Spataderbehandeling Zaandam

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Zaandam en omstreken? Varices, zoals spataderen ook genoemd worden, ontstaan doordat de kleppen in uw ader niet voldoende functioneren. Bloed stroomt minder goed, met pijnlijke benen en kuiten als gevolg. Waar spataderen meestal als storend gezien en ervaren worden, kan er wel degelijk een medische noodzaak zijn om de spataderen te behandelen. Een veel toegepaste spataderbehandeling in Zaandam en omgeving is de laserbehandeling.

Spataderbehandeling Zaandam.

Spataderbehandeling Zaandam.

Lasertherapie als spataderbehandeling

De lasertechniek is een belangrijke verbetering van bestaande chirurgische spataderbehandelingen. De techniek kan bij zowel bij grote als complexe spataderen toegepast worden en biedt een perfect alternatief voor de bekende stripbehandeling. De lasertechniek maakt het overbodig om zonder een lange incisie in het been te maken de ader te verwijderen. De ader die verwijderd wordt, wordt vooraanvang van de spataderbehandeling in Zaandam en omstreken eerst afgetekend op het been. Via een kleine incisie, in de lies of knieholte, wordt de laserdraad in het bloedvat aangebracht. De warmte en energie die vrijkomen, schroeien het bloedvat dicht. De gezonde aderen ondervinden hiervan geen nadelige effecten. Met het uitsluiten van de spatader zal het bloed dat terugstroomt de oorspronkelijke weg richting het hart volgen. De behandelde ader wordt door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Voordelen laserbehandeling bij spataderen

Waar het bij traditionele chirurgische spataderbehandelingen gewoon was om de ingreep onder narcose uit te voeren, is dat tegenwoordig niet langer nodig. Ook de laserbehandeling wordt met een plaatselijke verdoving veilig en vlot toegepast. Het laten laseren van spataderen is een nagenoeg pijnloze behandeling. Alleen het zetten van de injecties bij het verdoven kan als lichtpijnlijk ervaren worden. Het aanbrengen van de laserdraad en het laseren van de spatader verlopen pijnloos. Na de behandeling kunt u kortdurend een tintelend gevoel in het behandelde been voelen. Dit gevoel neemt vanzelf af. Wanneer de behandeling wordt afgerond, kunt u na een controle door de behandelend arts dezelfde dag de kliniek verlaten. De laserbehandeling is veilig en, mits uitgevoerd door een ervaren arts, is er van littekens geen sprake. Het herstel verloopt vlot en van bijwerkingen of complicaties is zelden sprake.

Herstel spataderbehandeling in Zaandam en omstreken

Direct na de spataderbehandeling draagt u een elastische steunkous. Het is de bedoeling om veel te lopen. Eventuele napijn kan met een pijnstiller als paracetamol verminderd worden. De resultaten worden in de loop van een aantal weken zichtbaar. Eventueel kan dan geadviseerd worden om achtergebleven zichtbare adertjes alsnog te verwijderen. Dit verschilt van per persoon tot persoon en hangt sterk af van de omvang van de oorspronkelijke spataderen. Complicaties of bijwerkingen worden dankzij de verfijnde lasertechniek zelden gezien. Algemene bijwerkingen die zich na iedere medische ingreep voor kunnen doen zijn nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing, tijdelijke gevoelloosheid van het behandelde gebied en/of allergische reacties. Om de laserbehandeling uit te kunnen voeren, worden slechts minuscule incisies gemaakt. Dit maakt de kans op bijwerkingen gering.

Blijvende resultaten spataderbehandeling

Resultaten worden geleidelijk aan zichtbaar. Het behandelen van spataderen neemt ook de lichamelijke klachten weg. U heeft na een spataderbehandeling niet langer last van vermoeide, pijnlijke benen en opgezette enkels. De behandelde en verwijderde spataderen komen niet terug. Afhankelijk van uw levensstijl kunnen na verloop van jaren wel nieuwe spataderen tot ontwikkeling komen. U kunt de kans op nieuwe spataderen verkleinen door:

  • Bij een staand en/of zittend beroep regelmatig van houding te wisselen. Het heen en weer bewegen van de voeten en het ronddraaien van uw enkels is een goede stimulans voor de kuitspierpomp.
  • Sport en beweeg regelmatig. U hoeft niet intensief te sporten, maar met plezier wandelen, fietsen en/of zwemmen zijn goed voor de doorbloeding van uw lichaam.
  • Zit u vaak lang aaneengesloten perioden? Probeer dan de benen iets hoger te leggen.
  • Vermijd gewichtstoename.

Vergoeding spataderbehandeling in Zaandam en omstreken

Een spataderbehandeling kan vanuit de basisverzekering vergoed worden, als de behandeling op basis van een medische indicatie wordt ondergaan. Spataderen zijn verdeeld in categorieën, C0 t/m C6. Van spataderen vanaf klasse C3 worden de behandelkosten vergoed. Overigens hangt de vergoeding af van het soort spataderbehandeling dat wordt toegepast en de kliniek waar de ingreep wordt uitgevoerd. Zorgverzekeraars hebben vaak contracten afgesloten met meerdere behandelcentra. Vergoeding van de kosten wordt gegeven indien de behandeling bij een gecontracteerde behandelaar plaatsvindt. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Meer weten over spataderbehandelingen

Heeft u een spatader die u wilt laten behandelen? Dutch Clinic in Hoofddorp biedt onder andere de lasertechniek aan als spataderbehandeling. U kunt bij ons zowel terecht voor medische als cosmetische spataderbehandelingen. Meer informatie krijgt u tijdens een persoonlijk consult bij een van onze artsen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com