zo zal een kleine lijn minder filler nodig hebben dan een hele kaak of wangen. De kosten die wij u in rekening brengen zijn nooit standaard tarieven maar een vergoeding voor het gebruikte product. U weet bij ons dus zeker dat u de beste kwaliteit ontvangt voor een eerlijke prijs.
Plaatsen jullie ook permanente fillers?
Nee. Permanente fillers zijn verboden in Nederland en worden dus ook niet door de Dutch Clinic geplaatst.
Ik heb al een permanente filler laten plaatsen, kan ik dan nog bij jullie een tijdelijke filler laten plaatsen?
Nee, als er al een permanente filler geplaatst is, voeren wij geen cosmetische behandelingen met fillers, draadlift of injectables meer uit.
Is het altijd een arts die de behandeling uitvoert?
Ja, u bent bij ons altijd onder behandeling van ervaren artsen. En de arts die bij u de intake en het eerste consult doet, is ook de behandelend arts.
Hoe lang blijft het effect van een rimpelbehandeling zichtbaar?
Dat verschilt van de plek waarop de behandeling wordt uitgevoerd, de huidconditie voor de behandeling en hoe vaak u al een filler of draadlift heeft gebruikt. Hoe vaker u het namelijk laat plaatsen, des te langer het effect blijft.
Wat als de injectables behandeling niet werkt?
Gemiddeld 2% van de mensen die zich met injectables laten behandelen, reageert niet op deze injectable. Dit kan niet vooraf worden voorzien en is dan ook geen grond voor klachten.
Behoud ik wel een natuurlijke uitdrukking in mijn gezicht?
Jazeker. Wij willen uw gezicht en uitdrukking verbeteren zonder het te veranderen. Dus wij spuiten niet zoveel filler of inectables dat u uw gezicht niet meer kunt bewegen. U behoudt uw natuurlijke uitstraling maar dan jonger en frisser.
Wie bepaalt wat voor behandeling ik krijg?
Dat is afhankelijk van de conditie van uw huid en de plek waar de verbetering gewenst is. Uw arts zal u hierover persoonlijk adviseren.
Vergoeden zorgverzekeraars de cosmetische behandeling?
Dit is afhankelijk van uw verzekeraar maar doorgaans worden cosmetische behandelingen niet vergoed.
Acne veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over acne. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wat is acne?
De medische term voor (jeugd)puistjes is acne vulgaris. Vrijwel zonder uitzondering krijgt iedereen te maken met puistjes of acne. Waar het bij de een bij een paar puistjes blijft, heeft iemand anders last van een uitgebreide huidaandoening die het zelfvertrouwen een behoorlijke deuk kan bezorgen. Waar de meeste mensen tijdens de puberteit last hebben van acne, kan de huidaandoening ook op volwassen leeftijd voorkomen.
2. Krijgt iedereen acne?
Acne is een aandoening die veel voorkomt. Ruim 85% van de mensen tussen 12 en 24 jaar heeft een vorm van acne. Waar acne bij meisjes relatief vaak voorkomt tussen hun 14e en 18e jaar, is dit bij jongens tussen 16 en 19. Overigens geldt zowel bij meisjes als jongens dat de acne voor het 25e jaar doorgaans is verdwenen. Helaas komt het voor dat acne zich soms ook op latere leeftijd voordoet. Op dat moment heeft acne een grotere impact op het dagelijkse leven, en ontstaan sneller angst- en schaamtegevoelens.
4. Hoe ontstaat acne?
4. Wanneer is een haartransplantatie geen geschikte oplossing?
Tijdelijke haaruitval wordt niet met een haartransplantatie behandeld. Is het haarverlies te ver gevorderd, waardoor er niet genoeg donorhaar aanwezig is, dan wordt de ingreep ook niet geadviseerd. Succes kan dan niet worden gegarandeerd. Mensen die bekend zijn met diabetes, hart- en vaataandoeningen en/of bepaalde auto-immuunziekten komen pas na uitvoerig overleg met behandelend specialisten soms in aanmerking voor een haartransplantatie.
5. Klopt het dat acne door verkeerde voeding wordt veroorzaakt?
Ten onrechte wordt vaak gedacht dat acne veroorzaakt wordt door het eten van fast food en vet eten. Dit is echter nooit wetenschappelijk aangetoond en/of bewezen. Dit evenmin als het feit dat een voedselallergie van invloed zou zijn op het ontstaan van acne.
6. Wat is acne conglobata?
Naast acne vulgaris zijn er vormen van acne die een ander beloop hebben. Acne conglobata is een ernstige vorm van acne die hoofdzakelijk mannen treft. De huidaandoening is ook na het 20e levensjaar nog lang aanwezig. Acne conglobata gaat gepaard met hevige ontstekingen. Deze vorm kenmerkt zich door grote onderhuidse knobbels, abcessen en dubbelcomedonen. Vaak blijven littekens achter op de plaatsen die door de acne zijn aangedaan.
7. Wat is acne ectopica?
Een andere variant van acne vulgaris, is acne ectopica. De acne komt op eerdere ongewone plaatsen tot uiting en wordt voornamelijk gezien op de billen, de liezen en in de oksels. De huidaandoening gaat samen met terugkerende ontstekingen die ook lichamelijke ongemakken kunnen veroorzaken. In tegenstelling tot acne vulgaris, komt deze vorm van acne meestal voor na het 20e levensjaar.
8. Kan het kwaad om puistjes uit te knijpen?
Het uitknijpen of open drukken van puistjes kan littekenvorming tot gevolg hebben. Wat veel mensen zich niet of onvoldoende beseffen is dat het uitknijpen van puistjes de onderliggende ontsteking alleen maar erger maakt. Probeer puistjes daarom zoveel mogelijk met rust te laten en daar waar nodig of gewenst te camoufleren.
9. Wat zijn normale plaatsen voor acne?
Acne komt helaas niet alleen in het gezicht voor, maar op alle plaatsen waar zich talgklieren bevinden. Veel voorkomende plaatsen van acne zijn de schouders, de borst, de hals, de rug en de nek. Daarnaast kan acne zich voordoen op de billen en de bovenarmen.
10. Hoe kan acne worden gediagnosticeerd?
Acne is een eenvoudig te herkennen en vast te stellen huidaandoening. Een arts kan de diagnose stellen op basis van de zichtbare afwijkingen. Slechts in zeldzame gevallen wordt een aanvullend onderzoek voorgesteld en/of toegepast. Aan de hand van het aantal pukkels of puistjes kan acne worden beoordeeld als mild, matig of ernstig. Bij het beoordelen van de ernst van de acne, bekijkt een arts ook de eventuele aanwezigheid van acnelittekens.
11. Hoe kan acne het beste behandeld worden?
De behandelmogelijkheden voor acne zijn tegenwoordig goed toegankelijk. Het blijft echter een huidaandoening die niet van de een op de andere dag is verdwenen. Behandelingen richten zich erop de acne rustig te krijgen, een standaardbehandeling is niet voorhanden. Behandelmogelijkheden worden bepaald aan de hand van de ontstekingsverschijnselen, de lichamelijke klachten, uw leeftijd en geslacht en de ernst van de aandoening. Zo kan er gekozen worden voor het gebruik van bepaalde antibiotica, maar kan ook een behandeling als een chemische peeling helpt acnelittekens te verminderen.
12. Kan ik zelf iets doen om acne te verminderen?
13. Kan acne vanzelf overgaan?
Bij het merendeel van de mannen en vrouwen met acne betreft het een onschuldige huidaandoening, die na een aantal (puber)jaren vanzelf afneemt en verdwijnt. Als er sprake is van ernstige vormen van acne kan de aandoening ook na het 25e jaar actief blijven en betreft het een chronische aandoening waar regelmatige behandelingen voor nodig zijn. Deze vormen van acne kunnen helaas, nog, niet worden genezen. Wel is de aandoening met de juiste behandeling onder controle te houden.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp