Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Overweegt u een spataderbehandeling in Uithoorn en omgeving? Spataderen zijn niet fijn en vaak ook helemaal niet mooi. Spataderen kunnen ook pijnlijk zijn en andere lichamelijke klachten veroorzaken. Soms kunt u de ongemakken verlichten door het aanpassen van uw levenswijze. Vaker is het noodzakelijk om een spataderbehandeling in Uithoorn en omgeving toe te laten passen. Welke behandelmethode dat is, hangt af van de omvang en complexiteit van de spatader die behandeld wordt.
Effectieve behandeling van spataderen
Vindt u het, door spataderen, vervelend om in de zomermaanden met blote benen te lopen? Veroorzaakt een spatader ongemakken zoals vermoeide benen, zware benen of benen die u gedurende de nacht moeilijk stil kunt houden? Dan is het goed om te weten dat spataderen op uiteenlopende manier behandeld kunnen worden. Is er sprake van complexe, grote spataderen waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn? De arts zal eerst de grote hoofdader verwijderen en vervolgens de achtergebleven vertakkingen. Na een eerste onderzoek, waarbij de spatader in beeld wordt gebracht, ontvangt u een persoonlijk behandelplan. Aangezien spataderen zowel in vorm als afmeting kunnen verschillen, variëren ook de voorgestelde behandeltechnieken. De arts stelt de behandeling voor die bij u naar verwachting het beste resultaat heeft. Waarop wordt de techniek gebaseerd? Aan de spataderbehandeling in Uithoorn en omgeving gaat een vooronderzoek vooraf. Hiermee wordt enerzijds de structuur van de spatader bekeken en gelijktijdig worden eventuele medische problemen uitgesloten. De uitslag van het onderzoek, met onder meer een Doppler-Duplex onderzoek, bepaald de mogelijkheden. Valt uw spataderbehandeling onder of binnen het verzekerde traject dan worden de kosten, deels, vergoed door de zorgverzekering.
Techniek spataderbehandeling in Uithoorn en omgeving
De techniek die wordt toegepast, hangt af van het soort spatader dat bij u wordt behandeld. De meest gebruikte spataderbehandelingen zijn:
- Sclerocompressie therapie. Deze techniek is geschikt voor kleine spataderen of als nabehandeling van een laserbehandeling. De spatader wordt behandeld door een vloeistof in te spuiten die de vaatwanden beschadigd en met elkaar verkleeft. Door na de behandeling een goede steunkous te dragen, zal de behandelde ader verschrompelen. Na de behandeling kunt u de spatader nog enige tijd zien en voelen. Uw lichaam breekt de spatader op natuurlijke wijze af.
- Laserbehandeling. Bij middelgrote tot grote spataderen is de lasermethode een minder ingrijpende behandeling dan de traditionele stripbehandeling. Tijdens een laserbehandeling wordt via kleine incisies een dunne laserdraad in de spatader ingebracht. De warmte en energie die vrijkomen schroeien het bloedvat dicht. Uw lichaam ruimt de behandelde spatader vanzelf op. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en u kunt binnen een paar dagen terug aan het werk.
- Convolutectomie. Grote, oppervlakkige spataderen kunnen met behulp van convolutectomie verwijderd worden. De arts tekent de spatader af op uw been, waarna het been plaatselijk wordt verdoofd. Via minuscule incisies worden haaknaaldjes in de spatader gedaan. De arts verwijderd de ader stukje voor stukje. Hechten is naderhand niet nodig. De plaatsen van de incisies worden met hechtpleisters gedicht. Van littekenvorming is nauwelijks sprake.
Een spataderbehandeling in Uithoorn en omgeving gebeurt poliklinisch. Vrijwel direct na de ingreep kunt u weer naar huis. Omdat u zelf niet mag rijden, is het verstandig om een bekende mee te nemen zodat u veilig thuis komt. Afhankelijk van het soort behandeltechniek die bij u wordt toegepast kan gekozen worden voor een plaatselijke verdoving. Het inspuiten hiervan kan als pijnlijk ervaren worden. De spataderbehandeling zelf duurt niet lang. Meestal neemt de ingreep zelf niet langer dan 30 tot 60 minuten in beslag. U kunt tijdens de ingreep, indien gewenst, meekijken. Ziet u liever niet wat er gebeurt? Dan kunt u naar boven kijken of een gesprekje voeren met een van de assistenten. Wilt u tijdens de spataderbehandeling naar muziek te luisteren? Geef dit aan voor de ingreep, dan wordt hier rekening mee gehouden. Na een spataderbehandeling wordt het dragen van steunkousen aangeraden. De druk en ondersteuning zijn van invloed op het herstel. Hoe lang u de kous het beste draagt, bespreekt de arts met u.
Veilige en efficiënte spataderbehandeling
Bent u op zoek naar een arts met ervaring op het gebied van spataderbehandelingen? Ook als u woonachtig bent in de omgeving van Uithoorn, bent u van harte welkom bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Onze artsen passen de verschillende technieken wekelijks met succes toe. Wilt u meer weten over de spataderbehandeling die bij u past? Maak dan een afspraak voor een consult en spataderonderzoek. Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033, maar u kunt ook het contactformulier in vullen.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp