Spataderbehandeling Bloemendaal

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Bloemendaal? Spataderen zijn uitgezette aderen, meestal in de benen, die duidelijk zichtbaar en groter zijn dan normaal. Het ziet er niet mooi uit en daarnaast kan een spatader de nodige medische problemen veroorzaken. Een spataderbehandeling in Bloemendaal en omgeving kan zowel om medische als cosmetische redenen overwogen worden. Spataderen kunnen een zwaar gevoel in de benen veroorzaken, geven nachtelijke onrust en in ernstige situaties kan er sprake zijn van een open been door slecht genezende wonden.

Spataderbehandeling Bloemendaal.

Spataderbehandeling Bloemendaal.

Oorzaak en verwijderen van spataderen

Spataderen doen zich voornamelijk voor in de benen, en zijn een gevolg van verwijde, uitgezette aderen. Wanneer u loopt, fietst of uw benen beweegt, dan trekken uw kuitspieren samen. Dit stelt de kuitspier in staat zich korter en dikker te maken, zodat de gezonde aderen platgedrukt worden. Het platdrukken van aderen stelt het bloed in staat naar boven te stromen, terug richting het hart. De aderkleppen zorgen ervoor dat het bloed niet omlaag stroomt. Op het moment dat de vaatkleppen niet of onvoldoende werken, dan stroomt het bloed naar beneden en ontstaat er overdruk in zowel de ader als de haarvaatjes. Als gevolg van de overdruk zet de ader uit en wordt zichtbaar door de huid heen. De functie van de spatader wordt overgenomen door een andere, gezonde, ader. Spataderen hebben geen nut en kunnen goed behandeld worden. Ook als een spatader, nog, geen klachten geeft kan een behandeling uw gezondheid ten goede komen. De meeste spataderen hebben op den duur behandeling nodig, omdat de lichamelijke klachten in sommige gevallen ernstige complicaties tot gevolg kunnen hebben.

Populaire spataderbehandeling in Bloemendaal en omgeving

Een van de meest toegepaste behandelingen bij kleine tot middelgrote spataderen is sclerocompressie therapie. Bij deze spataderbehandeling wordt een vloeistof in de ader gespoten waardoor de vaatwanden met elkaar verkleven. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een duplex onderzoek, zodat de arts ziet of de vloeistof in de spatader komt. Na afloop van sclerocompressie therapie is het noodzakelijk om een steunkous te dragen. Het lichaam ruimte de behandelde spatader vanzelf op. Deze ingreep wordt ook uitgevoerd als nabehandeling na het verwijderen van grote spataderen. Grote en complexe spataderen kunnen met een laserbehandeling verwijderd worden. De arts maakt kleine incisies in de knie en/of lies en brengt een laserdraad in de spatader in. De warmste en energie die vrijkomen zorgen ervoor dat de spatader verschroeid. Restjes worden op natuurlijke wijze afgevoerd. Welke spataderbehandeltechniek bij u wordt toegepast, hangt af van de omvang van de spatader die u laat behandelen.

Sclerocompressie therapie of laserbehandeling

Twijfelt u of u uw spataderen wilt laten behandelen? Spataderen hoeven niet noodzakelijk klachten te veroorzaken om ze te laten verwijderen. Moderne behandeltechnieken zorgen voor een vlot herstel, waarbij de kans op complicaties of bijwerkingen uiterst klein is. Tijdens een spatader consult en onderzoek beoordeelt een ervaren arts de spataderen. Dit Duplex-doppler onderzoek is pijnloos en brengt de ader door middel van echografie en geluidsgolven in beeld. Als u zich vooraf in de verschillende behandelmogelijkheden heeft ingelezen, dan heeft u wellicht een voorkeur voor een bepaalde techniek. Elke methode heeft eigen kenmerken, voor- en nadelen.

  • Sclerocompressie therapie is geschikt voor de behandeling van kleine tot middelgrote spataderen. Vaak wordt deze therapie ook toegepast als nabehandeling van een grote stamader, waarna kleinere haarvaten zijn achtergebleven.
  • Sclerocompressie therapie is een op zichzelf staande spataderbehandeling.
  • Middelgrote tot grote spataderen kunnen met een laserbehandeling effectief behandeld worden.
  • Grote spataderen worden regelmatig door middel van convolutectomie verwijderd. Via verschillende incisies wordt de spatader met behulp van fijne haaknaaldjes behandeld.
  • Een spataderbehandeling in Bloemendaal en omgeving wordt tegenwoordig op poliklinische basis uitgevoerd. U kunt de kliniek dezelfde dag verlaten.
  • Van downtime is geen sprake. Na een spataderbehandeling is wandelen van belang om de kuitspierpomp te stimuleren. Bedrust is niet goed voor het herstel.

Resultaat spataderbehandeling

Na een spataderbehandeling, m.u.v. convolutectomie, zijn de behandelde spataderen nog enige tijd zichtbaar en voelbaar. Uw lichaam ruimt de spatader vanzelf op, hier gaan een aantal dagen tot weken overheen. Afhankelijk van de behandeltechniek, krijgt u van de arts het advies om een steunkous te dragen. De extra druk en ondersteuning van de kous draagt bij aan de gezondheid van uw benen. Voor een spataderbehandeling in Bloemendaal en omgeving kunt u terecht bij de ervaren artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. De kliniek is vanuit Bloemendaal goed bereikbaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een spataderbehandeling? Maak dan een afspraak voor een spatader onderzoek. U kunt Dutch Clinic telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com