Spataderbehandeling Katwijk

Overweegt u een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken? Spataderen die uw benen ontsieren en spataderen die lichamelijke klachten veroorzaken. Het is begrijpelijk dat u daarvoor een oplossing zoekt. Pijnvrij bewegen, ’s avonds geen zware of vermoeide benen. Een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving is een logische stap. De resultaten die bereikt worden, zijn goed. Toch ervaart u na een aantal dagen of weken andere klachten dan voorheen. Klachten na een spataderbehandeling zijn vaak tijdelijk en goed te behandelen.

Spataderbehandeling Katwijk.

Spataderbehandeling Katwijk.

Klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken

De manier waarop een spataderbehandeling wordt uitgevoerd, hangt af van de grootte en omvang van de spatader. Verschillende behandeltechnieken betekent ook dat er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan na de behandeling. Afhankelijk van de toegepaste techniek kunt u hierbij denken aan:

  • Pijn na een spataderbehandeling. Napijn is een veel voorkomende bijwerking. Na een laserbehandeling houdt de pijn gemiddeld 14 dagen aan. De gradatie van pijn verschilt per persoon. De pijn is met pijnstillers onder controle te houden. Naast pijn kunt u ook een aantal dagen last hebben van stijfheid.
  • Regelmatig gebeurt dat mensen na een spataderbehandeling een geïrriteerd of brandend gevoel ervaren aan het bovenbeen. Opvallend is dat het gevoel zich pas een aantal dagen na de ingreep ontwikkeld. Het gevoel verdwijnt vanzelf binnen 7 tot 10 dagen.
  • Blauwe plekken en zwellingen in het bovenbeen. Dit is gebruikelijk en u ziet de plekken en zwellingen vanzelf afnemen.
  • Na een laserbehandeling kan het gebeuren dat u te maken krijgt met een trombosebeen. Heeft u een grote, pijnlijke zwelling rondom de kuit? Ziet het been er glazig uit? Neem dan direct contact op met de behandelend arts. Trombose kan en mag niet onbehandeld blijven.
  • Huidverkleuring in de buurt van de spatader die is behandeld. Dit wordt voornamelijk gezien bij mensen met een donkere huidskleur. Na verloop van tijd verdwijnt de verkleuring vanzelf.
  • Aderontsteking. Uw huid is rood en voelt pijnlijk, warm en hard aan. In overleg met de arts is behandeling goed mogelijk.

Neem bij aanhoudende klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving altijd contact op met de kliniek. Bespreek het gebruik van eventuele pijnstillers met de arts.

Advies na spataderbehandeling

De behandelde en verwijderde spataderen komen na een behandeling niet terug. Dat betekent niet dat u nooit meer last heeft van spataderen. Neem de adviezen van de arts aan en ga daarmee het ontstaan van nieuwe spataderen tegen.

  • Na een spataderbehandeling is bewegen belangrijk. Ga niet stilzitten, maar probeer voldoende te bewegen. Intensief sporten is niet nodig en het is beter om dit de eerste zes weken te vermijden. Kies ervoor om regelmatig te wandelen. Zwemmen is vlak na de behandeling ook geschikt om de doorbloeding te stimuleren.
  • Gebruik steunkousen. Ondanks de eventuele bezwaren die u heeft tegen het gebruik van een steunkous, zijn ze wel effectief. Neem het lastig aan en uit gaan, en het uiterlijk van de steunkous voor lief. U zult merken dat uw benen minder vermoeid en opgezet zijn. Tegenwoordig zijn steunkousen ook steeds vaker leverbaar in diverse kleuren.
  • Bij staande en/of zittende beroepen is het belangrijk om uw kuitspierpomp te stimuleren. Beweeg uw voeten regelmatig op en neer, en draai uw enkels rond. Eventueel kunt u overwegen om tijdens langdurig zitten uw benen wat hoger te leggen.
  • Vermijd gewichtstoename.

Resultaat na een spataderbehandeling

Moderne behandeltechnieken maken het mogelijk om te werken met plaatselijke verdovingen. Een spataderbehandeling vindt plaats op poliklinische basis en u mag dezelfde dag de kliniek verlaten. Uw benen zijn verbonden of u draagt steunkousen. Het gevoel kan anders zijn. Rij daarom niet zelfstandig naar huis. Regel van tevoren vervoer, zodat u veilig wordt thuisgebracht. Na een spataderbehandeling is bedrust niet noodzakelijk. Sterker nog, voor een vlot herstel wordt bewegen geadviseerd. Wandel of fiets dagelijks, vermijd zware inspanningen de eerste weken. Eventuele lichamelijke klachten veroorzaakt door de spataderen, zijn na de ingreep verdwenen. Het duurt nog een aantal weken voordat het eindresultaat beoordeeld wordt.

Techniek spataderbehandeling

Woont u in de omgeving van Katwijk en zoekt u naar een spataderbehandeling? Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp en biedt verschillende spataderbehandelingen aan. Onze ervaren artsen passen de verschillende technieken wekelijks met uitstekend resultaat toe. Zowel kleine spataderen als de grote, complexe spataderen kunnen met succes behandeld worden. Tijdens een consult worden uw spataderen nauwkeurig onderzocht en geeft de arts advies over een geschikte behandelmethode. De spataderbehandeling wordt toegelicht en u ziet voorbeelden van resultaten. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033, of door het contactformulier in te vullen.