Spataderbehandeling Leiden

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Leiden en omgeving? Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om te weten met welke kosten u te maken krijgt. Ook is het goed om te weten of u recht heeft op een, gedeeltelijke, kostenvergoeding. De kosten van een spataderbehandeling in Leiden en omgeving worden onder meer bepaald door de behandeltechniek. Vergelijken van het aanbod en de mogelijkheden kan interessante voordelen opleveren.

Spataderbehandeling Leiden.

Spataderbehandeling Leiden.

Kosten en vergoeding spataderbehandeling

Wanneer u aanspraak wilt maken op een vergoeding van uw zorgverzekeraar, dan heeft u in eerste instantie een verwijzing van uw huisarts nodig. Met deze verwijzing wordt het eerste consult voor een spataderbehandeling in Leiden en omgeving vergoed, uw eigen risico speelt hier in mee. De arts bekijkt tijdens het consult uw spatader(en) door middel van een duplexonderzoek. Ook worden uw lichamelijke klachten besproken. Op basis van de onderzoeksresultaten kan een behandeling voorgesteld worden. Blijkt dat u aan de gestelde voorwaarden voor een vergoeding voldoet dan kunt u de spataderbehandeling laten toepassen. Het kan gebeuren dat meerdere behandelingen nodig zijn, voordat het optimale resultaat bereikt wordt. De vervolgbehandelingen komen vrijwel nooit voor vergoeding in aanmerking. De achtergebleven, kleinere, spataderen worden verwijderd uit cosmetisch oogpunt, de medische noodzaak ontbreekt. Komt u niet voor een vergoeding in aanmerking? Dan kunt u uiteraard de gewenste spataderbehandeling wel ondergaan, u bent dan echter zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Variabele behandelkosten

De exacte behandelkosten voor het verwijderen van spataderen hangt af van de toegepaste behandelmethode. Ook de grootte en omvang van de spataderen kan meetellen in de kostprijs. Wanneer u geen vergoeding krijgt voor een spataderbehandeling, dan betaalt u zelf volledig de kosten. Voor een spataderbehandeling bij Dutch Clinic in Hoofddorp betaalt u tarieven tussen € 95 en € 450. In vergelijking met andere Nederlandse klinieken, zijn de tarieven van Dutch Clinic goed betaalbaar. De technieken die worden toegepast zijn innovatief, waarbij gewerkt wordt met moderne behandelapparatuur. De artsen van Dutch Clinic passen spataderbehandelingen dagelijks toe. Bij de kliniek worden de diverse spataderbehandelingen aangeboden:

  • Sclerocompressie therapie.
  • Convolutectomie.
  • Laserbehandeling.

Tijdens een consult wordt bekeken welke spataderbehandeling bij u toegepast kan worden. Overigens worden alle spataderbehandelingen bij Dutch Clinic zonder volledige narcose uitgevoerd. Na het afronden van de ingreep, mag u de kliniek verlaten en kan de herstelperiode beginnen.

Feiten spataderbehandeling in Leiden en omgeving

Het laten behandelen van spataderen lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Toch is het vaak onduidelijk wanneer spataderen wel of niet behandeld worden. Het merendeel van de spataderen is zonder lichamelijke klachten zichtbaar. Dit betreft de kleinere spataderen in de vorm van een spinnenweb. Op het moment dat een spatader geen klachten veroorzaakt en u zich hier niet aan stoort is behandeling niet nodig. Toch kan een arts adviseren om ook deze spataderen te laten behandelen. Vroeg of laat is behandeling noodzakelijk. Tijdige behandeling voorkomt dat gezonde aderen aangetast worden, maar ook een open been kan met een spataderbehandeling in Leiden en omgeving voorkomen worden. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de doorbloeding van het been na een spataderbehandeling. Gezonde aderen nemen de functie van het verwijderde bloedvat over. Lichamelijke klachten nemen af na de behandeling. U voelt zich aanmerkelijk fitter en ’s avonds voelen uw benen minder pijnlijk en gezwollen aan. Feit is wel dat zich na het verwijderen van spataderen, altijd weer nieuwe spataderen kunnen ontwikkelen. De kans hierop kan verkleind worden door regelmatig te bewegen, preventief steunkousen te gebruiken en niet te veel in gewicht aan te komen. Overigens kunnen nieuw ontwikkelde spataderen behandeld worden.

Kortdurende spataderbehandeling

Spataderbehandelingen duren niet lang. Ingrepen die onder plaatselijke verdoving worden toegepast kennen een gemiddelde behandelduur van 15 tot 60 minuten. Afhankelijk van uw situatie kan afgesproken worden om beide gelijktijdig te laten behandelen. Wilt u dit niet of raadt de arts dit af? Dan wordt eerst het ene been en een aantal weken later het andere been behandeld. Het ongemak blijft tot een minimum beperkt. Door na een spataderbehandeling regelmatig te lopen, wordt het herstel bevordert. Na een aantal weken worden de resultaten goed zichtbaar. Iedereen herstelt in zijn of haar eigen tempo van een spataderbehandeling.

Informatief consult spataderbehandeling

Woont u in de omgeving van Leiden en bent u op zoek naar een geschikte kliniek voor de behandeling van spataderen? Dutch Clinic in Hoofddorp heeft een gunstige bereikbaarheid en nodigt u graag uit voor een informatief spataderconsult. Op basis van het consult kan de ervaren arts een persoonlijke spataderbehandeling voorstellen. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com