Tricopigmentatie

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Heeft u last van dun behaarde of kale gebieden op het hoofd? Dan bestaan er verschillende behandelingen om hier iets aan te doen. De tricopigmentatie behandeling is een behandeling die steeds meer mensen ondergaan. Naast deze behandeling kunt u uiteraard ook kiezen voor diverse andere behandelingen om haaruitval tegen te gaan. Denk hierbij aan:

  • Haartransplantatie
  • Haarwerken of pruiken
  • Haargroeimiddelen
  • Mesotherapie tegen haaruitval

Deze verschillende behandelingen kennen ieder zo hun voor- en nadelen. Het is belangrijk dat u alles weet over de verschillende behandelingen tegen haaruitval, voordat u een definitieve keuze maakt. Sommige mensen kiezen ook voor een combinatie van deze behandelingen.

Tricopigmentatie.

Tricopigmentatie.

Hoe gaat de tricopigmentatie behandeling in zijn werk?

Als mensen kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling, is het belangrijk u zich er bewust van bent dat u het haar de rest van uw leven kort moet blijven scheren. Dit kun u doen met een scheermes of tondeuse. Daarom wordt deze behandeling vaak de ‘shaven look’ of geschoren look genoemd. Het haar is dan gemillimeterd en ziet er dankzij de tricopigmentatie behandeling weer mooi en vol uit. Het is net alsof u nog een volle bos haar heeft en er bewust voor kiest om het haar kort te scheren.

In Nederland bestaan diverse klinieken die deze behandeling aanbieden. De verschillende klinieken werken doorgaans met permanente pigmenten of semi-permanente pigmenten. Het verschil van deze pigmenten is hoe snel deze weer verdwijnen. Meestal wordt er gekozen voor permanente pigmenten, waarbij de resultaten altijd zichtbaar blijven, maar meestal na een aantal jaar een zogenaamde touch-up behandeling nodig heeft.

De micro haar pigmentatie behandeling wordt uitgevoerd met speciaal hiervoor ontwikkeld materiaal en de fijnste naalden. De naalden moeten zo fijn zijn, dat het lijkt alsof er haartjes worden nagebootst. De kleur van het pigment kan door de MHP specialist worden samengesteld aan de hand van de kleur van uw huid en haar. Hoe donkerder uw huid en haar, hoe donkerder het pigment zal zijn dat wordt ingebracht in de hoofdhuid. Voor deze ingreep is onder andere de haarlijn zeer bepalend voor het eindresultaat. Het is van essentieel belang dat de desbetreffende kliniek en behandelaar ervaring heeft met het ontwikkelen van een natuurlijke haarlijn. Kijk daarom altijd eerst goed naar diverse tricopigmentatie voor en na foto’s van de klinieken die deze behandeling aanbieden. Door goed naar dit fotomateriaal te kijken en dit te bestuderen, krijgt u een beter beeld van het resultaat dat u van de behandeling bij uzelf kunt verwachten.

De MHP behandeling en het resultaat hiervan is het beste zichtbaar na 3 behandelingen. Iedere behandeling duurt meestal zo’n 4 tot 8 uur, waarbij de laatste behandeling de kortste behandeling is. Tussen iedere behandeling zit zo’n 4 tot 6 weken.

Wat kunt u verwachten van de tricopigmentatie behandeling?

De meeste mensen komen in aanmerking voor een micro haar pigmentatie behandeling. Let op dat niet iedereen de rest van zijn leven gemillimeterd haar wilt hebben. Het is daarom wel heel belangrijk dat u zich hier bewust van bent. Als u uw haar in de toekomst wilt laten groeien, is het vaak beter om te kiezen voor een haartransplantatie of andere behandeling. De MHP behandeling kan zowel worden toegepast bij een donkere huid als een lichte huid. De kleur van het gebruikte pigment wordt aangepast aan de hand van de haarkleur en huidskleur.

Haartransplantatie of tricopigmentatie?

Een haartransplantatie is een behandeling waarbij uw eigen haar getransplanteerd wordt vanaf de achterkant van het hoofd naar bijvoorbeeld de inhammen. Bij micro haar pigmentatie worden haarstoppels nagebootst. Als u twijfelt tussen deze twee behandelingen, is het belangrijk dat u zich bewust bent van de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen. Wilt u het haar in de toekomst laten groeien? Dan is een haartransplantatie waarschijnlijk de beste oplossing. Heeft u onvoldoende donorhaar voor een mooi resultaat? Dan is de tricopigmentatie behandeling waarschijnlijk weer een betere oplossing. Om zeker te zijn van uw zaak en dat u de goede keuze maakt, is het vaak verstandig om bij minimaal twee klinieken op consult te gaan. Op deze manier kunt u beter beoordelen wat bij u past. Een bekende specialist op dit gebied is de MHP kliniek in Den Haag, zij hebben veel interessante informatie over tricopigmentatie. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken.

Verschillende namen voor de tricopigmentatie behandeling

Indien er wordt gesproken over tricopigmentatie, worden er regelmatig diverse termen door elkaar gebruikt. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn. De meest voorkomende namen voor deze behandeling zijn:

  • Micro haar pigmentatie
  • Tricopigmentatie
  • Haar tattoo of haar tatoeage
  • Haar op hoofd tatoeëren
  • Medische tatoeage

Meestal wordt dezelfde behandeling bedoeld. Houd er wel rekening mee dat de gebruikte apparatuur, pigmenten en techniek per kliniek verschillen. Daardoor verschilt het resultaat van de MHP behandeling ook sterk per kliniek.

Tricopigmentatie behandeling voor littekens

Heeft u een litteken dat ontstaan is door een haartransplantatie of door bijvoorbeeld een ongeluk? De micro haar pigmentatie behandeling is ook zeer geschikt voor de behandeling van littekens. Tricopigmentatie littekenbehandeling wordt door steeds meer klinieken toegepast. Let op dat slechts enkele klinieken hierin gespecialiseerd zijn en dat dit zeer doorslaggevend is voor het uiteindelijke resultaat. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com