Spataderbehandeling Hilversum

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Hilversum? Spataderen veroorzaken vroeg of laat klachten. Beginnende spataderen hebben niet direct behandeling nodig. Veel mensen ervaren de spataderen als lelijk en schamen zich ervoor. Zowel kleine als grote spataderen kunnen behandeld worden. Welke spataderbehandeling in Hilversum geschikt is, hangt af van de fase waar de spataderen zich in bevinden.

Spataderbehandeling Hilversum.

Spataderbehandeling Hilversum.

Klachten en behandeling kleine spataderen

Kleine, dunne spataderen geven zelden klachten. De klachten die deze soort spataderen veroorzaken blijven beperkt tot jeuk aan uw been en plaatselijke pijn. Toch zijn het ook deze kleine aderen die als bijzonder storend ervaren worden. Kleine spataderen kunnen met een spataderbehandeling in Hilversum en omgeving behandeld worden. De meest gebruikte spataderbehandeling bij kleine aderen is sclerocompressie therapie, waarbij een vloeistof in de ader wordt gespoten en de aderwanden verkleven. Na het inspuiten de vloeistof begint u direct met dragen van een elastische steunkous. De druk die hierbij vrijkomt drukt de ader in elkaar. Uw lichaam ruimt de behandelde ader vanzelf op.

Klachten en behandeling middelgrote spataderen

Middelgrote spataderen geven meer klachten dan alleen wat lokale jeuk en pijn. De aderen zijn goed zichtbaar door de huid. Als de spatader wat dieper is gelegen, is deze meestal nog niet zichtbaar, pijnklachten kunnen dan al wel ervaren worden. Andere klachten bij middelgrote spataderen zijn vermoeide benen, benen die ’s nachts moeilijk stil te houden zijn en benen waarin u regelmatig kramp ervaart. Een enkele keer veroorzaakt de spatader opgezette enkels. In ernstige gevallen kunnen zich huidproblemen en open wonden voordoen. Middelgrote spataderen kunnen op meerdere manieren behandeld worden, waarbij sclerocompressie therapie, lasertherapie en convolutectomie de voorkeur hebben.

Klachten en behandeling grote spataderen

Grote spataderen, spataderen met meerdere zijtakken en spataderen met de dikke uitstulpingen veroorzaken vrijwel altijd klachten zoals pijn, verkleuring van de huid en bloedingen. Een spataderbehandeling in Hilversum en omgeving is bij dit soort spataderen onvermijdelijk. De kosten komen in de regel voor vergoeding in aanmerking. Blijf niet te lang onbehandeld rondlopen met grote spataderen, u loopt het risico dat de spatader barst met een open been tot gevolg. Uw huisarts kan een verwijzing geven naar een medisch specialist. Tijdig behandelen voorkomt ernstige complicaties waaronder een open been en trombose. Grote spataderen kunnen verwijderd worden door middel van een convolutectomie of een laserbehandeling. De eventuele kleine vertakkingen kunnen later met behulp van sclerocompressie therapie behandeld worden.

Voorbereiden spataderbehandeling in Hilversum en omgeving

Afhankelijk van de voorgestelde behandelmethode, kunt u zich voorbereiden op de ingreep. Voor alle spataderbehandelingen is van toepassing dat u voor de ingreep uw benen niet insmeert met bodylotion en/of een crème. Eventueel kan een aangepast medicatie doseerschema gelden. Dit bespreekt de arts met u en dit is met name het geval als u bloedverdunners gebruikt. Om te vermijden dat wondjes die met een hechtpleister zijn gedicht, een trekkerig gevoel geven kunt u het been voor de ingreep ontharen. Meld u op de dag van de spataderbehandeling op tijd in de kliniek. Wanneer u zich moet haasten, is het moeilijk om ontspannen aan de ingreep te beginnen. De arts tekent de spatader af op de huid, waarna de benen op verschillende plaatsen verdoofd worden. Indien nodig worden kleine incisies gemaakt en wordt de spataderbehandeling uitgevoerd. Het is een ingreep die niet langer duurt dan 10 tot 45 minuten. Het behandelde been wordt na de ingreep verbonden met een stevig drukverband, of u krijgt direct een steunkous aan. Na de ingreep is het niet nodig om in de kliniek te blijven. Geadviseerd wordt om uzelf thuis te laten brengen, het is niet mogelijk om zelf een auto te besturen. U mag direct na de spataderbehandeling wandelen.

Controle en nazorg spataderbehandeling

Bijwerkingen en/of complicaties doen zich na een spataderbehandeling in Hilversum en omgeving zelden voor. De technieken zijn veilig en door het opvolgen van de instructies blijft de kans op bijwerkingen klein. Toch kan het gebeuren dat u te maken krijgt met klachten waaronder koorts en pijn. Neem bij aanhoudende en/of vreemde klachten contact op met de arts. Deze kan u adviseren en daar waar nodig behandelen om de klachten op te lossen. Het kan een aantal weken tot maanden duren voordat het optimale effect is bereikt. Nieuwe spataderen kunnen ontstaan. De een is hiervoor gevoeliger dan de ander.

Consult spataderbehandeling

Wilt u af van die ontsierende spataderen op uw benen en woont u in de omgeving van Hilversum? Maak dan een afspraak voor een spatader consult bij Dutch Clinic in Hoofddorp. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com