Klachten van spataderen

Spataderen geven niet altijd meteen klachten maar worden vrijwel wel altijd als vervelend en ontsierend ervaren. Met een spataderbehandeling worden deze klachten effectief aangepakt.

Als u spataderen niet behandelt

Bij beginnende spataderen of kleine spataderen zijn er niet altijd lichamelijke klachten maar die kunnen later of bij grotere spataderen wel ontstaan. Het niet behandelen van spataderen kan er dus toe leiden dat de klachten verergeren, de spataderen groter worden of toenemen.

Meest voorkomende klachten

De meest voorkomende klachten van spataderen zijn zware en/of vermoeide benen. Maar ook jeuk of een branderig gevoel aan de benen komt vaak voor net als een tintelend gevoel dat veelal ’s nachts opspeelt. En natuurlijk is er het cosmetische aspect omdat, veelal vrouwen, hun benen niet mooi vinden met spataderen.

Aandoeningen bij spataderen

De klachten van spataderen kunnen in de loop der tijd verergeren. Worden ze niet behandeld, dan is het mogelijk dat een of meer van de volgende aandoeningen ontstaan:

  • Ontstekingen van de spatader
  • Open been
  • Huidafwijkingen

Ook gezonde benen na een spataderbehandeling?

In hoeverre u last heeft van de klachten die spataderen veroorzaken, verschilt natuurlijk per persoon. Toch is het belangrijk om de impact van spataderen op de lange termijn niet te onderschatten. Daarom is het altijd aan te bevelen om een spataderbehandeling te overwegen zodat uw benen langer goed en gezond blijven. In onze kliniek kunt u terecht met al uw vragen over spataderbehandelingen maar ook al voor een poliklinische evaluatie met daarbij aanvullend onderzoek. In dat geval weet u na het onderzoek al meteen wat de mogelijke behandelingen zijn en wat dat voor u betekent.