Spataderbehandeling Katwijk

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken? Spataderen die uw benen ontsieren en spataderen die lichamelijke klachten veroorzaken. Het is begrijpelijk dat u daarvoor een oplossing zoekt. Pijnvrij bewegen, ’s avonds geen zware of vermoeide benen. Een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving is een logische stap. De resultaten die bereikt worden, zijn goed. Toch ervaart u na een aantal dagen of weken andere klachten dan voorheen. Klachten na een spataderbehandeling zijn vaak tijdelijk en goed te behandelen.

Spataderbehandeling Katwijk.

Spataderbehandeling Katwijk.

Klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken

De manier waarop een spataderbehandeling wordt uitgevoerd, hangt af van de grootte en omvang van de spatader. Verschillende behandeltechnieken betekent ook dat er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan na de behandeling. Afhankelijk van de toegepaste techniek kunt u hierbij denken aan:

  • Pijn na een spataderbehandeling. Napijn is een veel voorkomende bijwerking. Na een laserbehandeling houdt de pijn gemiddeld 14 dagen aan. De gradatie van pijn verschilt per persoon. De pijn is met pijnstillers onder controle te houden. Naast pijn kunt u ook een aantal dagen last hebben van stijfheid.
  • Regelmatig gebeurt dat mensen na een spataderbehandeling een geïrriteerd of brandend gevoel ervaren aan het bovenbeen. Opvallend is dat het gevoel zich pas een aantal dagen na de ingreep ontwikkeld. Het gevoel verdwijnt vanzelf binnen 7 tot 10 dagen.
  • Blauwe plekken en zwellingen in het bovenbeen. Dit is gebruikelijk en u ziet de plekken en zwellingen vanzelf afnemen.
  • Na een laserbehandeling kan het gebeuren dat u te maken krijgt met een trombosebeen. Heeft u een grote, pijnlijke zwelling rondom de kuit? Ziet het been er glazig uit? Neem dan direct contact op met de behandelend arts. Trombose kan en mag niet onbehandeld blijven.
  • Huidverkleuring in de buurt van de spatader die is behandeld. Dit wordt voornamelijk gezien bij mensen met een donkere huidskleur. Na verloop van tijd verdwijnt de verkleuring vanzelf.
  • Aderontsteking. Uw huid is rood en voelt pijnlijk, warm en hard aan. In overleg met de arts is behandeling goed mogelijk.

Neem bij aanhoudende klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving altijd contact op met de kliniek. Bespreek het gebruik van eventuele pijnstillers met de arts.

Advies na spataderbehandeling

De behandelde en verwijderde spataderen komen na een behandeling niet terug. Dat betekent niet dat u nooit meer last heeft van spataderen. Neem de adviezen van de arts aan en ga daarmee het ontstaan van nieuwe spataderen tegen.

  • Na een spataderbehandeling is bewegen belangrijk. Ga niet stilzitten, maar probeer voldoende te bewegen. Intensief sporten is niet nodig en het is beter om dit de eerste zes weken te vermijden. Kies ervoor om regelmatig te wandelen. Zwemmen is vlak na de behandeling ook geschikt om de doorbloeding te stimuleren.
  • Gebruik steunkousen. Ondanks de eventuele bezwaren die u heeft tegen het gebruik van een steunkous, zijn ze wel effectief. Neem het lastig aan en uit gaan, en het uiterlijk van de steunkous voor lief. U zult merken dat uw benen minder vermoeid en opgezet zijn. Tegenwoordig zijn steunkousen ook steeds vaker leverbaar in diverse kleuren.
  • Bij staande en/of zittende beroepen is het belangrijk om uw kuitspierpomp te stimuleren. Beweeg uw voeten regelmatig op en neer, en draai uw enkels rond. Eventueel kunt u overwegen om tijdens langdurig zitten uw benen wat hoger te leggen.
  • Vermijd gewichtstoename.

Resultaat na een spataderbehandeling

Moderne behandeltechnieken maken het mogelijk om te werken met plaatselijke verdovingen. Een spataderbehandeling vindt plaats op poliklinische basis en u mag dezelfde dag de kliniek verlaten. Uw benen zijn verbonden of u draagt steunkousen. Het gevoel kan anders zijn. Rij daarom niet zelfstandig naar huis. Regel van tevoren vervoer, zodat u veilig wordt thuisgebracht. Na een spataderbehandeling is bedrust niet noodzakelijk. Sterker nog, voor een vlot herstel wordt bewegen geadviseerd. Wandel of fiets dagelijks, vermijd zware inspanningen de eerste weken. Eventuele lichamelijke klachten veroorzaakt door de spataderen, zijn na de ingreep verdwenen. Het duurt nog een aantal weken voordat het eindresultaat beoordeeld wordt.

Techniek spataderbehandeling

Woont u in de omgeving van Katwijk en zoekt u naar een spataderbehandeling? Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp en biedt verschillende spataderbehandelingen aan. Onze ervaren artsen passen de verschillende technieken wekelijks met uitstekend resultaat toe. Zowel kleine spataderen als de grote, complexe spataderen kunnen met succes behandeld worden. Tijdens een consult worden uw spataderen nauwkeurig onderzocht en geeft de arts advies over een geschikte behandelmethode. De spataderbehandeling wordt toegelicht en u ziet voorbeelden van resultaten. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033, of door het contactformulier in te vullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Bovenooglidcorrectie

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie.

Denkt u na over een bovenooglidcorrectie behandeling? De huid rond de bovenoogleden kan door het ouder worden af gaan hangen. Dit is een normaal en veel voorkomend verschijnsel. De meeste mensen hebben hier geen last of hinder van. Het kan echter ook gebeuren dat de afhangende oogleden klachten veroorzaken. Naast een boze, vermoeide blik kan de overtollige huid uw gezichtsveld beperken en hoofdpijn veroorzaken. Heeft u hier last van? Met een bovenooglidcorrectie kunnen zowel de overtollige huid als het opgehoopte vet worden weggehaald, waardoor uw blik verbetert en de klachten verdwijnen.

Wat zijn de voordelen van een bovenooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

  • Wij voeren jaarlijks meer dan 400 bovenooglidcorrecties uit.
  • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
  • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
  • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
  • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
  • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Waarom kiest u voor een bovenooglidcorrectie?

Het afhangen of afzakken van de bovenste oogleden is bij de meeste mensen een gevolg van het verslappen van de huid rondom een oog of beide ogen. Dit kan samen gaan met het uitpuilen van vetweefsel. Hierdoor ontstaat een verdikking van de oogleden waardoor het lijkt alsof u zakjes boven of onder uw ogen heeft. Dit kan met een bovenooglidcorrectie verwijderd worden. Overhangende oogleden kunnen ook veroorzaakt worden door de stand van uw wenkbrauwen. Zijn de wenkbrauwen als gevolg van huidveroudering ook gezakt? Dan kan de voorkeur uitgaan naar een ooglidcorrectie in combinatie met een aanvullende wenkbrauwcorrectie. Wat in u situatie de meest geschikte behandelmethode is, wordt door een plastisch chirurg bekeken en beoordeelt tijdens een consult. De klachten die ontstaan door het afhangen van de bovenste oogleden zijn divers:

  • Een norse, vermoeide uitstraling.
  • Hoofdpijn, omdat u minder goed ziet en voortdurend bezig bent met focussen.
  • Beperkt gezichtsveld, omdat de oogleden over uw pupil hangen.
  • In sommige gevallen kan dit zelfs migraine veroorzaken.

Deze klachten kunnen met een bovenooglidcorrectie vaak goed verholpen worden. Als uw gezondheid goed is, kan een ooglidcorrectie tot op hoge leeftijd met succes toegepast worden.

Behandelwijze bovenooglidcorrectie

Tijdens een correctie van het bovenooglid wordt er een strookje overtollige huid verwijderd. Vooraf wordt de overtollige huid afgetekend. De ingreep wordt met een plaatselijke verdoving toegepast en duurt 45 tot 60 minuten. De incisie die gemaakt wordt, is klein en door zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien te werken, valt het littekentje achteraf nauwelijks op. Als er sprake is van overtollig vetweefsel, dan wordt dat tegelijkertijd verwijderd. De huid wordt gehecht en hechtpleisters worden aangebracht. U kunt kort na het afronden van de bovenooglidcorrectie weer naar huis. Indien gewenst kan de ingreep gecombineerd worden met een wallencorrectie en diverse andere behandelingen. De ooglidcorrectie wordt zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd. De manier waarop de incisies worden gemaakt verschild. Mannen hebben een andere ooglidplooi dan vrouwen, door de incisies anders aan te brengen, blijft de mannelijke uitstraling behouden.

Na de bovenooglidcorrectie

Voor de ingreep, die op poliklinische basis plaatsvindt, wordt u geadviseerd een familielid of kennis mee te nemen. Deze kan u achteraf veilig thuisbrengen, u kunt niet zelf naar huis rijden. Waar houdt u rekening mee na de bovenooglidcorrectie?

  • De behandelde oogleden zijn gezwollen, blauw en opgezet. Om de zwellingen tegen te gaan, volgt u het koeladvies van de arts op. De ergste bloeduitstortingen en zwellingen zijn meestal binnen 10 dagen verdwenen.
  • Om de zwellingen verder te beperken, is het belangrijk om druk op uw hoofd te vermijden. Til, buk en pers daarom zo weinig mogelijk. Eventueel kunt u de eerste week met een extra kussen slapen en de eerste dagen een zonnebril te dragen.
  • Indien wenselijk kunt u een paracetamol gebruiken om napijn te bestrijden. Dit blijkt zelden echt nodig.
  • De hechtingen worden tijdens een controle 5 tot 7 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd.
  • Na het verwijderen van de hechtingen kunt u voorzichtig make-up gebruiken. Druk of wrijf nog niet te hard over de ogen.
  • Het litteken heeft tijd nodig om tot rust te komen. Stel verse littekens niet bloot aan het zonlicht en draag ter bescherming een zonnebril. Eventueel kunt u gebruik maken van een littekencrème.
  • Na drie maanden kunt u het eindresultaat beoordelen.

Risico’s en complicaties van de bovenooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is één van meeste uitgevoerde cosmetische behandelingen en het is een relatief veilige ingreep. Toch is het een chirurgische ingreep waar altijd een zeker risico aan is verbonden. De plastisch chirurg licht de risico’s en complicaties tijdens het consult nader toe. Mogelijke bijwerkingen en complicaties zijn onder meer nabloedingen, zwellingen, infecties en blijvend zichtbare littekens. Uw ooglid kan trekkerig aanvoelen, ook kan zich een dof of verdoofd gevoel voordoen. Dit is vaak tijdelijk en de klachten nemen vanzelf af. Het resultaat kan een enkele keer asymmetrisch zijn, waardoor een kleine nacorrectie wenselijk is. Ernstige complicaties zoals blijvende slechtziendheid of blindheid zijn uiterst zeldzaam.

Kosten en vergoeding bovenooglidcorrectie

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Dit is onder meer het geval als u de ogen nauwelijks nog kunt openen of als de oogleden de pupil voor de helft of meer bedekken, waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt beperkt. Een medische indicatie kan worden verstrekt door een oogarts en/of uw huisarts. De meeste bovenooglidcorrecties worden vanuit cosmetische, esthetische overwegingen toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit of er moet een vergoedingsmogelijkheid zijn vanuit een aanvullende zorgverzekering. Zowel de voorwaarden als de mogelijkheden om voor een vergoeding in aanmerking te komen, leest u na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bij Dutch Clinic betaalt u € 650 voor een bovenooglidcorrectie, waarbij zowel het consult als de controles en nazorg zijn inbegrepen.

Ooglidcorrectie bij Dutch Clinic

Heeft u door hangende bovenoogleden regelmatig last van hoofdpijn of wordt u zicht beperkt? Dan kan een bovenooglidcorrectie een geschikte oplossing zijn. Bij Dutch Clinic wordt deze ingreep uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne apparatuur. De ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult. Tijdens dit gesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw klachten, wensen en verwachtingen. Uw gezondheidssituatie wordt besproken en de aandacht gaat uit naar eventueel medicijngebruik. De arts bekijkt en beoordeelt uw oogleden en adviseert een behandelmethode. Ook kan een combinatie behandeling voorgesteld worden. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en krijgt u een overzichtelijke prijsopgave. Meer weten of een afspraak maken voor een gratis consult? Neem contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com