Spataderbehandeling Haarlem

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Haarlem? Spataderen doen uw benen geen goed. De ontsierende gesprongen aderen zijn vaak goed zichtbaar, waardoor u er voor kiest om ook op warme dragen lange kleding te dragen. Spataderen kunnen daarnaast lichamelijke klachten veroorzaken. Vermoeide of pijnlijke benen en vochtophopingen in de enkels zijn vaak een gevolg van spataderen. Om deze klachten te voorkomen en te behandelen is een tijdige spataderbehandeling in Haarlem noodzakelijk.

Spataderbehandeling Haarlem.

Spataderbehandeling Haarlem.

Spatader soorten en klachten

Spataderen zijn veelvoorkomend en doen zich voor bij mannen én vrouwen. Zeker op jonge leeftijd geeft een spatader relatief weinig klachten, maar wordt er eerder een storend of irritant gevoel ervaren. Blijft een spatader onbehandeld, dan is het vrijwel zeker dat deze op latere leeftijd klachten veroorzaakt. Artsen onderscheiden op basis van de vorm en afmeting van spataderen verschillende soorten. Een spataderbehandeling in Haarlem en omgeving wordt medebepaald door het soort spatader.

  • Kleine spataderen. De meeste spataderen zijn van het kleine type die in de regel geen klachten veroorzaken. Door de manier waarop de spataderen voor komen, worden ze ook wel bloedspinnen of takkebosvenen genoemd.
  • Middelgrote spataderen. In tegenstelling tot de kleine spataderen, zijn deze spataderen vaak al meerdere centimeters lang en enkele millimeters dik. Middelgrote spataderen kunnen klachten als vochtophopingen in uw benen en enkels veroorzaken.
  • Grote spataderen. De grote ontsierende spataderen die als een dik touw op uw been liggen behoren tot het soort grote spataderen, waarbij altijd klachten voorkomen. Veel gehoorde klachten zijn naast vermoeide benen, pijn, rusteloze benen en het bloeden uit de spatader nadat u uw been heeft gestoten. Een spataderbehandeling voorkomt dat gezonde aderen aangetast worden en zorgt ervoor dat uw klachten afnemen.

Zeker grote spataderen hebben aandacht en, vaak, behandeling nodig. De kans dat u te maken krijgt met ernstige klachten én complicaties is groot. Tijdig ingrijpen kan trombose, aderontstekingen en een open been voorkomen.

Voortraject spataderbehandeling in Haarlem en omgeving

De specialisten van Dutch Clinic in Hoofddorp voeren tijdens het eerste consult altijd een duplexonderzoek, om de spatader te bekijken, uit. Door middel van echografisch onderzoek worden lekkende kleppen opgespoord en kan de terugstroomsnelheid van de aangetaste vaten worden gemeten. Direct na afloop van het duplexonderzoek bespreekt de specialist de resultaten en uitkomsten met u. De arts vraagt naar uw klachten en de verwachting die u heeft van een spataderbehandeling in Haarlem en omgeving. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt een behandelmethode voorgesteld en nader toegelicht. Het behandelplan wordt, daar waar mogelijk, afgestemd op de wensen die u heeft.

Moderne behandeltechnieken

Voor veel mensen is de belangrijkste reden voor het overwegen van een spataderbehandeling het wegnemen van lichamelijke klachten en het voorkomen van verdere complicaties. Spataderen kunnen op meerdere manieren behandeld worden, waarbij de grootte van de spatader vaak bepalend is voor de gekozen techniek. Waar tot enkele jaren geleden het zogenaamde ‘strippen’ de meest toegepaste, maar niet de meest prettige, techniek was zijn er tegenwoordig om minder ingrijpende behandelmethodes beschikbaar. De voorbije decennia zijn minder invasieve technieken ontwikkeld, waarbij behandelend specialisten werken met katheters en andere hulpmiddelen, die direct in het bloedvat worden ingebracht, om vaatafwijkingen te behandelen. Voordeel van deze moderne behandeltechnieken is dat een spataderbehandeling meestal met plaatselijke verdovingen en op poliklinische basis wordt toegepast. Er worden geen grote incisies gemaakt, waardoor er later ook nauwelijks zichtbare littekens u aan de ingreep herinneren.

Spataderen voorkomen

Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan van spataderen. U kunt de kans op het ontstaan van spataderen verkleinen door regelmatig te bewegen en te lopen. Het aanspannen van de kuitspieren is van belang voor de doorbloeding van de aderen. Naast wandelen is ook fietsen een geschikte vorm van bewegen. Heeft u aanleg voor spataderen? Dan kunt u het preventief dragen van steunkousen overwegen op het moment dat u veel zit of werkt, bijvoorbeeld tijdens uw werkzaamheden. De kousen geven druk en ondersteuning, waardoor de benen minder snel vermoeid aanvoelen. Het helemaal voorkomen van spataderen is niet mogelijk. Door zelf aandacht te besteden aan afwisselend bewegen en niet te lang te staan en/of te zitten en uw benen regelmatig te laten onderzoeken krijgen spataderen minder kans.

Consult spataderbehandeling

Woont u in de omgeving van Haarlem en vergelijkt u de beschikbare spataderbehandelingen met elkaar? De specialisten van Dutch Clinic hebben meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van geavanceerde spataderbehandelingen. Jaarlijks worden bij de kliniek in Hoofddorp meer dan 1.500 spataderbehandelingen succesvol toegepast. U bent welkom voor een eerste consult, waarbij uw wensen worden besproken en de spatader(en) in beeld worden gebracht. Dutch Clinic is telefonisch te bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com