Spataderbehandeling Nieuw-Vennep

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving? Varices zijn aderen die veel groter en beter zichtbaar zijn dan wenselijk. Spataderen zijn zowel op medisch als cosmetisch vlak problematisch. Niet alleen zien ze er niet mooi uit, ze veroorzaken klachten als pijnlijke en vermoeide benen, benen die ’s nachts niet stilgehouden kunnen worden en opgezette enkels. Moderne spataderbehandelingen in Nieuw-Vennep en omgeving nemen de klachten weg en laten uw benen er weer gezond uitzien.

Spataderbehandeling Nieuw-Vennep.

Spataderbehandeling Nieuw-Vennep.

Poliklinische spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving

Spataderen ontstaan als gevolg van defecte vaatkleppen. In plaats van dat het bloed terug omhoog stroomt richting het hart, stroomt het naar beneden en bouwt daar ongewenste druk op. Als gevolg van deze overdruk knapt de ader. Andere aderen die in hetzelfde gebied liggen, nemen de functie van spatader automatisch over. De spatader is in feite overbodig, heeft voor uw lichaam geen nut en kan op eenvoudige wijze verwijderd worden. Voor een spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving is geen langdurige ziekenhuis opname nodig, de meeste behandelmethodes worden op poliklinische basis en onder plaatselijke verdoving toegepast.

  • Sclerocompressie therapie of wegspuiten. Deze behandelmethode is met name geschikt voor kleine spataderen. Het wegspuiten van de spataderen kan ook toegepast worden als er na een laserbehandeling nog wat kleine zijtakjes van een grote spatader zicht zijn. Hoe werkt het wegspuiten? In de spatader wordt een bepaalde vloeistof gespoten, waardoor de ader wordt afgesloten. Na een sclerocompressie therapie behandeling draagt u een aantal weken een steunkous. Van pijn is nauwelijks sprake. Het kan enige tijd duren, voordat de spataderen ook echt weg zijn. Een enkele keer is het herhalen van de behandeling noodzakelijk. Eventuele bijwerkingen of complicaties zijn allergische reacties en/of ontstekingen door bloed dat achterblijft in de spatader die werd behandeld. De kans op bijwerkingen is echter klein. Sclerocompressie therapie is een veilige spataderbehandeling.
  • Convolutectomie. Een andere behandelmogelijk waarbij de spatader met kleine haaknaaldjes uit het been wordt getrokken. De incisies die hiervoor gemaakt worden, zijn minuscuul en hoeven in de regel niet gehecht te worden. Na een convolutectomie kunnen bloeduitstortingen voorkomen. Een enkele keer is er sprake van wondinfecties en/of aderontstekingen. De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast.
  • Laserbehandeling. Een van de meeste toegepaste spataderbehandelingen in Nieuw-Vennep en omgeving is de lasertechniek. Na het aftekenen van de spatader wordt via een kleine insnede een dunne laserdraad in de spatader gebracht. De laserenergie brandt de ader als het ware dicht. Na verloop van tijd wordt de spatader door uw lichaam opgeruimd. Voorafgaand aan de laserbehandeling wordt uw been plaatselijk verdoofd. Dit is meestal het enige pijnlijke aan de spataderbehandeling. Na een laserbehandeling bent u vlot weer op de been, wel is het noodzakelijk om enige tijd een steunkous te dragen.

Na een spataderbehandeling krijgt u van de behandelend specialist tips die het herstel bevorderen. Loop regelmatig, hierdoor voorkomt u ernstige bijwerkingen en complicaties zoals trombose, wondinfecties en zenuwbeschadigingen. Dagelijkse werkzaamheden en activiteiten kunnen kort na de spataderbehandeling hervat worden. Zwaar tillen en springen doet u de eerste tijd niet.

Kosten en vergoedingen spataderbehandeling

Een spataderbehandeling wordt in principe vanuit de basisverzekering vergoed. Voorwaarde hiervoor is dat u de ingreep om medische redenen laat toepassen en er sprake is van een medische indicatie. Spataderen worden onderverdeeld in categorieën – C0 t/m C6 -, vanaf C3 worden de kosten van de behandeling uit de basisverzekering vergoedt. Dat betekent niet dat iedere behandelmethode voor vergoeding in aanmerking komt. Dit hangt onder meer af van de klachten en de behandeltechniek die bij u past. Spataderen worden altijd eerst door een specialist beoordeelt en onderzocht. Op basis hiervan wordt een behandelmethode voorgesteld. Vaak kan een arts direct zeggen of de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt. Meer over de vergoedingsvoorwaarden en mogelijkheden staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Informatie spataderbehandeling

Ontsieren spataderen uw benen? Wilt u weer met vertrouwen een korte broek of zomers jurkje dragen? Wellicht dat een spataderbehandeling in Nieuw-Vennep en omgeving een oplossing biedt. Jaarlijks worden bij Dutch Clinic, in Hoofddorp, meer dan 1.500 haartransplantaties toegepast. Onze ervaren specialisten hebben meer dan 15 jaar ervaring met verschillende behandelmethodes en werken met de modernste apparatuur, waardoor de mooiste resultaten bereikt worden. Tijdens het intakegesprek onderzoekt en bekijkt de specialist uw spataderen door middel van het duplexonderzoek. Aan de hand hiervan wordt de omvang van de spatader zichtbaar en kan een persoonlijk behandelplan opgesteld worden. Bent u benieuwd welke spataderbehandeling bij u toegepast kan worden? Maak dan een afspraak voor een consult bij Dutch Clinic. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com