Steunkousen bij spataderen

Spataderen zorgen naast cosmetische ook vaak voor fysieke klachten. Heeft u die klachten dan is het dragen van steunkousen, of compressiekousen, een optie. Met deze kousen verdwijnen de spataderen vanzelfsprekend niet, maar ze kunnen wel voor een verlichting van de klachten zorgen.

Vermoeide, pijnlijke benen

Als de kleppen in de aderen niet goed functioneren, stroomt het bloed terug waardoor de druk in de aderen toeneemt en de aderen uitzetten. Dit zorgt voor vermoeide en pijnlijke benen wat naarmate u langer spataderen heeft, erger kan worden. Ook kan deze slechte doorbloeding andere klachten veroorzaken.

Compressiekousen of steunkousen

Steunkousen of compressiekousen brengen van buitenaf extra druk aan op uw benen waardoor het bloed niet of minder snel terugloopt. De druk in de aderen loopt dus niet op waardoor de klachten niet verergeren en zelfs minder kunnen worden.

Wanneer steun- of compressiekousen?

Het dragen van steun- ofwel compressiekousen wordt ook geadviseerd aan mensen die veel staan, bij zwangerschap of verre reizen waar mensen langdurig bij moeten zitten. Door deze kousen wordt de druk in de benen verminderd waardoor klachten kunnen uitblijven en het risico op spataderen vermindert.

Oplossing voor spataderen

Wie zich met spataderen vooral stoort aan het cosmetische aspect, vindt in steunkousen geen oplossing. Sowieso zijn steunkousen alleen bedoeld om erger te voorkomen of om klachten van spataderen te verminderen. Een effectieve aanpak van spataderen waarbij de klachten worden weggenomen en de benen weer mooi en toonbaar worden, is een spataderbehandeling.

Meer weten over een behandeling aan spataderen?

Bij de Dutch Clinic kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden van een spataderbehandeling. Hiervoor ondergaat u eerst een poliklinische evaluatie en onderzoek. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan adviseren we u een behandeling aan spataderen. Wilt u daar meer over weten of een afspraak hiervoor boeken? Neem dan contact met ons op.