Spataderbehandeling IJmuiden

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in IJmuiden? Een groot aantal mannen en vrouwen krijgt op een bepaald moment in het leven te maken met spataderen. Hetzij door lichamelijke veroudering, door overgewicht of door een zwangerschap. Spataderen veroorzaken niet bij iedereen klachten en veel mensen hebben een prima leven zonder een behandeling te overwegen. Heeft u echter last van vermoeide, pijnlijke benen of ontsiert een spatader uw benen? Dan kunt u een spataderbehandeling in IJmuiden en omgeving overwegen. Tegenwoordig worden verschillende behandeltechnieken met succes uitgevoerd. Elke techniek heeft unieke kenmerken, voor- en nadelen.

Spataderbehandeling IJmuiden.

Spataderbehandeling IJmuiden.

Mogelijke spataderbehandelingen in IJmuiden en omgeving

Spataderen verdwijnen niet vanzelf. Niet iedere spatader is bovendien hetzelfde en dat maakt dat een behandeling op maat kan worden afgestemd. Zowel kleine als grote spataderen kunnen op poliklinische wijze behandeld en verwijderd worden. Heeft u last van omvangrijke, complexe spataderen? Dan kan ook een combinatie van behandeltechnieken geadviseerd worden. De geschikte behandelmethode kan pas worden beoordeeld na het zien en onderzoeken van de spataderen. Artsen maken hiervoor gebruik van het Doppler-Duplex onderzoek.

Laserbehandeling voor- en nadelen

Een van de mogelijke spataderbehandelingen is de laserbehandeling, die plaatsvindt onder lokale verdoving. De arts maakt kleine incisies, waardoor een laserdraad in de spatader wordt geschoven. De laserenergie en warmte die daarbij vrijkomen zorgen ervoor dat de aderwand vernietigd wordt. Het duurt een aantal maanden voordat het lichaam de behandelde ader heeft afgevoerd. De bloedstroom wordt door een andere ader opgevolgd. Na een laserbehandeling is het noodzakelijk om enkele weken een steunkous te dragen.

  • Voordelen laserbehandeling bij spataderen. De ingreep zelf verloopt pijnloos en duurt niet langer dan 15 tot 45 minuten. Lasertherapie kan zowel bij kleine, middelgrote als grote spataderen worden toegepast. De meeste mensen herstellen zonder complicaties van de ingreep.
  • Nadelen laserbehandeling bij spataderen. Het zetten van de verdovende injecties kan als pijnlijk ervaren worden. Tijdens de laserbehandeling bestaat een kleine kans dat er minuscule gaatjes geboord worden in de aderen. Dit kan nabloedingen en pijn tot gevolg hebben. De dagen na een laser spataderbehandeling wordt een pijnlijk, oncomfortabel en veranderd gevoel in de benen ervaren.

Sclerocompressie therapie voor- en nadelen

Kleine en middelgrote spataderen kunnen met behulp van sclerocompressie worden behandeld. Bij deze spataderbehandeling in IJmuiden en omgeving wordt in de ader een vloeistof gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de vaatwanden met elkaar verkleven. Direct na de behandeling draagt u een stevige steunkous. De spatader wordt afgebroken en door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. Voor het verlaten van de kliniek bespreekt de arts met u, hoelang u de steunkous moet dragen.

  • Voordelen sclerocompressie therapie. De ingreep biedt prima resultaten bij smalle en bredere spataderen. De vloeistof maakt snel contact met de vaatwand, waardoor deze verkleeft. Vooraf wordt beoordeeld of een plaatselijke verdoving nodig is, of dat de ingreep zonder verdoving kan worden toegepast. De ingreep zelf duurt niet langer dan 30 minuten.
  • Nadelen sclerocompressie therapie. Afhankelijk van de omvang van de spataderen, is het soms noodzakelijk om de behandeling een aantal keren te herhalen. Na sclerocompressie therapie kan de behandelde huid verkleuren.

Convolutectomie voor- en nadelen

Convolutectomie is een chirurgische ingreep, die met plaatselijke verdovingen wordt uitgevoerd. In het been worden meerdere incisies gemaakt, waarna de arts met behulp van haaknaaldjes de spatader
verwijderd. De wondjes worden dichtgemaakt met hechtpleisters.

  • Voordelen convolutectomie. Deze methode is het meest geschikt om brede spataderen te verwijderen.
  • Nadelen convolutectomie. De ingreep laat blauwe plekken achter die binnen zes weken na de behandeling verdwijnen. De wondjes kunnen nabloeden en infecties veroorzaken. Een enkele keer is er sprake van een veranderd gevoel in het behandelde been. Het dragen van een steunkous is noodzakelijk.

Techniek spataderbehandeling in IJmuiden en omgeving

Iedere behandeling heeft specifieke voor- en nadelen. Het is mogelijk dat u een voorkeur heeft voor een bepaalde behandeltechniek. Hier wordt door de arts rekening mee gehouden. Heeft u grote, dikke spataderen? Dan is het soms noodzakelijk om behandeltechnieken met elkaar te combineren. Zo kan het wenselijk zijn om na convolutectomie of lasertherapie de kleine achtergebleven spataderen met sclerocompressie therapie te verwijderen. De artsen van Dutch Clinic, in Hoofddorp, werken met moderne behandeltechnieken. Tijdens een spatader consult worden uw spataderen in beeld gebracht en wordt gekeken welke techniek in uw situatie de beste resultaten biedt. De meeste spataderen zijn met een behandeling goed te verwijderen. Lichamelijke klachten zoals vermoeide, pijnlijke benen nemen af en uw benen zien er gezond uit. Wilt u een afspraak maken voor een spatader consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u een spoedige reactie ontvangt.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com