Spataderbehandeling Purmerend

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving? Niet alle spataderen hebben behandeling nodig. De spataderen die behandeld worden, kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de ader wordt een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving voorgesteld. Dichtspuiten, verwijderen door middel van kleine incisies of een laserbehandeling. Moderne behandeltechnieken, maken een efficiënte behandeling mogelijk en hebben prima resultaten tot gevolg.

Spataderbehandeling Purmerend.

Spataderbehandeling Purmerend.

Grote en kleine spataderen

Heeft u kleine spataderen? Dan wordt voor een minder ingrijpende spataderbehandeling gekozen. Grote spataderen worden doorgaans eerst behandeld, daarna kunnen de kleine vertakkingen en haarvaatjes verwijderd worden. Kleine spataderen kunnen met behulp van compressietherapie ondersteunt worden. De steunkous bevorderd de terugstroming van het bloed uit het been en verminderd de klachten van bestaande spataderen. Een veelgebruikte spataderbehandeling in Purmerend en omgeving is de combinatie van scleroseren en compressietherapie. De behandeling die ook wel sclerocompressie therapie wordt genoemd, werkt op basis van een vloeistof die in de spatader wordt gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de vaatwanden met elkaar verkleven. Door direct na de behandeling een steunkous te dragen wordt de spatader op natuurlijke wijze afgebroken. Heeft u grotere spataderen? Dan kan ook een convolutectomie worden toegepast. Via kleine incisies worden haaknaaldjes in de spatader gebracht, door aan de naaldjes te trekken wordt de ader verwijderd. Na afloop wordt het been met een stevig drukverband verbonden. Het gebruik van een steunkous wordt geadviseerd, nadat het verbrand is verwijderd.

Lasertherapie bij spataderen

De voorbije jaren is de mogelijkheid om een spatader door middel van een laserbehandeling te behandelen verbeterd. Via een incisie in de lies of knie wordt een laserdraad in de stamader gebracht. De warmte en energie die bij de laserbehandeling vrijkomen zorgen ervoor dat de spatader dichtschroeit. Na een laserbehandeling is het dragen van een steunkous noodzakelijk. De laserbehandeling is nauwelijks invasief en van zichtbare littekens is geen sprake. Mensen die een spatader laten behandelen door middel van de lasertechniek, kunnen hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten vlot hervatten.

Complicaties spataderbehandeling in Purmerend en omgeving

Een spataderbehandeling is veilig en kent een uiterst kleine kans op risico’s en complicaties. Afhankelijk van de gekozen behandeltechniek kunnen zich soms aderontstekingen ontwikkelen. Daarnaast kunt u na een spataderbehandeling last hebben van nabloedingen, blauwe plekken, huidverkleuringen en onderhuidse knobbeltjes. De afwijkingen zijn vrijwel altijd tijdelijk en nemen in de weken en maanden die volgen langzaam af. Ernstige complicaties zoals trombose of een longembolie doen zich uiterst zeldzaam voor. Houdt u na een spataderbehandeling last van onverklaarbare klachten? Neem dan altijd contact op met de behandelend arts.

Resultaten en vooruitzichten

Met een spataderbehandeling worden spataderen verwijderd. De behandeling is afhankelijk van de omvang en oorzaak van de vaatproblemen welke u heeft. Hoe lang het duurt voordat een nieuwe spatader zich ontwikkelt, verschilt van persoon tot persoon. Zo kunt u jarenlang geen hinder ondervinden, terwijl iemand anders al vrij snel te maken heeft met nieuwe spataderen. U kunt zelf wat doen om de kans op nieuwe spataderen te verkleinen. Zo zijn bewegen en lopen goed voor de stimulatie van de kuitspierpomp. Veel wandelen kan worden afgewisseld met fietsen of zwemmen. Voorkom dat u langdurig rechtstaat of zit. Wissel regelmatig van houding en overweeg het preventief gebruik van steunkousen. Bewezen is dat mensen met staande beroepen veel profijt hebben van het dragen van een steunkous. De benen voelen minder moe aan en vochtophopingen krijgen nauwelijks kans.

Kosten spataderbehandeling

Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan komt een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving mogelijk voor een kostenvergoeding in aanmerking. Zorgverzekeraars hanteren bepaalde voorwaarden waar een aandoening en/of behandeling aan dient te voldoen. Is de reden om voor een spataderbehandeling te kiezen puur cosmetisch? Dan is een kostenvergoeding niet van toepassing, waardoor u de behandelkosten zelf betaald. Een goede prijskwaliteitsverhouding op het gebied van spataderbehandelingen wordt door Dutch Clinic in Hoofddorp als vanzelfsprekend gezien. De ervaren artsen passen wekelijks meerdere behandelingen toe. De kosten van een spataderbehandeling bij Dutch Clinic liggen tussen € 95 en € 450. Tijdens een spatader onderzoek beoordeelt een arts uw spatader en wordt een behandelvoorstel gedaan.

Spatader consult

Wilt u een spatader laten behandelen, en bent u benieuwd welke techniek bij u het beste resultaat tot gevolg heeft? Maak dan een afspraak voor een consult. De arts past het pijnloze Duplex-Doppler onderzoek toe, om de omvang en complexiteit van de spatader te bekijken. Het onderzoeksresultaat wordt omgezet in een persoonlijk behandelplan. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met Dutch Clinic op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com