Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Overweegt u een spataderbehandeling in Lisse en omgeving? Vroeger was de meest gangbare spataderbehandeling het zogenaamde strippen. Een operatieve ingreep die onder narcose of met een ruggenprik werd uitgevoerd, en waarna een relatief langer herstelperiode volgde. Tegenwoordig zijn er verschillende spataderbehandelingen die minder ingrijpend zijn. Een spataderbehandeling in Lisse en omgeving is tegenwoordig poliklinisch en kent een vlot herstel.
Oorzaak spataderen
Spataderen zijn verwijde aders, voornamelijk in de benen. Een gezonde ader wordt een spatader, omdat de kleppen niet voldoende sluiten en bloed terugstroomt. Door het verhinderen van de terugstroming van het bloed komt er druk op de ader te staan. Deze druk geeft de ader de kans om uit te rekken en een spatader te worden. Zonder uitzondering veroorzaken spataderen vroeg of laat klachten, waaronder vermoeide of pijnlijke benen. In de praktijk is bekend dat vrouwen iets vaker te maken krijgen en/of last hebben van spataderen dan mannen. Risicofactoren voor het ontstaan van spataderen zijn:
- Erfelijke aanleg, helaas komen spataderen soms voor binnen de familie.
- Hormonale factoren.
- Een of meerdere zwangerschappen.
- Ouderdom, overgewicht en langdurig rechtstaan of zitten.
Spataderen kunnen zichtbaar zijn, zonder dat ze direct lichamelijke klachten veroorzaken. Toch zijn het ook beginnende spataderen die klachten tot gevolg kunnen hebben. Van zware, vermoeide benen tot kramp, jeuk en trekkende pijn in de kuiten. Heeft u spataderen die al langer bestaan? Dan kunt u klachten ervaren als huiduitslag, verkleuring van de huid, vochtophoping in de enkels en bloedingen wanneer u de spatader stoot. Blijft de spatader onbehandeld dan kunnen ernstige ontstekingen, een open been en zelfs trombose zich voordoen.
Spatader onderzoek
Voor een spataderbehandeling in Lisse en omgeving, is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Vaak wordt hiervoor gekozen voor het Duplex- en Doppleronderzoek. Een pijnloos onderzoek waarbij de arts met behulp van geluidsgoven en echografie de spatader in beeld wordt gebracht. De arts bekijkt hoe de bloedstroom verloopt en waar de lekkende kleppen zich bevinden. Aan de hand van de onderzoeksresultaten stelt de arts de meest geschikte behandeltechniek voor:
- Sclerocompressie therapie. Geschikt voor kleine spataderen en kleine vertakkingen die over zijn gebleven na de behandeling van een grote omvangrijke spataderen. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving toegepast. In de spatader wordt een vloeistof gespoten, waardoor de aderwanden aan elkaar kleven. Direct na de sclerocompressie therapie krijgt u een steunkous aan. De druk die de kous geeft zorgt voor een optimaal behandel resultaat.
- Convolutectomie. Grotere spataderen kunnen met behulp van convolutectomie verwijderd worden. De huid wordt verdoofd en op een aantal plaatsen worden kleine incisies gemaakt. Met behulp van kleine haaknaaldjes wordt de spatader verwijderd.
- Laserbehandeling. De lasertechniek is zowel voor middelgrote als grote, omvangrijke spataderen een goede behandelmogelijkheid. Het been wordt plaatselijk verdoofd en via kleine incisies wordt een laserdraad in de spatader gebracht. De combinatie van energie en warmte maken dat de ader wordt vernietigd. Uw lichaam zorgt zelf dat de behandelde ader wordt opgeruimd.
Na afloop van een spataderbehandeling in Lisse en omgeving wordt uw been verbonden met een druk verband of draagt u gelijk een elastische steunkous. Draag het verband of de steunkous zolang de arts dit aangeeft. Uw benen hebben veel profijt van de extra ondersteuning die de steunkous geeft.
Resultaten spataderbehandeling in Lisse en omgeving
De herstelperiode na een spataderbehandeling is relatief kort en van downtime is helemaal geen sprake. Na de ingreep doet u het een paar dagen rustig aan, maar ga zeker niet stilzitten. Om de kuitspierpomp te stimuleren is wandelen belangrijk. Draag de steunkous volgens voorschrift en indien u een staand of zittend beroep heeft kunt u ook tijdens uw werkzaamheden overwegen om de steunkous te gebruiken. U zult merken dat uw benen ’s avonds minder vermoeid zijn. Afhankelijk van het soort spatader dat u laat behandeling is vaak, gedeeltelijke of volledige, vergoeding mogelijk. Spataderbehandelingen zijn veilig en kennen nauwelijks bijwerkingen of complicaties.
Consult spataderbehandeling in Lisse en omgeving
Een spataderbehandeling kan zowel om medische als cosmetische redenen worden toegepast. Waar de medische spataderbehandeling in de meeste gevallen wordt uw zorgverzekeraar het geval, is dat bij een cosmetische ingreep niet het geval. Laat een spatader altijd eerst zien door uw huisarts, deze kan een verwijzing voor behandeling verstrekken. Ondanks de eventuele vergoedingsmogelijkheden is het interessant om de diverse spataderbehandelingen met elkaar te vergelijken. Voor een behandeling met een goede prijskwaliteitsverhouding is Dutch Clinic in Hoofddorp een mogelijkheid. Tijdens een consult en spataderonderzoek ontvangt u van de ervaren arts een behandelvoorstel en een toelichting op de behandeltechniek. Een afspraak voor een spatader consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp