Spataderbehandelingen

Met een spataderbehandeling komt u van die ontsierende aderen op uw benen af, vermindert u klachten én voorkomt u mogelijke complicaties en ernstiger aandoeningen. Genoeg redenen dus om de spataderen te laten behandelen, ook als ze nu nog geen klachten geven of nog niet heel erg lijken.

Wat zijn de voordelen van een spataderbehandeling bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 1.500 spataderbehandelingen uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Mooier resultaat en lichtere ingreep

Voorheen waren spataderbehandelingen vaak ingrijpend en hadden een lang herstelproces. Die methodes zijn echter al lang achterhaald en nu gebruiken we zeer verbeterde technieken waardoor de ingreep lichter en het resultaat mooier is.

Behandelmethodes bij spataderen

Bij de Dutch Clinic werken we met diverse behandelmethodes bij spataderen die we inzetten al naar gelang de uitkomst van het evaluatieonderzoek:

Sclerocompressie-therapie

Heeft u kleine zichtbare spataderen, dan kan de sclerocompressie-therapie toegepast worden. Dit is een ‘spuitbehandeling’ waarbij een stofje (sclerosant) in de ader gespoten wordt. Hierdoor beschadigt de binnenbekleding van de ader en stolt die dicht. Het lichaam ruimt vervolgens zelf die ader op zodat het niet meer zichtbaar is. In onze kliniek maken we gebruik van een speciaal licht om de aders beter zichtbaar te maken zodat we het optimale resultaat kunnen bereiken.

Convolutectomie

Zijn de spataderen te groot om met de sclerocompressie-therapie te behandelen, dan passen we de convolutectomie toe. Hierbij wordt de spatader verwijderd via kleine incisies. Vanzelfsprekend gebeurt dit onder lokale verdoving.

Laserbehandeling

Uit het Duplexonderzoek kan blijken dat een oppervlakkige ader lekkende klepjes heeft. Als dat zo is, dan bestaat de behandeling uit het dichtschroeien van die lekkende ader. Dit gebeurt met een laserbehandeling waarbij een laserkatheter in de ader wordt gebracht. Ook deze behandeling gebeurt onder lokale verdoving.

Voordelen van spataderbehandelingen

Het voordeel van de technieken die wij voor spataderbehandelingen gebruiken, is de minimale belasting voor het lichaam. Er is immers geen operatie nodig en alle behandelingen kunnen poliklinisch onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Hierdoor is de hersteltijd veel korter en zijn er nauwelijks tot geen zichtbare littekens na de behandeling.

Welke behandeling voor bij uw spataderen?

Welke behandeling we bij u kunnen toepassen of welke combinatie van behandelingen voor de aanpak van uw spataderen nodig is, bepalen we na het onderzoek. Daarna leggen we u de voorgestelde aanpak uit via een behandelplan en zetten we de opties met kosten in een heldere offerte op een rij. Als u ook wilt weten wat uw opties zijn in spataderbehandelingen, dan kunt u altijd een afspraak bij ons maken voor een eerste onderzoek.