Spataderbehandeling Mijdrecht

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Mijdrecht en omgeving? Spataderen, of varices, zijn abnormale verwijdingen van een ader. Meestal wordt pas gesproken over een spatader als deze duidelijk door de huid heen zichtbaar is als een soort van blauwgroene kabel die op het been ligt. Er zijn ook spataderen die minder eenvoudig zichtbaar zijn, en die zich dieper in het lichaam bevinden. Naar gelang de omvang en vorm van de spataderen kan een spataderbehandeling in Mijdrecht en omgeving voorgesteld worden.

Spataderbehandeling Mijdrecht.

Spataderbehandeling Mijdrecht.

Veel voorkomende volksziekte

Spataderen worden ook wel als volksziekte bestempeld. Het is een aandoening waar men in de loop van het leven gevoeliger voor wordt. Opvallend daarbij is dat spataderen vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. De meeste spataderen zijn zowel zichtbaar als voelbaar. Spataderen zijn echter minder onschuldig dan dat vaak wordt gedacht. Onbehandeld kunnen spataderen ernstige gevolgen hebben, vaak blijkt een spatader ook een teken of symptoom te zijn van een onderliggende aderaandoening. Mensen met spataderen krijgen vaak in de loop van de dag vermoeide of zware benen. ’s Nachts zijn de benen rusteloos en kunnen krampen en jeuk zich voordoen. Klachten van spataderen kunnen verlicht worden door een eindje te wandelen of door uw voeten als een pomp heen en weer te bewegen. Ergere klachten kunt u voorkomen door de spataderen te laten onderzoeken en indien nodig te laten behandelen.

Onderzoek voor spataderbehandeling in Mijdrecht en omgeving

De eerste arts die uw spatader bekijkt is in de regel uw huisarts. Deze kan een verwijzing geven om de spatader nader te laten onderzoeken door een gespecialiseerde arts. Een spatader onderzoek is pijnloos en wordt door middel het Duplex-Doppler onderzoek toegepast. Hierbij bekijkt de arts de spatader met behulp van ultrasoon geluid en echografie. De stroomrichting van het bloed wordt in beeld gebracht en de vaatwanden en kleppen worden bekeken. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kan een behandelmethode geadviseerd worden. Vraagt u zichzelf af wat er gebeurt als een spatader niet of te laat wordt behandeld? Onbehandelde, grote spataderen kunnen ernstige complicaties veroorzaken. Een spatader is van invloed op de bloedsomloop en kan deze op nadelige wijze beïnvloeden, waardoor u mogelijk te maken krijgt met:

  • Veranderingen en verkleuringen van de huid.
  • Pijnlijke zweren op de benen.
  • Open been dat moeilijk geneest.

Naarmate de spatader zich blijft ontwikkelen kan deze ontstoken raken en bestaat de kans op trombose. Niet iedere spatader heeft behandeling nodig, maar om ernstige complicaties voor te zijn luidt het advies om een spatader tijdig te laten onderzoeken.

Preventieve spataderbehandeling in Mijdrecht en omgeving

Het helemaal voorkomen van spataderen blijkt niet altijd mogelijk. Toch kunt er zelf heel wat aan doen om de kans op het ontstaan van een spatader tot een minimum te beperken. Zo is het preventief dragen van steunkousen het overwegen waard. Een elastische steunkous geeft druk en ondersteuning aan de benen en helpt de kuitspierpomp. Spreekt het idee van een steunkous u niet direct aan? Neem dan de volgende punten mee in uw beslissing:

  • Spataderen kunnen erfelijk bepaald zijn. Zeker als er in uw familie spataderen of andere veneuze aandoeningen voorkomen, wordt het gebruik van steunkousen geadviseerd.
  • Mensen met een staand beroep hebben een vergrote kans op spataderen. Een steunkous zorgt ervoor dat uw benen ’s avonds minder vermoeid aanvoelen. Ook vochtophopingen worden voorkomen door de steunkous.
  • Zwangere vrouwen hebben een vergrote kans op spataderen. Met een steunkous wordt deze kans verkleind.
  • Zit u gedurende het merendeel van de dag of maakt u een lange (vlieg)reis? Dan is het ook voor mensen die gezonde aderen hebben verstandig om steunkousen te dragen.
  • Steunkousen zijn steeds vaker verkrijgbaar in modieuze kleuren.

Vindt u het dragen van een steunkous hinderlijk? Of kunt u niet wennen aan de druk die de kous geeft? Dan kunt u een spataderbehandeling in Mijdrecht en omgeving overwegen. Spataderen worden op diverse manieren behandeld, waarbij het tegenwoordig niet noodzakelijk is om na de ingreep in een ziekenhuis te worden opgenomen. De kortdurende ingreep wordt steeds vaker onder plaatselijke verdoving toegepast en ook van een zekere downtime is niet langer sprake. U wordt aangespoord om na een spataderbehandeling niet stil te gaan zitten, maar juist regelmatig te wandelen en/of te fietsen.

Spatader consult

Heeft u spataderen waarvan u niet zeker bent of u deze moet laten behandelen? De ervaren artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp bekijken de spataderen tijdens een uitgebreid Duplex-Doppler onderzoek. Het onderzoek is pijnloos en geeft de stroomrichting van het bloed in de ader weer en laat zien welke kleppen niet of onvoldoende functioneren. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met Dutch Clinic. U kunt ons bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com