Spataderbehandeling Noordwijk

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving? Spataderen zijn de uitgezette, kronkelige aderen die vrijwel altijd goed zichtbaar zijn en uw benen ontsieren. Het is een veel voorkomend vaatprobleem, dat ook wel bekend is als varices. Spataderproblemen doen zich hoofdzakelijk in de oppervlakkige vaten in uw benen voor. Een spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving wordt afgestemd op het soort en type spatader die u heeft.

Spataderbehandeling Noordwijk.

Spataderbehandeling Noordwijk.

Zichtbare en onzichtbare spataderen

Gezonde aderen zijn onmisbaar voor een optimale doorbloeding van uw lichaam. Via het ingewikkelde adersysteem wordt bloed rondgepompt van uw hart en terug. Ook het bloed vanuit de benen wordt door uw beenaderen teruggestuurd richting het hart. Raken de aderen beschadigd, waardoor de vaatkleppen niet of onvoldoende sluiten dan krijgt het bloed onvoldoende of geen kans om terug naar boven te stromen. Het bloed blijft achter en vergroot de druk op de getroffen ader. Hoe groter de druk wordt, hoe meer de ader uitzet en zichtbaar wordt. De gezonde ader is een spatader geworden. In het begin is een spatader niet zichtbaar en levert in de regel ook nauwelijks klachten op. Naarmate de tijd voorbij gaat en een spatader onbehandeld blijft, kunnen klachten als vermoeide benen, opgezette enkels en bloedingen bij het stoten van de spatader ontstaan. Tijdig behandelen voorkomt dat gezonde aderen aangetast worden door de spatader.

Gevoelig voor spataderen

Iedereen heeft een zekere kans op het ontwikkelen of krijgen van spataderen. In enkele situaties is er sprake van een verhoogde kans op spataderen:

  • Meer vrouwen dan mannen krijgen spataderen. Bovendien neemt de kans toe naarmate u ouder wordt.
  • Het ontstaan van spataderen is deels erfelijk bepaald. In sommige families komen spataderen regelmatig voor.
  • Vrouwen die zwanger zijn.
  • Mensen met een staand beroep.
  • Mensen die eerder een trombose been gehad hebben.

Het nare van spataderen is, dat u niet automatisch klachten ontwikkeld. Zeker kleine, beginnende spataderen zijn onopvallend aanwezig en kunnen zich ontwikkelen tot grotere spataderen. Met het groeien van de spatader, neemt ook de kans op klachten toe. Mensen met spataderen merken de klachten in de loop van de dag op. Vaak nemen de klachten af, als u zich inspant door bijvoorbeeld wandelen of fietsen. De meest gehoorde klachten bij spataderen zijn:

  • Lelijk aanwezig op de benen.
  • Vermoeid gevoel in de benen.
  • ’s nachts de benen moeilijk stil kunnen houden, een onrustig gevoel.
  • Krampen en jeuk.
  • Zwelling van de enkels en/of onderbenen.

Zichtbare gevolgen

Spataderen kunnen op den duur zichtbaar worden. De dikke, kronkelige, blauwgroene kabels die door de huid heen zichtbaar zijn, ontsieren uw benen. Maar ook andere huidafwijkingen kunnen een gevolg zijn van een onbehandelde spatader. Wat vaak onbekend is, is het feit dat spataderen voor een vochtophoping in de onderbenen en/of enkels kunnen zorgen. Ook kan de huid roestbruin verkleuren. Blijft een spatader onbehandeld dan kan, naast ontstekingen aan de huid, ook een open been ontstaan. Laat een spatader altijd nakijken en controleren, hiermee verkleint u de kans op nare complicaties.

Mogelijkheden spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving

Vanuit medisch oogpunt hoeft een spatader niet altijd of direct behandeld te worden. Afhankelijk van eventuele lichamelijke klachten en de uitkomst van een spatader onderzoek kan een arts u verschillende mogelijkheden voorstellen. Uiteindelijk wordt op deze manier een behandelplan op maat samengesteld.

  • Convolutectomie. Deze behandeling wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts maakt op verschillende plaatsen kleine incisies. Via de incisies wordt de spatader met haaknaaldjes verwijderd. De ingreep duurt 30 tot 60 minuten.
  • Laserbehandeling. Ook hiervoor wordt gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. In de spatader wordt een laserdraad aangebracht. De warmte en energie van de laserbehandeling zorgen ervoor dat de spatader wordt dichtgeschroeid. Uw lichaam ruimt de spatader op natuurlijk op.
  • Sclerocompressie therapie. Een andere behandelmethode is de spatader in te spuiten. Hiervoor maakt de arts gebruik van een bepaalde vloeistof die ervoor zorgt dat de vaatwanden en van de spatader met elkaar verkleven. De behandeling duurt 15 tot 45 minuten. Na het inspuiten van de vloeistof draagt u gedurende een aantal weken een steunkous.

Advies spataderbehandeling

Stoort u zich aan een spatader? Heeft u ’s avonds pijnlijke, vermoeide benen? Wellicht dat een spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving een oplossing is. De ervaren artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp passen de verschillende spataderbehandelingen wekelijks meerdere malen toe. De resultaten zijn goed en uw spataderen worden succesvol verwijderd. Laat uzelf voorlichten over de uiteenlopende behandeltechnieken. Tijdens een spatader consult en onderzoek wordt uw spatader uitgebreid onderzocht en kan de arts de meest geschikte behandelmethode voorstellen. Een afspraak bij Dutch Clinic maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com